Annons

Veckans Clubhouse: Osund konkurrens?

Angår det någon annan än mig om jag smyger in reklam i mina stories utan att följa Marknadsföringslagen. Om jag struntar i att betala skatt på de rabatter och pressgåvor jag får, inte är så noga med att märka ut branded content på instagram, inte tar hänsyn till upphovsrätten och använder andras bilder på egen risk eller gör reklam för alkohol utan att följa lagen? Kanske. Straffen och sanktionerna blir förstås personliga – men överlag skapar det också grogrund för en osund konkurrens där de som vill sköta sig upplevs krångliga att jobba med och de som inte är så noga blir mer attraktiva för både annonsörer och läsare. Det här dilemmat ska vi tala om i dagens lunchsamtal på Clubhouse – vi ses kl 11.30!

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Kan inte lyssna idag men måste ge er en eloge för de frågor som lyfts hittills. Jätteintressanta ämnen även för oss icke-influencers (ska följare).

  Heja er! ????????

 • Agata skriver:

  Instämmer starkt med Johanna! Verkligen jättesynd att en inte kan lyssna i efterhand

 • Mia skriver:

  Kan bara hålla med om att det är väldigt viktiga ämnen som borde lyftas till fler. Kan ni inte spela in lunchsnacken och sända dem som podd efteråt?

 • Ann skriver:

  För mig är det viktigt att följa de lagar och bestämmelser som finns. Har precis slutat följa en som inte gjorde det. Att rekommendera en vara utan att tala om att man fått betalt för det, är att manipulera följare, och vem vill bli manipulerad? 😉

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.