Annons

24 december – Dagens lucka i Upplevelsekalendern


I Upplevelsekalenders allra sista lucka, gnistrar Icehotel i Jukkasjärvi – originalet sedan 1989 – som stjärna på toppen. Den här luckans tävlingsmöjlighet är öppen ända till nyårsafton, för att ingen ska känna sig stressad under julledigheten. Här kan du uppleva magiska nätter bland handskulpterad iskonst året om. Icehotel har två hotell fyllda med iskonst; det traditionella vinterhotellet, Icehotel Winter, byggs upp i ny skepnad varje vinter och smälter tillbaka framåt våren – och deras permanenta Icehotel 365, som står kvar och kyls av solenergi på sommaren. 

I potten på denna lucka ligger en magisk övernattning i en av våra vackra konstsviter på Icehotel. Här sover ni gott i varma sovsäckar på mjuka renskinn i -5⁰ C, omgivna av unikt designad, handskulpterad iskonst. Priset gäller boende för tvåpersoner, inklusive frukost. Giltigt för boende till och med 2021-11-30.Besöker du Icehotel på vintern kan du kombinera din övernattning på Icehotel med hundspann och skoterturer i det magiska gnistrande kalla vinterlandskapet. Eller lägg dig på rygg under den mörka natthimlen en stjärnklar natt och hoppas på norrskensmagi.

På sommarhalvåret bor du bland handskulpterad iskonst i Icehotel 365 med inramning av midnattssol och forsande älvar. Kombinera med vandring, forsränning, fiske – eller ta tillfället i akt att vara i tystnaden långt, långt borta från storstadens brus.

Oavsett när du kommer kan du uppleva lokala smakupplevelser i deras prisbelönta restaurang. Och för dig som får kalla fötter har vi även traditionella hotellrum och stugor.

Varmt välkomna in i kylan!

ERBJUDANDE I LUCKA 24

Som en extra julklapp till er alla erbjuder de 24% rabatt på boende med bokningskod lucka24. Erbjudandet gäller boende i alla rumstyper till och med 2021-11-30. Boka senast 2021-01-31. En sistaminutenklapp?

Frågor
– På Icehotel finns två ishotell; Icehotel vinter och Icehotel 365. Under vilka perioder kan man övernatta i respektive hotell?
– Icehotel har ju öppet året om – under vilken månad skulle du helst besöka oss och varför? Skriv och berätta kortfattat vad du skulle vilja uppleva under din vistelse på Icehotel.


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. Grattis till Li som svarade 28/12 kl. 11:45

* Tävlingen pågår i t o m 31/12 kl. 24.00 Vinnaren utses av en jury från Icehotel. Beslutet kan ej överklagas. Vinstskatt betalas och redovisas av respektive vinnare och arrangör/hotell. Ett presentkort ligger i potten.

Kategorier:

Kommentarer

 • Frida Elmgren skriver:

  Icehotel 365 går att besöka året om precis som siffrorna visar, 365 dagar om året (vill även tro att det går när det är 366 dagar 😉 )

  Icehotel vinter är tillgängligt mellan december – april

  Mest av allt hade jag velat uppleva icehotel vinter som med största sannolikhet skulle vara en oförglömlig upplevelse! Att få se detta hotell som skapas från scratch varje år med dess unika design är bara helt otroligt! Utöver det skulle jag vilja se norrskenet som jag bara sett på tv. Och jag älskar snö! Så detta skulle vara ett verkligt vinterland för mig! Jag kan riktigt se framför mig hur jag sitter och berättar för barnbarnen när jag är gammal och hur det lyser i mina ögon när jag berättar om ishotellet! Och då är jag bara 40+ nu haha

  Om jag ska besöka icehotel 365 så gör jag detta under försommaren (maj/juni) när naturen börjar vakna till liv och sträcker ut sig. Att få uppleva detta i ett av de mest orörda landskapen i landet (bor själv i Göteborg och har aldrig varit längre upp än Stockholm) skulle vara helt fantastiskt. Jag skulle även under mitt besök beundra och fascineras över hur ni har lyckats ha detta hotell öppet året om! Och fotogalen som jag är så skulle jag troligen fota allt!

  Önskar er en riktigt God Jul

  • Helene Pålsson skriver:

   Icehotel 365 öppet året runt och icehotel vinter december-april
   En dröm som kanske blir sann,, skulle göra allt som går att göra där.

  • Olivia skriver:

   1. Icehotel 365 har öppet året runt, medans Icehotel vinter har öppet december-april.
   2. Åh jag vill åka i december nästa år. Skulle firat min 30 års dag i år med en resa till Svalbard men blev icke så. Tänker att detta hade varit den ULTIMATA resan istället. Tar med min sambo som alltid finns vid min sida, ser fram emot en slädtur med hundar för det är det häftigaste jag vet <3

   • Stig Frandsen skriver:

    Icehotel har åbent 365 dage om året.
    366 på skud-år????
    Det ville være fantastisk at opleve alt det vi ikke kan i Danmark.
    Altså, alt hvad i har at byde på. Is-fiskeri, hunde-slæde, vandring i fjeldet…
    En hver vintermåned ville passe mig at besøge jer, men i har også masser at byde på om sommeren, så hvis Covid-19 ødelægger vinteren, bliver jeg ikke skuffet????

