Annons

Inredningskunskap: Gamla skrivbord och nya behovDet är många som har inrett ett hemmakontor i år och jag hörde att just ”skrivbord” seglat upp som ett populärt sökord på andrahandsmarknaden. Äldre skrivbord är visserligen tjusiga, men inte alltid optimala för dagens behov. De har inte alltid rätt höjd (71-75 cm) eller tillräckligt med fri höjd från golvet (minst 63 cm) så att man kan sitta bekvämt. En sak kan man i alla fall vara säker på, de är inte konstruerade för att arbeta med en dator 8 timmar/dag.

– Ofta har de stora lådor som bygger ner under bordsskivan och hamnar ivägen för benen.

– Ofta är de ganska nätta och grunda. Tänk på att du bör sitta en bit ifrån din datorskärm och ju smalare skrivbord du köper desto större risk är det att du kommer hamna för nära skärmen vilket kan göra att du vrider nacken i en obekväm vinkel.

– Om du hamnar för högt eller för lågt mot bordsytan vinklar du ofta dina handleder (speciellt om du inte sitter på en höj- och sänkbar skrivbordsstol). Det går kanske bra en stund men efter några månaders hemma-arbete kan sådant börja kännas i handlederna.


Kategorier:

Kommentarer

 • Kristina skriver:

  Men vad bra att du tog upp det här. Jag har fnulat och letat i månader efter hur man skulle kunna höja dessa skrivbord på ett fint sätt. För höjas måste den.. Tyvärr har jag inte hittat något snyggt alternativ ännu, så känner du till något, säg gärna till! Hörrni entreprenörer, här finns det en marknad att utforska.

 • Co skriver:

  Om någon har tips på snygga skrivbord med utdragsskiva för tangentbord så letar jag ihjäl mig! Vill att de ta så lite plats som möjligt när man ej använder men ändå ha bra ergonomi när man sitter där. Hela skrivbordet borde får helst va utdragbart, typ som ett satsbord för att vara både compact living och ergonomiskt anpassat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.