Annons

Veckans inredningsnyheter – v.1/2021

Söndag och det dags för årets första nyhetssummering från inredningsbranschen. Vad har hänt vecka 1, 2021? Här kommer en scroll som ger lite koll!


Året inleddes med en skräll. Den danska mediekoncernen Egmont meddelade att de har köpt upp Royal Design och Rum21. Följdfråga: Vad får det för konsekvenser, när en av de största publicisterna nu också äger en av de största e-handlarna?


Nästa ögonbrynshöjare. Boråstapeter har köpt upp Pappelina.


Den 1 januari 2021 fusionerades också Sandberg Wallpaper med systerbolaget Rebel Walls under bolagsnamnet Gimmersta Wallpaper AB. 


IKEA har lanserat sina februarinyheter för vintern och våren 2021. 


Gubi lanserar sin klassiska pendel med en större diameter. Nu på hela 90 cm! Perfekt till er som har riktigt breda bord. Till er som hört av er och frågat om bredd på lampa över större köksbord under jullovet, läs gärna detta inlägg och välj en toppförseglad glödlampa!


Det svenska succéföretaget BOLON tar steget in i VR-världen. Imorgon lanseras en helt ny plattform där presenterar sina golv tredimensionellt med VR-glasögon. Smart! Inte minst nu när få kan kan ta sig till ett fysiskt showroom.


Kvik har genomfört en livscykelanalys på kök, där de undersökt vilka delar som genererar störst koldioxidavtryck under ett köks livstid. Det framkom bl a tydligt hur viktigt det är att som konsument hålla nere sin elförbrukning och att välja förnybar el. Lite mer överraskande är hur mycket valet av bänkskiva påverkar koldioxidavtrycket av ett kök. Läs mer här!


Åsa Jugnelius är aktuell med en ny skål i sin kollektion Crackle för Kosta Boda. Crackle har fått sin krackelerade look av en teknik där man sänker ner det munblåsta, varma glaset i iskallt vatten.


Superfront har visat nya pressbilder på sin kommande kollektion i betsad och lackerad FSC-märkt askträfanér. Kollektionen kommer att vara tillgänglig i alla format som ingår i Superfronts sortiment för Ikeas stommar Metod, Bestå och Pax. Fotograf: Mike Karlsson Lundgren Stylist: Linnéa Salmén


Vår svenske glaskonstnär Bertil Vallien hyllas i ett nytt bokverk i tre band om hans samlade verk som levereras i en exklusiv box av Kosta Förlag. Boken om glas är 448 sidor, boken om lera 178 sidor och boken om hans teckningar 198 sidor.

Notiser
– Bygghemma har fällts för könsdiskriminerande reklam
– Inte helt oväntat ställer mässan Maison Objet in i vår
– Här hittar du vinnarna av Residence stora formpris 2021
– Åhléns stänger i Västerås
– Fogia söker ny marketing managerDet här huset som är beläget på heter Lilla Grundet, bara några hundra meter från Byxelkrok på Ölands norra spets blev förra veckans mest klickade på Hemnet. Spekulant? Du hittar mer info om objektet här.

Kommentarer

 • Sofia skriver:

  Hej Frida!
  Vore intressant att höra dina tankar kring inlägget i fb-gruppen tidigare i veckan där tips på en soffa efterfrågades, och där utseendet på denna uttryckligen var viktigare än komforten.

  • Agata skriver:

   Själv gick jag med i facebookgruppen i hopp om att innehållet och inläggen där skulle spegla Fridas principer. Blev så himla besviken när det visade sig att detta var bara ännu en inredningsgrupp som till 95% handlar om yta och att göra reklam för sina Instagramkonton ☹️

   • Hannah skriver:

    Stör mig också på alla som ska puffa sina egna konton. Hoppas det försvinner om admin är hårdare för tycker ändå det är fler intressanta inlägg och rum som får faktiskt hjälp där än i ex andra grupper på Fejjan som Inredning & Bygg-gruppen med flera hundratusen medlemmar som inte alls har samma smak som mig ????