 • Cecilia Löfholm skriver:

  Icehotel vinter är tillgängligt december-april och Icehotel 365 året runt.

  Det här är en dröm att besöka med min man! Vi skulle försöka boka i slutet på november, så skulle jag bjuda honom på en tur med hundspann, vilket han har drömt om länge.

 • Henrika skriver:

  Icehotel vinter är öppet december-april och Icehotel 365 hela året.

  Jag skulle ta med min man i mitten av november och fira vår bröllopsdag. Skulle vara fantastiskt att (åtminstone) en gång i livet besöka Lappland, beundra de vackra ishotellen, kanske uppleva norrsken, åka på slädtur i vackra landskap och mysa inomhus med god mat. ????

 • Sara skriver:

  1. Icehotel vinter har öpppet december-april och Icehotel 365 året runt.
  2. Det vore en dröm att kunna besöka er i januari ihop med min nyfunne kärlek Erik. Han älskar draghundar och har en dröm om att en dag ha möjligheten att ha en själv. Han skulle älska att åka hundspann och jag skulle njuta av naturen och all god mat ????

 • Elin Ö skriver:

  1. Ishotellet är öppet året runt men vinterdelen är öppen från December till April. De öppnar runt andra helgen i December för min australiensiska vän brukar åka upp och vill alltid besöka er och stänger kring den 15e April.
  2. Jag hade lätt åkt i smällkalla vintern, i februari och hade firat min 40års dag när det är som allra kyligast men samtidigt stor chans att se norrsken. Håller tummarna att vinna för att uppleva en spektakulär födelsedag!

 • Annika karlsson skriver:

  Ice Hotel vinter är öppet december-april och ice hotel 365 hela året. Ju närmare julen det lider. Ju mer min plånbok svider. Det sägs att det finns ett liv efter jul men faktiskt så är inte Januari, februari ,Mars vidare kul.Att ha något att se fram emot skulle göra susen. Ett besök på ishotellet skulle uppskattas till tusen.Midvinternattens köld är hård stjärnorna gnistra och glimma.Tänk om jag kunde vinna slädtur bara genom att rimma.Lyckan skulle vara total om trendenser har mitt bidrag som första handsval.Önskar att åka till ishotellet och bli serverad. Finna inre ro och bli av denna miljö inspirerad. Så skönt att släppa alla måsten och krav och bara få koppla av .Slippa,stressen och sådant som kallas att flaxa , bara njuta av nuet och relaxa. En välbehövlig paus för maken och mig själv från det vardagliga grå att få uppleva livsnjutning av högsta nivå.

  • Elina Karsna skriver:

   1. På Icehotel vinter går det att övernatta mellan december och april. Detta hotell uppstår på nytt varje år med ny unik konst varje gång. Medan Icehotel 365 har öppet året runt och där varje rum är designat och skapat av olika konstnärer från hela världen.

   2. Vill besöka Icehotel under sommaren. Få uppleva den norrländska sommarluften, de vackra vidderna, landskapet, vandra och sedan svalka sig inne på ishotellet bland den magiska konsten och skulpturerna! ❄ Vill också besöka Icehotel under vintern för att få uppleva riktigt kall vinter, åka hundspann och ligga i snön och blicka upp mot norrskenet. Vill ta med min älskade och få dela denna fina upplevelse tillsammans med honom ❄ Det vore helt fantastiskt!! Vi skulle verkligen njuta av landskapet, miljön, de vackra skulpturerna, den goda norrländska maten och varandra ???? Det lät så mysigt med att dricka varm lingondricka efter en natt på Icehotel så det vill vi också uppleva ❤

 • Katarina skriver:

  Ice Hotel vinter är öppet december-april och Ice Hotel 365 hela året

  Jag skulle vilja uppleva ishotellet i februari tillsammans med min sambo, har länge varit en dröm att få se detta fantastiska hotell och uppleva en övernattning där. Skulle gärna passa på att åka hundspann också, samt bara vara ute i det fantastiska landskapet och förhoppningsvis få se underbart vackert norrsken
  DEnna vinst skulle verkligen ge oss ett andrum och fylla oss med energi som vi så väl behöver efter ett tråkig besked som vi fått

 • Linda Hultman skriver:

  1. Icehotel vinter har öpppet december-april och Icehotel 365 har öppet året runt.
  2. Jag och min pojkvän har länge pratat om att uppleva Lappland och dess magiska natur. Vi vill sova i tält under stjärnhimlen, se magiskt norrsken och framförallt åka hundspann under vintern! Att besöka Icehotel hade varit en once in a lifetime-upplevelse utan dess like!

