Annons

Annons: Mina bästa julklappstips från Norrgavel

Inlägget är reklam för Norrgavel. Men urvalet är mitt eget.

Det lackar mot jul och säkert är det många fler än mig som funderar över julklappar till släkt och vänner. Mitt bästa råd är att ge bort något som kommer sätta guldkant på tillvaron i många år. Något som är hantverksmässigt tillverkat, har hög kvalité och som tillverkats med hänsyn till både miljön och mottagaren. Där har Norrgavel mycket att erbjuda, i många olika prisklasser.

Jag har valt ut mina tio favoritklappar från Norrgavel, att ge bort eller önska sig själv!


Vad? Ulle-tofflor (750 kr)
Till vem: Mamma, Pappa, Syster, Bror, Mormor, Morfar, Farmor, Farfar, kompisen, kollegan, läraren eller varför inte förskolepedagogerna?
Varför? En gåva som kan göra livet skönare för mottagaren – under lång tid framöver.

I nära samarbete med Ulle har Norrgavel tagit fram en helt egen serie av de populära Ulle-tofflorna med en randig innersula. Tillverkade i 100% ull som stickats, tvättats och tovats. Tack vare ullens egenskaper värmer tofflorna när det är kallt men känns ändå luftiga när det är varmt. Innersulan är anatomiskt uppbyggd och ger bra stöd åt hålfoten. Undersulan är doppad i naturlatex vilket gör tofflan halkfri.


Vad? Våges vägglampett (450 kr)
Till vem: Till alla som vill ha lite mer ljus i tillvaron.
Varför: En blivande svensk klassiker från ett Småländskt företag i femte generationen.

Svart lampett i järn från svenska Våges, formgiven av familjens yngsta dotter Emelie Nilsson. Ljushållaren är anpassad för kronljus, det finns även möjlighet att köpa till en ljushållare för värmeljus. Lampetten fästs enkelt på väggen och passar till många olika inredningssstilar. Våges är ett familjeföretag i Småland som drivs vidare av de fyra barnen till pappa Våge som gick bort 2006. De har bestämt sig för att föra tidigare generationers hantverkstradition vidare i form av smarta och kluriga produkter med en tydlig identitet.


Vad? Spoon kit från Täljogram (495 kr)
Till vem: Den som behöver en ny hobby.
Varför: För att craftfulness är det nya mindfulness.

Med Spoon kit från Täljogram hyvlar du tröskeln för den som är nyfiken på att skaffa sig en ny hobby och vill lära sig att tälja sin egen sked. I detta julklappskit får man en träbit som redan är grovt formad till en sked, en stadig Morakniv, ett slippapper och linolja så att den som vill komma igång har allt den behöver. Det enda som behöver tillsättas är tid och tålamod. Ge bort en härlig täljstund med trä från Norrländsk skog i Nyåker, Västerbotten. Bra att veta: Säljs endast i Norrgavels butiker (ej online).


Vad? Ett ekologiskt Lammskinn (2950 kr)
Till vem: Den som inte skulle unnat sig ett annars.
Varför: En värmande gåva som kan komma till användning hela livet, från barnvagnen till gungstolen.

Norrgavels ekologiska lammskinn kommer från fåruppfödare runt om i Sverige. Skinnen är vegetabiliskt garvade och lämpar sig därför extra väl även till små barn i t.ex. barnvagnen. Vegetabilisk garvning innebär bla. att skinnen är fria från gifter, t ex krom som annars är vanligt förekommande.


Vad? Kroklist vertikal (395 kr)
Till vem: Till den som vill ha lite mer ordning.
Varför? Alla har plats för den.