  • Caroline skriver:

   Jag har märkt att Fridas kunskaper och kloka ord om inredning har börjat dyka upp som pekpinnar här och var i kommentarsfält, diskussioner och inlägg och tycker att det är lite synd. Jag har själv stor behållning av allt som sprids både via boken och bloggen och tycker perspektivet är viktigt och välkommet, men det är ju (oftast) inga regler vi alla MÅSTE förhålla oss till. Man får ha ett antikt skrivbord med opraktiskt låg bordsskiva, en soffa som bara är snygg eller en lampa som bländar. Vi har alla ett ansvar för konsumtion och miljö men vi kan inte gå runt hemma hos varandra och säga ”man får inte göra så, det säger Frida!” 😉
   Till Frida, tack för all inspiration det senaste året! Du har hjälpt mig lösa många knutar både i mina tankar och i min inredning.

   • Frida Ramstedt skriver:

    Tack för ditt inspel. Jag har också noterat det och har inte för avsikt att ”dra ner byxorna” på någon eller skamma för att jag delar med mig av den kunskap som utbildade inredare arbetar med – till fler, som annars kanske inte tänkt på de fallgropar som finns. Gör det i all välmening men blir ledsen när det misstolkas och jag utpekas som dömande. Då har man missförstått min intention.

    • Maja skriver:

     I vårt allt hårdnande nätklimat där många snabbt och gärna pekar på vad andra gör för fel så tror jag mer att det är några få som använder dig (och andra experter) som tyngd bakom sina egna pekpinnar. Är man intresserad, på riktigt, tar man inte din kunskap som pekpinnar eller översitteri utan som tips och utbildning.

     Som kuriosa kan jag berätta att jag har en gammal fåtölj som är det absolut finaste jag äger. Den passar så bra i sitt lilla hörn, men satan vad han är obekväm att sitta i. Ibland gör jag det ändå, för att han inte ska känna sig alltför utanför. Jag köpte fåtöljen enbart, verkligen enbart, för att den är fin. Mitt gamla antika bord är egentligen för lågt, men jag är kort så jag håller envist fast vid det som motpol till alla köksskåp jag inte når och diskbänkar som ger mig nackvärk.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Sofia! Jag tror att du redan vet vad jag tänker om det 🙂 Tror inte det hjälper att jag lägger mig i den diskussionen, eller hur menar du att jag ska utveckla?

 • Sara skriver:

  Hej! Har vinnarna från adventskalendern bestämts än? ????

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej, jag undersöker om det går att skjuta på några av vinsternas giltighetstid med tanke på rådande läge (som ju ändrats sedan allts bokades upp) därför dröjer det lite. Återkommer så snart jag vet mer!

 • lotta skriver:

  Tack för bra inlägg o gott nytt.Kan ju bara bli bättre nu..

 • Sofia skriver:

  Hej!
  Jag inser att det var dåligt formulerat av mej, ber om ursäkt för det. Jag var inte ute efter att du skulle tacka ner på någon eller komma med ”facit”. Jag själv har märkt av samma tendenser som Caroline här ovanför nämner, och känt precis som Maja beskriver om vissa möbler, och det var väl mer det jag reflekterade över när jag läste nämnda inlägg, och kanske framförallt kommentarerna till det. Att det lätt blir så svart eller vitt och att man har så svårt att se den andra personens sida. Men Caroline och Maja lyckades ju precis att sätta ord på det som snurrade i mitt huvud, tack för det! ????

  • Maja skriver:

   Ofta nackdelen med internet tycker jag, och att kortfattad skriven text kan upplevas ganska så hård. Det finns liksom inte så mycket utrymme för nyanser. ????

 • Linnea skriver:

  Skålen Crackle är verkligen vacker men jag har en fundering: Hur ser man till att den spricker exakt rätt? Alltså, tillräckligt för att synas men utan att spricka så fort den plockas upp?

 • AnnaH skriver:

  Det var ju fint det där huset men är det något att satsa på? Det behövs inte många centimeters höjning av havsytan så har man det inte kvar längre.

 • Eva-Lotta Westberg skriver:

  Egmont köpte upp ”Bagaren och Kocken” för ett antal år sedan, frågan är vilken konkurrens blir det när tre inredningsfirmor ägs av samma bolag?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.