 • Anna M skriver:

  1. Icehotell Vinter är öppet mellan december fram till april. IceHotell 365 är öppet året runt.
  2. Det skulle bli en sista minuten bokning under den mörka årstiden, för att ge min man en norrskensupplevelse. Det har han längtat efter sedan han flyttade till Sverige för 25 år sedan.

 • Pontus Lundström skriver:

  Icehotel 365: året runt.Icehotel vinter: december-april.

  Det hade nog varit som mest spännande att uppleva det när det är som kallast. Borde väl vara januari kanske. Upplevelsen i sig kommer ju vara spännande men hundspann låter även det som ett riktigt äventyr!

 • Johanna G skriver:

  Icehotel vinter är tillgängligt december-april och Icehotel 365 året runt.

  Jag skulle vilja besöka er i februari och uppleva det gnistrande vita landskapet, höra knarr under skorna, testa på snöskor och spana efter norrsken.
  Jag önskar även att få höra isarna sjunga. Detta tillsammans med kärleken i mitt liv 🙂

 • Anne-Lee Almén skriver:

  Icehotel Vinter- december till april, och Icehotel 365 har öppet året runt.

  Jag har inte en månad jag vill åka dit, för att det som står på min bucketlist är att åka till Ishotellet och se norrsken, oc då är det störst chans att se det mellan augusti till mars.

 • Jenny skriver:

  2. Icehotel 365har öppet hela året, på icehotel vinter bor man december-april
  2. I mars vill jag besöka hotellet i mina drömmar
  Hit tar han dem sim jag för ömmar
  Min make och två töser
  Vi röjer och järnet öser
  Firar vår tionde bröllopsdag
  I vintermiljö där vi alla upplever välbehag

 • Monica Niemi skriver:

  Icehotel 365 har öppet året runt.
  Icehotel vinter har öppet december till april.

  Jag skulle komma på vintern i februari på sportlovet så man kan passa på med annan härlig vintersport!

 • Jenny Sandelin skriver:

  – Icehotel 365 har öppet året runt och Icehotel vinter har öppet mellan december och april.

  – Jag skulle vilja åka dit i samband med att min dotter fyller åtta år i mars. Vi skulle då kunna uppleva och njuta av iskonsten, norrskenet och förhoppningsvis en hundspannstur.

 • Maria skriver:

  1. Icehotel vinter är öppet december-april och icehotel 365 är öppet året runt.

  2. Jag skulle gärna vilja åka till ishotellet i februari, när det är kallt och härligt och stor chans att få se norrsken. Att få kombinera det med hundspann vore underbart!

 • Cassandra Johansson skriver:

  1. Ice Hotel vinter är öppet december-april och Ice Hotel 365 är öppet hela året.

  2. Jag skulle gärna överraska min mamma med en resa dit tillsammans i mars/april. Hon har länge haft som dröm att besöka hotellet men trots att vi bor i norra Sverige så har det aldrig blivit av. Det vore magiskt att få uppleva alla vackra skulpturer, äta god mat och åka hundspann in den vackra naturen tillsammans.

 • Björn L skriver:

  Icehotel 365 är öppet 365 dagar om året, medans icehotel vinter öppnar december till april.
  Hit skulle jag åka för att vara med om norrsken. Något som jag aldrig sett och väldigt gärna skulle uppleva. Sen har man ju hört och läst mycket om Ishotellet så att bara få möjlighet att övernatta i en byggnad av is är ju lockande och plussa på med hundspann, men ni får ursäkta, det största är nog ändå att få uppleva ett norrsken.

 • Ida Löfqvist skriver:

  1. Icehotel 365 har öppet året runt, medans Icehotel vinter har öppet december-april.

  2. Jag skulle så gärna besöka ishotellet, i januari eller februari. Att skapa lite magi, under den mörka årstiden, med bylsiga kläder och kolsvarta nätter ???? En sann dröm! Jag skulle gärna resa med min familj, make, syster, mamma och pappa, och såklart barnen! Vi skulle sova gott i sovsäckarna och vandra i naturen på dagen! Kanske prova snöskor? Åka hundspann? Pimpla? Norra Sverige bjuder på ett fantastiskt utbud och närmre naturen kan man knappast komma!

 • Christina Paulsson skriver:

  Icehotel 365 har öppet året runt, medans Icehotel vinter har öppet december-april.

  April tror jag vore en fin månad. Fortfarande snö men ljusare och längre dagar så man hinner se mer av omgivningarna och kanske man kan få sol och sitta ute och dricka kaffe.

 • Sanna skriver:

  1.) Icehotel 365 har öppet året runt, medans Icehotel vinter har öppet december-april.

  2.) Vi har i många år pratat om att besöka Icehotel. Det har dock fortfarande inte blivit av, så att få överraska min fina mamma som tar högskoleexamen tillsammans med mig nästa år i maj med denna vistelse vore underbart. Vi skulle nog dock resa lite tidigare redan i mars lagom till hennes födelsedag. Givetvis skulle våra tonårsbarn få följa med oss på vår vistelse.

