Annons

Hyacinterna och doftkodssystemet


Eftersom jag var så tidig på det i år har flera av mina hyacinter redan blommat över. Därför stannade vi till vid Blomsterstugan i Bua på väg från utomhusjulfirandet med mina svärföräldrar. Det är ett obemannat växthus där man kan köpa blommor från odlare i närheten – som ett slags självplock. Man får strosa fritt i gångarna, läsa på skyltarna, samla ihop det man vill ha i en korg, räkna ut totalbeloppet och swisha till ägaren. Jag träffade inte en människa där, men lärde mig desto mer om kvalitetsskillnaden på olika hyacintlökar.

De lökar jag köpte idag är nästan dubbelt så stora som dem jag hade sedan tidigare. Förr kunde en hyacint tydligen ha upp emot 75 klockor. Numera är de betydligt glesare och har oftast bara 25 klockor eftersom de är så hårt uppdrivna för att komma ner i pris så att de kan säljas billigt i mataffärer och lågpriskedjor.

Det finns också ett doftkodsystem för hyacinter som markerar vilka sorter som doftar mest respektive minst. Kanske fler än jag som har missat den detaljen? Kika efter markeringen på krukan och räkna symbolerna så köper du inte grisen i säcken, oavsett vilken variant du är på jakt efter.

♠ = svag 
♠♠ = medel
♠♠♠ = fyllig

Kommentarer

  • Emma skriver:

    Ny ring Frida?! Bredvid vigselringen? Eller är även den förnyad? F A N T A S T I S K A ✨

    • Frida skriver:

      Tack Emma. Ja, de är nya båda två. Firade 2020 med att ge dem i present till mig själv.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.