Annons

Annons: *Svana din husdröm med Movehome

Reklam för Movehome och kampanj Svana 2021

Sedan fyra år tilbaka är Movehome den enda leverantören av stycketillverkade trähus* som kan leverera Svanenmärkta hus. Märkningen innebär att deras villor har granskats av Svanen ur ett livscykelperspektiv med ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav. Om du vill ”*Svana din husdröm” och bygga mer hållbart är Movehomes husmodeller alltså ett bra val. 

Under 2020 lanserade Miljömärkning Svanen ett helt nytt begrepp för att öka medvetenheten kring en mer hållbar livsstil hos svenskarna. Svana är ett ord för hållbara handlingar, stora som små. Ordet svana ska inspirera till, och göra det enklare, att både prata om och leva ett mer hållbart liv. Att svana är alla hållbara handlingar som till exempel att återvinna, källsortera, kollektivresa och att inte slösa eller överkonsumera. Men när du verkligen behöver något, välj gärna miljömärkta varor och tjänster som klarat våra hårda miljökrav – då väljer du att leva mer hållbart; att svana ditt liv. I linje med detta uppmanar Movehome därför dig att ”*Svana din husdröm”! 

Visste du att?
– Movehomes Svanenmärkta hus drar minst 15% mindre energi än vad Boverket kräver.
– Innehållet i färger kontrolleras noga och ytskikt på golv, tak och väggar får inte innehålla PVC.
– Hus som Svanenmärks kontrolleras för emissioner av formaldehyd i träbaserade produkter. 
– Hus som Svanenmärks har stort fokus på fuktförebyggande arbete och redovisar en fuktskyddsbeskrivning. Det ger dig och din familj en sund innemiljö att leva i.
– Hus som Svanenmärks kontrolleras för lufttäthet. Huset provtrycks eftersom ett tätt hus ger dig en extra låg energiförbrukning.
– Ett Svanenmärkt hus har extra åtgärder för att förhindra läckage av eventuellt markradon in i huset. Det ger dig och din familj en sund innemiljö att leva i.
– Utomhusvirke till hus som Svanenmärks inte får innehålla tungmetaller eller biocider. Ditt hus har därför entrétrappor av organowood.

Provbygg ett svanenmärkt hus!
Forma din husdröm på fem minuter i Bygg online, och se priset direkt.

Klicka här för att komma till det digitala verktyget.

* Det finns sedan tidigare Svanenmärkta villor, radhus/kedjehus i kategorin ”gruppbyggda småhus”.  Movehome är dock först i landet i kategorin ”stycketillverkade trähus” – som vänder sig direkt till slutkonsumenter – samt först med att klara Svanens krav för hus version 3.0.

Kommentarer

 • Thilda skriver:

  Egenskapskraven enligt BBR som du nämner gäller för alla nybyggda hus och är inget som utmärker just dessa hus.
  Däremot ska man gå in och granska konstruktionen på ett hus, det avslöjar hur länge ett hus kommer att vara hållbart.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.