  Om vi vann skulle vi på plats njuta utav hundspann, en pimpel tur och en vandring i snöskor för första gången. Givetvis skulle det fotograferas i mängder och njutas utav den vackra naturen också. Om vi har/hade tur hade vi kanske fått uppleva ett norrsken också. Det om något ska ju vara något riktigt speciellt.

  Kram Sanna

 • Julia V skriver:

  1.) Icehotel 365 har öppet året runt och Icehotel vinter har öppet under vintertid då det kyls naturligt ca. december-april.

  2.) Jag drömmer om en härlig Norrlandssemester i maj då jag fyller 25. Tänk att få bo på ett otroligt lyxigt designerhotell samtidigt som man upplever midnattssolen. På dagen skulle vi passa på att njuta av den vackra omgivningen och leta vårtecken längs en vandringsled.

 • Stina A skriver:

  365 kan man besöka årets alla dagar och ishotell vinter är öppet mellan december och april!

  Vi har en dröm om att få uppleva norrsken så om vi skulle ha turen med oss i denna tävling skulle vi vilja bo under senhöst/vinter när chansen är som störst att få uppleva detta! Jag skulle ta med mig min bästa vän tillika make och överraska honom med detta på hans födelsedag!

 • Malin L skriver:

  1. Icehotel vinter har öppet december-april och Icehotel 365 har öppet året runt.
  2. Jag skulle gärna besöka och spendera en natt på Icehotel vinter under mars-april, perfekt komination med en natt på Icehotel under vårvintern!
  Både min man och dotter skulle få uppleva en första vinterresa i Kiruna-trakten (även om mannen nog tycker vår kortare fjällpromenad i juni ett år var lite väl snörik). Skulle gärna visa dom hundspann, pimpelfiske och skoteråkning.

 • Annelie P skriver:

  1. Icehotel har öppet december till april och Icehotel 365 är öppet året om.
  2. Jag skulle definitivt åka på vintern, i januari… få uppleva riktig vinter för en gångs skull (bor i Varberg). Vilken upplevelse det skulle vara att få besöka er… har aldrig varit längre norrut än Stockholm! Min kamera skulle gå varm… alla isskulpturer vill jag uppleva på ert hotell, att se ett norrsken hade varit underbart! Hundspann låter riktigt coolt! Måste provas!

 • Eva skriver:

  Icehotel vinter har öppet december till april och Icehotel 365 har öppet året om.

  Om jag vann skulle jag vilja ta med min man och övernatta hos er på vår bröllopsdag i februari. Då har vi varit gifta i över 30 år. När vi gifte oss hade vi velat åka norrut men pengarna räckte bara till Öland. Det var fint också men det vore härligt att få uppleva Icehotel vinter. Hårda, mjuka isskulpturer som inspirerar och värmande renfällar efter en dag i aktivitet. Tänk norrsken som knastrar och i övrigt en tystnad som omsluter oss. Längtar!

 • Jennifer skriver:

  Ice hotel vinter är öppet december till april, och Icehotel 365 är öppet året om, varje dag! 😀

  Jag skulle så himla gärna vilja åka dit i juni nästa år. Förhoppningsvis har pandemin lugnat sig lite och man får äntligen ut och resa lite och ta igen missade firanden. Min 25årsdag och min pojkväns 30årsdag vill vi fira. Dessutom tar jag examen i juni 2021 så detta vore ett helt perfekt firande. Uppleva midnattssolen och upptäcka den fantastiska naturen där uppe. Min pojkvän är tysk så han, liksom alla andra tyskar, älskar svenska norrland!! 😀

 • Åsa Briggert skriver:

  1. Ice hotel vinter är ett vinter hotell som har öppet december till april.
  Ice hotel är ett hotell som har öppet årets alla dagar.
  2. Det vore en dröm att få besöka Ice hotellet när det är som kallats och mörkast. Älskar vinter, kyla och allt det vackra som det för med sig.

 • Alexandra skriver:

  1.Icehotel vinter har öpppet december-april och Icehotel 365 året runt.
  2. Jag skulle vilja åka i mars för att fira min sambo och min födelsedag då allt firande av vår 40-årsdag ställdes in i pandemin. Det hade varit en upplevelse utöver det vanliga!

 • Erica Hjelm skriver:

  1. Icehotel vinter har öppet september-april och Icehotel 365 har öppet hela året!
  2. Då jag aldrig varit så långt norrut i Sverige och bor i gröna Blekinge, på en ö där inte ens isen lagt sig de senaste 10 åren vore en riktig vintersemester en dröm! Vi, jag och min man skulle vilja besöka Icehotel i mars då det ska vara störst chans att få se Norrsken, tänk att få sitta på en renfäll och titta mot himlen. Detta kombinerar vi gärna med skidåkning, hundspann över snö och isvidder, god gourmetmat och några dagar i övriga Lappland!

 • Camilla skriver:

  1. Icehotel 365 har öppet året runt, Icehotel vinter har öppet december-april.

  2. I åratal har jag velat åka till ishotellet under vintern. Om jag vann skulle jag åka dit i november/december med min nyblivna sambo. Vi skulle åka hundspann, äta och må gott och sova i någon av konstsviterna gjord av is och snö. Magiskt föreställer jag mig!

