Annons

Inredningsnyheter v.7/2021

Söndag = dags att summera nyhetsveckan som gått och de senaste snackisarna på den skandinaviska designscenen. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!


Kvänum har visat köksnyheter. Personligen gillar jag deras nya beslag som känns som ett mellanting mellan knoppar och handtag.


Norwegian presence har haft pressvisning för att hylla Norska formgivare. Poppy Lawman är en nyetablerad Norsk designer med fokus på cirkulär strategi för möbelproduktion. Poppy har samarbetat med Hellefoss Paper, ett 122 år gammalt pappersbruk nära Oslo, för att utforska oraffinerad oblekt granpappersmassa som material. Resultatet är sidobordet Papirstein tillverkat av pressade pappersskivor skurna och slipade för hand och fästa ihop som pusselbitar.


New Day Interior är ett nytt svenskt inredningsföretag som satsar på garderober med skräddarsydd känsla. New Day är ett ett dotterbolag till White Orange, ett företag som i över tio års tid har tagit fram fast inredning för lägenheter och villor i Stockholm.  De har hittat ett modernare tillvägagångssätt där de levererar måttanpassade garderober i tidstypiska stilar och monterar på plats. På så sätt blir det både ett smidigare montage och bättre priser.


Kajsa Cramer och Fine Little Day har tagit fram en gemensam keramik-kollektion med dekor.

För att fira sitt 25-åriga samarbete med NK har VIPP tagit fram en limiterad utgåva av sin pedalhink med en illustration över NK’s varuhus i Stockholm.


Kolla in brittiska Waxatelier som gör trendiga snurrljus i bivax istället för paraffin (som ju tillverkas av olja och därför avger inomhusgaser till luften). Okej, inte så nordisk nyhet kanske men värd att nämna eftersom vi i Sverige verkar besatta av tvinnade ljus just nu 🙂

Notiser
– IKEA kommer att börja sälja reservdelar till sina historiska bästsäljare för att ge dem ett längre liv.
– Blocket och Tradera får konkurrens av ny app.
– Granit utvecklar kurser för kunderna via Skillbreak

– Prettypegs omsättning ökade med 40% under pandemiåret.
– Läs mer om duon bakom Sveriges bästa mäklare-podd’en.
– Thesese Bohman kommenterar konflikten på Konstfack


Luxaflex har släppt en ny funktionell kollektion av lamellgardiner som kan förbättra akustiken i din bostad. De kan absorbera så mycket som 60 % av ljudet i ett rum!

Kommentarer

 • Elle skriver:

  Tyvärr inte så bra service från New Day Interior!

 • Erica skriver:

  Nån som vet var de små taklamporna i Kvänumköket kommer från?

 • Lina skriver:

  Undrar också var man kan hitta de små mässingslamporna, helt underbara!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.