Annons

Vad gillar du, egentligen?

Kategorier:

Kommentarer

 • Monnah skriver:

  Det här är Pinterestgenerationens stora dilemma. Å andra sidan… Visst lever de flesta ett rikt (eller åtminstone aktivt) inre liv? Frågan är kanske hur man omsätter alla intryck som man ständigt pumpas full av. Det är lika svårt att uppfinna exakt vad som är ”en själv” efter 0 som 542 ungefär likadana inspirationsbilder på kök.

  Efter kalendertävlingen igår (med Dux-tema) tänkte jag t ex på att det är omöjligt för folk att veta hur skönt man kan sova i en säng om man vuxit upp med dåliga madrasser och noppriga sängkläder, åtminstone om man är en tålig person som inte har eksem eller dålig rygg. Det är inte heller möjligt för de flesta att upptäcka huruvida de gillar en konststil eller ej om de inte tar in inspiration och ser exempel på den. Är allt man pumpas full av skandinavisk minimalism känns en barockbyrå kanske ”ful”, det är svårt att hitta dragning till den även om man vänder sig inåt.

  För någon som jag gäller att jag vet EXAKT vad jag vill ha när jag ser det, men jag kan inte ”drömma fram” det. Jag kan alltså leta i mitt inre hur mycket som helst utan att ha förmågan att hitta på det. Jag har fått släppa mycket och kan med ålderns rätt tillåta mig själv att hänga upp broderier jag tycker är vackra, låta det praktiska vinna över det estetiska där det inte går att låta båda vinna eller vad det nu är. Det krävs övning och erfarenhet att bygga upp ett inre som går att gräva i.

  Det här blev en hel uppsats, men jag hoppas du förstår min tankegång!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.