 • Viveca Andersson skriver:

  1. Icehotel 365 har öppet året runt och Icehotel winter har öppet december till april.
  2. Jag skulle ta med min sambo. Utöver Corona så har det här året inneburit en del utmaningar. I juli startade min sambo, efter en ganska lång process, äntligen upp sin bärgarfirma. Han har verkligen slitit för att få sin dröm i uppfyllelse. Jag är så stolt över honom för det. Men så i augusti råkade han ut för en allvarlig olycka i arbetet. Han fördes med livshotande skador till sjukhus där hans hjärta stannade men de lyckades få igång honom igen. Ena lungan var väldigt skadad så den opererades. Utöver det fick han mängder med frakturer i bröstkorg, nyckelben och rygg. Han var sövd i respirator i två veckor. Efter drygt tre veckor på sjukhus fick han äntligen komma hem igen och efter ett par månader var han åter i arbete! De hade inte varit med om nåt liknande sa de på sjukhuset. Återigen så är jag så otroligt stolt över min fighter. Men det har varit en tuff tid för oss båda och än är det en bit kvar innan han är helt återställd. En resa till Icehotel skulle vara balsam för våra kroppar och själar. Få njuta av storslagen natur, åka hundspann och förhoppningsvis få se norrsken. Det skulle vara underbart att åka i februari/mars så vi kan blicka tillbaka på det år vi har varit igenom, gå stärkta ur det och drömma om framtiden.

 • Viveca Andersson skriver:

  1. Ice hotel winter har öppet december till april och Icehotel 365 året runt.
  2. Jag skulle ta med min sambo. Det här året har varit utmanande av fler anledningar än Corona för oss. I juli startade min sambo äntligen upp en egen firma inom bärgning, en dröm han haft länge. Han har slitit hårt för det och jag är så stolt över honom. Men i augusti råkade han ut för en allvarlig olycka i arbetet. Han fördes med livshotande skador till akuten där de fick återuppliva honom efter att hjärtat stannade. Ena lungan fick opereras och han fick en mängd frakturer i bröstkorgen och ryggen. Han låg nedsövd i respirator i drygt två veckor. Jag och alla nära och kära kastades mellan hopp och förtvivlan varje dag. Men efter en månad på sjukhus fick han äntligen komma hem och är nu åter i arbete. Min sambo är en sån fighter! De hade inte varit med om liknande sa de på sjukhuset. Men det har varit en tuff tid för oss båda och än är det en bit kvar innan han är helt återställd. En resa till Icehotel skulle vara balsam för kropp och själ. Vi skulle njuta av storslagen natur, åka hundspann och förhoppningsvis se norrsken. Vilken dröm! Helst i februari/mars. Då skulle vi blicka tillbaka på året som gått, rå om varandra och drömma om framtiden.

 • Elin skriver:

  Icehotel vinter har öppet december-april och Icehotel 365 har öppet året runt.

  Jag skulle vilja möta åka till ishotellet i mars/april, det skulle vara en dröm att se norrsken, åka hundsläde i snö och se det fantastiska hotellet.

 • Birgitta skriver:

  Icehotel vinter är öppet december-april, Icehotel 365 är öppet året om.

  Jag och min sambo Stefan åker när som helst på året, varje årstid har sin charm.

 • Sofia W skriver:

  – 365 har året runt öppet, medan Icehotel vinter är öppet december till april.
  – Den 10 februari fyller sambon år, och i samband med det skulle jag vilja bjuda honom dit. En lagom resa för oss som bor i Norrbotten. Att vi träffades är till stor del för bådas kärlek till vintern (och en pluggkompis på UmU som för snart 7 år sedan sålde in honom med orden ”behöver du en karl, för i så fall har jag en perfekt sån till dig!”). Trots att jag jobbat flera säsonger i Kirunafjällen och nu jobbar på Kiruna sjukhus varannan vecka har jag pinsamt nog aldrig sett Icehotel. Skulle gärna vilja åka hundspann för första gång i mitt liv eller rida ut med Ofelaš. Om det blir av är risken stor att jag tar saken i egna händer och slår till med ett frieri också, men säg det inte till honom!

 • Anna skriver:

  1. Icehotel vinter är öppet december-april och Icehotel 365 hela året.
  2. I februari med förhoppningen om att få uppleva riktig vinternatur med snö, kyla och krispigt ljus fast i ett konstfullt och lyxigt kontext. Tillsammans med min man såklart!

