Annons

Vad är Clubhouse?

Har ni hört talas om Clubhouse, den nya appen som alla medieexperter pratar om just nu? Den lanserades redan våren 2020 men har kommit i ropet i Sverige först nu de senaste veckorna. Min spontana tanke när jag hörde folk tala om detta i termer av att ”Clubhouse kommer bli nästa stora grej” var neeeej. Jag orkar inte med en kanal till. Men så gav jag det en chans, registrerade mig och lyssnade in på några samtal och ändrade mig. Snabbt. Kanske kan det här, förutsatt att appen fylls med värdeskapande samtal, ändå vara något för mig? Jag gillar ju att lyssna på kunskapshöjande poddar och detta är lite som att lyssna på en liveinspelning. Samtal i realtid. Eller så som ett radioprogram var förr, innan allt började arkiveras online. Men när konversationstiden är över försvinner samtalet, det går alltså inte att lyssna på i efterhand. Uppsidan är att alla i publiken kan räcka upp handen och be att få ställa en fråga och interagera med panelen. Dessutom finns mängder av olika grupper och ämnen att förkovra sig i.

Här kan du läsa mer om hur det funkar och hur man registrerar sig.

Lyssna imorgon!
På torsdag, alltså imorgon den 11/2 kl 11.30 kommer jag att delta i en panel tillsammans med Isabelle McAllister, Anna Branten, Maria Soxbo och Emma Sund. Det är fritt att komma in och lyssna, men också att delta i konversationen och ställa frågor. Länk här!

Kategorier:

Kommentarer

 • Sophie skriver:

  Å det hade jag gärna varit med på, men känner ingen som har Clubhouse:(

 • Cecilia skriver:

  Det känns som en bra app för personer som har flexibla scheman och behöver använda arbetstid för att mingla och skapa kontakter. För oss som har andra jobb på dagen och inte ”har mer tid nu när vi jobbar hemifrån” som Teknifik beskrev det är det otroligt opraktiskt med ”dynamiska samtal i realtid”, jag kan inte lyssna på en massa snack i halvtimmar mitt på dagen, oavsett hur intressant det skulle vara, då kan jag inte göra mitt jobb. Men om man jobbar i en bransch där det ingår kan det säkert vara givande, vi andra får hålla oss till medier som går att passa in på vår fritid.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Det var därför vi lade samtalet på lunchtid, så kan man lyssna medan man äter sin lunch. Passar förstås inte alla men de flesta brukar ha en halvtimme på lunchen att förfoga över.

 • Sara skriver:

  Åh kan inte du tipsa om kunskapshöjande poddar? Tycker många poddar innehåller så mycket tomma ord att jag ibland blir ännu mer tom i huvudet efter att ha lyssnat 🙂

  • C skriver:

   Måste tipsa om Bildningspodden. En timmes avsnitt om olika, ibland smala och nördiga, ämnen.
   Har gett mig mycket iaf!
   Filosofiska rummet är också väldigt intressant.

   • Sara skriver:

    Åh älskar filosofiska rummet. Även Allvarligt talat ger nya perspektiv ibland! 🙂

    • Tina skriver:

     Allvarligt talat är fantastiskt. Jag älskar hur Liv och Bengt disskuterar läsarnas frågor ur olika perspektiv.

     Mina tips:
     Ted Talks Daily
     Ledarredaktionen SvD
     Värvet (beroende på vem som intervjuas)
     Spåket i P1

  • Frida skriver:

   Absolut! Förstår känslan.

   Det ska jag definitivt göra ett inlägg om.

 • Hanna skriver:

  Hur ställer du dig till den kritik som framförts om clubhouse ang integritet och GDPDR, exempelvis att du godkänner att dela alla dina kontakter när du går med?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.