Kroklist Vertikal från Norrgavel är en smart lösning med krokar som skapar ordning bland jackor, ryggsäckar, badrockar och andra prylar. Även för den som har ont om plats för en vanlig kroklist! En lekfull och samtidigt tidlöst formgiven förvaringsmöbel som kan ta plats på höjden. Tack vare krokarnas utspridda placering ryms det med enkelhet många ytterplagg. Tillverkad av massivt FSC-märkt trä som är både slitstarkt och tåligt – därför passar den även i fuktiga utrymmen såsom tvättstuga och badrum. Vad? Skohorn i skinn (595 kr)
Till vem: Dem som inte har så lätt att nå – när fotdonen ska på!
Varför? Lätt att ta med i handväskan tack vare sin lilla storlek.

Extra litet, nätt och vackert skohorn från Norrgavel som är tillverkat i vegetabiliskt garvat skinn. Levereras med snöre för upphängning. Lätt att ta med i handväskan tack vare sin lilla storlek eller fint att hänga på en krok i hallen som en fin inredningsdetalj. Blir bara finare med åren när lädret patineras och mörknar.


Vad? Pall 3-ben (2600 kr)
Till vem: Alla som behöver en extra sittplats hemma.
Varför? En klassisk möbel som står pall tidens trender och livets skiftande behov.

Vissa möbler är möbler, gott nog, men andra tar steget och blir smycken – Pall 3-ben från Norrgavel hör till de senare. Med sin skålformade sits och sin mjuka finish är den inte bara skön att se på utan också att ta på. Perfekt om extra sittplats i köket, vid matbordet eller som pall i hallen där man kan slå sig ner och ta på skorna. Smidig att lyfta och flytta tack vare hålet i sitsens mitt. Tillverkas i massivt FSC-märkt trä.


Vad? Påshylla från Norrgavel (från 650 kr)
Till vem: Den som vill förvara fint.
Varför? En riktig förvaringsklassiker från Norrgavel som funkar lika bra i hallen som i barnrummet.

Påshyllan är en praktisk förvaringsserie som i stil funkar lika bra oavsett om man bor i ett 1800-talshus på landet eller i en nybyggd lägenhet mitt i storstan. Påshyllan rymmer mycket, men är samtidigt lättplacerad eftersom den kräver så sparsamt med utrymme. En smart detalj med denna förfinade förvaringshylla är att påsarna enkelt kan tas av för tvätt, eller kan bytas ut mot nya när man har slitit ut de gamla, eller bara vill få till en vitaliserande förnyelse i inredningen. Det finns även mönster om du vill sy dina egna påsar. Finns i många olika storlekar, färger och varianter.


Vad? Badrumsmatta i naturmaterial (1100 kr)
Till: Alla som har ett badrum!
Varför: Mattan är mjuk och skön att gå och stå på kommer förhöja badrumsbesöken för mottagaren – från tidig morgon till sen kväll.

En oblekt badrumsmatta i en slitstark lin- och bomullskvalité. Mattan är både dekorativ och praktisk i badrummet. Kan slängas in i maskinen och tvättas vid behov. Certifierade enligt Masters of Linen, vilket garanterar att linet kommer från Belgien eller Frankrike


Vad? Småbord Kiltapp (3000 kr)
Till vem: Ett litet snickerimästerverk till möbelkonässören.
Varför? Ett mångsidigt bord som kan hänga med i generationer.

Småbord Kiltapp är en nyhet från Norrgavel som konstruerats av trädets finaste filéer och sammanfogats med träkilar. Tillverkas i massivt trä med förskönande och hållbara snickeridetaljer. Kan användas som soffbord i vardagsrummet, som sidobord intill en läsfåtölj, som sängbord i sovrummet eller varför inte som blombord. Finns i tre olika storlekar.

Vänerbjudande!
Just nu lämnar Norrgavel 20% på några utvalda julklappar till medlemmar i deras kundklubb. Läs mer och se deras urval under fliken vänerbjudande på Norrgavels hemsida. De rabatterna gäller t o m 2020-12-24 samt endast på märkta varor, och så långt lagret räcker.

* Inlägget var en annons för Norrgavel


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.