 • Viveca skriver:

  1. Ice hotel winter har öppet december till april och Icehotel 365 året runt.
  2. Jag skulle ta med min sambo. Det här året har varit utmanande av fler anledningar än Corona för oss. I juli startade min sambo äntligen upp en egen firma inom bärgning, en dröm han haft länge. Han har slitit hårt för det och jag är så stolt över honom. Men i augusti råkade han ut för en allvarlig olycka i arbetet. Han fördes med livshotande skador till akuten. Ena lungan fick opereras och han fick en mängd frakturer i bröstkorgen och ryggen. Han låg nedsövd i respirator i drygt två veckor. Jag och alla nära och kära kastades mellan hopp och förtvivlan varje dag. Men efter en månad på sjukhus fick han äntligen komma hem och är nu åter i arbete. Min sambo är en sån fighter! De hade inte varit med om liknande sa de på sjukhuset. Men det har varit en tuff tid för oss båda och än är det en bit kvar innan han är helt återställd. En resa till Icehotel skulle vara balsam för kropp och själ. Vi skulle njuta av storslagen natur, åka hundspann och förhoppningsvis se norrsken. Vilken dröm! Helst i februari/mars. Då skulle vi blicka tillbaka på året som gått, rå om varandra och drömma om framtiden.

 • Malin Forsberg skriver:

  1. Icehotel vinter har öpppet december-april och Icehotel 365 året runt.
  2. Jag har alltid få se ett norrsken, och har hört att chansen är lite större i mars, så då vill jag åka!

 • Hanna Laurentz skriver:

  1. Icehotel vinter har öpppet december-april och Icehotel 365 året runt.
  2. Den karga naturen drar mer och mer, och att få besöka ishotellet när det är som mest gnistrande i januari och äntligen få uppleva naturen och kanske norrsken och hundspann och …ja, den vackra norrländska kalla naturen på finaste och varmaste sätt vore magiskt.

 • Frida Sandström skriver:

  Icehotel vinterhotell:
  Är tillgängligt december-april

  Icehotel 365:
  Är tillgängligt året runt!

  Hej! Jag skulle vilja besöka er i februari! Främst för att jag vill uppleva riktig vinter och kunna testa på era vinteraktiviteter. Jag älskar djur och har länge drömt om att testa på hundspann. Men jag längtar också efter att bara njuta av naturen och kanske få se ett bättre norrsken än i Umeå. Sedan fyller jag 30 år nu i februari och det hade varit ett väldigt mysigt sätt att få fira födelsedagen hos er med min sambo nu när man inte kan ha någon sedvanlig födelsedagsfest eller träffa vänner. /Frida

 • Johannes skriver:

  Icehotel vinter har öpppet december-april och Icehotel 365 året runt.

  Jag är en smålänning som aldrig varit högre upp i Sverige än Uppsala. I många år har det varit min och min frus stora dröm att upptäcka Sverige och speciellt de norra delarna och i sommar ska drömmen bli sann då vi kommer att göra en roadtrip som kommer att pågå under minst en månad. Mitt i sommarvärmen vore det så coolt att få en iskall natt på Icehotel 365 när vi är nästan så norrut som vi kan komma i vårt avlånga land. Frugan och jag firar dessutom 20 år ihop sommaren 2021 (tonårskärlek) och det vore extra häftigt att få fira det som kungligheter på Icehotel 365. Vi behöver säkert svalka av oss också efter att vi har bestigit Kebnekajse. Ge oss ismagi!

 • Lisa skriver:

  1. Icehotel vinter är öppet december-april och Icehotel 365 hela året.
  2. Jag skulle vilja besöka er månadsskiftet mars/april för att fira min sambos 30-årsdag. Dröm-firande!

 • Heléne Gustavsson skriver:

  Öppet året om. Det andra dec till april. En present till sonen som både fått ställa in sin 20 årsdag och 25årsdag.

  • Petra skriver:

   Icehotel Winter är öppet under december-april. Icehotel 365 är öppet årets alla dagar.

   Gnistrande, knarrande, ylande iskyla i januari längtar jag efter; Svealands vintrar saknar sting. Jag vill uppleva magin i naturen och konsten, komma nära bakom vinthundars frusna spår i luften, och höra isskulpturernas tysta berättelser.

 • Jeanette R skriver:

  365 = året om, Ice =december-april
  Kom dit i september så mild och fick bara se ice på bild. Har rötter nästgårds, sisådär 20-30 mil, och åkte kring med bil. Vill dit när vinter går över till vår så vi kanske snöscootertur på älven njuta får. Vill se nya Kiruna stad, även om den kanske inte gör mig värst glad. Gör nog hos släkt också ett stopp när vi ändå tagit oss så långt opp!

 • Johanna skriver:

  -Icehotel 365 är öppet året runt. Icehotel vinter är öppet december-april.

  -Jag tror jag skulle välja oktober som månad att besöka er. Jag fyller år i oktober så det skulle vara ett fantastiskt firande och jag är nog inte helt redo för den arktiska vinterkylan. Dessutom har jag läst att det är en bra månad för att se norrsken. För mig som bor i Skåneland är norrsken en stor punkt på min bucket list och jag vill så gärna få se det någon gång att det skulle vara självklart att boka norrskenssafari på Icehotel. Om jag får se norrsken är jag så nöjd med det men för att riktigt drömma så slänger jag in en tur med hundspann också! För även om Icehotel och Jukkasjärvi ligger i samma land som mitt Malmö skulle det en resa dit kännas som en väldigt exotisk upplevelse

 • Marianne Persson skriver:

  Icehotel öppet dec-april
  Icehotel 365 öppet året runt
  En önskedröm, både för min man och mig själv, att få göra ett besök på dessa unika och fantastiska hotell, tidpunkt spelar absolut ingen roll, kan åka när som helst.

 • Linn A skriver:

  Att åka till Icehotel vintertid har varit en dröm länge, länge! Vår (väldigt hemliga) högsta önskan är att åka iväg bara vi två och gifta oss där. Allra helst i januari när isskulpturerna är på plats, och inte minst för att vi båda fyller år i januari månad!

  Drömaktiviteten är Ráidu – få en inblick i samernas liv, se traditioner, och möta renar. Så viktigt och så intressant, ett minne att berätta om för barnen. Vågar knappt drömma om det, men hoppas gör jag!

  Icehotel Vinter: öppet dec-april
  Icehotel 365: öppet året runt

 • Frida skriver:

  1. Icehotel vinter har öppet december till april medan Icehotel 365 har öppet året runt.

  2. På min Bucket list står att besöka Ishotellet med min familj så det är det givna valet! Låta barnen få uppleva riktig vinter och något som skulle bli ett minne för livet för oss. Gärna i kombination med att besöka någon julmarknad så tidsmässigt november-december.

 • Malin Rönnback skriver:

  1. Icehotel vinter har öpppet december-april och Icehotel 365 året runt.
  Jag skulle ta med min man på vintern..kanske februari. Jag tycker att ligga på rygg och se norrsken låter som en helt fantastisk upplevelse

 • Emmy skriver:

  1. Ishotellet Vinter är öppet från december till april. Ishotellet 365 är öppet året om.

  2. På grund av Corona fick min man och jag ställa in en planerad resa för att fira vår 10:e bröllopsdag. Vi hade faktiskt planerat att åka till Ishotellet. Min man är från Sydafrika och har aldrig varit i norra Sverige, hade väldigt gärna velat visa honom denna del av vårt land. Vår bröllopsdag är i slutet av september, så hade gärna åkt då.

 • Åsa L skriver:

  1. Icehotel 365 har öppet året runt, Icehotel vinter har öppet december-april.

  2.
  Tänk om jag hade sån enorm tur,
  att få överraska min äventyrslystna dotter med bravur.
  Norrsken i mars väntar förhoppningsvis där,
  så vad i hela världen gör vi här?!
  För på norrskenssafari,
  det har vi faktiskt aldrig vari’!
  Jag dokumenterar gärna resan genom lins,
  så att vi detta för all framtid minns.
  Iskonst och Ishotellet i perfekt kombination,
  Jukkasjärvi – vår drömdestination!
  Ishotellet skulle vara det absolut coolaste som någonsin hänt,
  WOW – vilken läcker 30-års present!

 • Hanna börjesson skriver:

  Men OMG! Vilket pris! Det här har jag och barnen pratat om, spanat i på Google earth och fantiserat om att få besöka och det går ju att göra
  1.) 365 dagar på året ( icehotel365) eller dec-april ( icehotrl vinter)

  Det skulle ju vara magiskt att gå fira in nyåret där!
  ????

 • Rebecka Gustafsson skriver:

  vinter är öppet dec-april och 365 är öppet 364, såklart!

  Jag skulle ta med min vän L. Vi, som alla andra, har haft ett tufft år. I försök att muntra upp varandra genom isolering, feber, småbarn som inte tillåter sömn pch mycket mera drömmer vi om platser vi vill se. Ishotellet är återkommande pga mitt konstintresse (Älskar det paradoxa att bygga till synes beständigt i material som smälter) och att L aldrig sett norrsken. Jag skulle så gärna vilja visa henne det.

 • Julia skriver:

  Icehotel 365 kan man besöka året om medan Icehotel Vinter kan man besöka December-April.

  Jag skulle vilja åka i mars och åka hundspann och bo på Icehotel Vinter som byggs upp varje år. Jag hade velat bila upp med min pappa, vi har genom åren haft en svår relation men såklart älskar varandra ändå. Vi brukar ibland försöka boka in egen aktivitet, enda sen jag var liten, då vi umgås själv och försöker komma varandra närmare och uppskatta varandra. Det händer dock kanske en gång varannat år och består av antingen lösa korsord ihop eller spela badminton och sen filmmys. Men det är supermysigt och viktigt för vår relation! I år skulle jag vilja vara den som anordnar och bjuder med till en upplevelse som skulle bli ett riktigt fint minne tillsammans, bara jag och min pappa.. det hade gjort mig såå varm i hjärtat även i ett kallt rum, på en säng gjord av is <3

 • Linnéa W skriver:

  Helst skulle jag åka till Jukkasjärvi med min kille i mars för att få uppleva ishotellet under den härliga vårvintern, när man förhoppningsvis får både klarblå himmel och sol mot allt det vita vintriga.
  Som namnet vittnar om så är Icehotel 365 öppet året om, medan vinterdelen är öppen mellan december och april.

  • Terese M skriver:

   1. Icehotel vinter är öppet december-april och Icehotel 365 hela året.
   2. Jag skulle vilja besöka ishotellet i feb då jag har en hört att chansen för att uppleva norrsken är som störst. Att uppleva ett norrsken står sååå högt på min önskelista????

 • Caroline N skriver:

  – Icehotel 365 är tillgängligt året runt och Icehotel vinter är tillgängligt december-april.

  – Både jag och min man fyller 40 i Februari, han den 13e och jag den 27e. Vi firar även vår bröllopsdag (18 år) den 22a Februari. Det hade varit underbart att få åka dit någon gång i Februari (annat datum går ju givetvis bra det med) för att fira oss båda (ett minne för livet).

 • Lina E skriver:

  Ice hotell vinter har öppet från dec-april.
  Icehotell 365 har öppet året runt.

  Denna upplevelse skulle innebära en check på min bucketlist! Jag skulle gärna uppleva detta på sommarhalvåret då ljuset, SOLEN (som man saknat mer än någonsin under de senaste månaderna!) aldrig går ner!!

 • Ulrika E skriver:

  1. Icehotel vinter är öppet december-april och Icehotel 365 hela året.
  2. Då 2020 innebar 0 barnfria dagar och återhämtning på tu man hand skulle jag överraska min man med en resa till magiska Lappland och Ishotellet i Oktober och fira vår bröllopsdag. Också för att jag vill uppleva färgerna i fjällen denna tiden på året. Längtar redan!

 • Anna L skriver:

  1.
  Icehotel 365 har öppet året om
  Icehotel Vinter har öppet December-April

  2.
  Jag har aldrig varit långt upp i Sverige och drömmer om att få uppleva det och att åka hundspann. Norrskensmagi på mörk natthimmel en stjärnklar natt låter som en riktig dröm.
  Efter att just ha sett två väggar under sex dygn på sjukhus önskar jag att få vara frisk, stilla ro, vackra vyer och tid med min älskade. Det skulle vara en gnistrande vacker gåva för oss.

 • Pierre S skriver:

  1. Icehotel 365 har öppet året runt & Icehotel Vinter har öppet December-April

  2. Vi som pratat om Ishotellet
  jag och min skatt få uppleva det
  Bo på detta upplevelserika hotell
  det vore en riktig smällkaramell
  Om man valde sommartid
  få tid och stilla frid
  Vidunderliga vyer vid vandring
  och kontrasten vid övernattning
  Lämna småbarnslivets vardag
  för en övernattning av bästa slag
  komma hem med ny energi
  och ingen ska tindra som vi
  ge kärleken en chans
  och få en konstupplevelse med stjärnglans
  i härliga Jukkasjärvi få oslagbar känsla
  det skulle kännas riktigt bra

 • Silvija skriver:

  IcehotelVinter har öppet december till april, Icehotel 365 är öppet året om

  Jag skulle vilja uppleva Ice hotel och Lappland på vintern. Det här är något så annolunda mot Skåne och ja nästan exotiskt för en skåning. Jag vill uppleva sova en natt på vinterhotellet, åka hundspann, se den mäktiga älven, åka hundspann och prova på att köra skoter och hoppas på att se norrsken. Det här är verkligen en upplevelse för livet – Norrland!

 • Helen Rydell skriver:

  1. Icehotel vinter dec-april. Icehotel 365 året om.
  2. Skulle ÄLSKA att få uppleva norrsken-så vintern, absolut!

 • Katarina skriver:

  1. Is hotellet har öppet Dec-april och 365 har öppet hela året.
  2. Jag drömmer om att uppleva en smekmånad o efterskott – då inget gick som det var tänkt. Som Öviksbo borde jag ha sett många norrsken men icke och drömmen är att uppleva ett riktigt storslaget i omgivningen som ishotellet erbjuder i januari.

 • KarinB skriver:

  Icehotel vinter är öppet december-april och Icehotel 365 hela året.
  Har inte varit så långt norr ut så att det är mörkt hela dygnet – skulle vilja uppleva det. Kanske få se ett norrsken om jag har tur – kanske en hundspannstur på fjället.
  Vara i vintern – snö och kallt – det blir det inte så ofta när man bor i Göteborg – nu var det länge sedan.

 • Veronica skriver:

  1.Icehotel vinter är öppet december-april och Icehotel 365 hela året.
  2.Jag skulle vilja uppleva Ice hotel och Lappland i Augusti, när skolan slutar (min Gianluca är en lärare i Italien!)
  Det sks bli bello!!!
  A presto! =)

 • Charlotte skriver:

  1. Icehotel vinter är öppet dec-apr, och Icehotel 365 är öppet hela året 🙂
  2. Jag skulle vilja uppleva hotellet en nyårsafton. Iskallt, krispigt och alldeles stilla.

 • Pernilla W skriver:

  Icehotel vinter öppet dec-april.
  Icehotel 365 öppet hela året om.
  April månad skulle jag vilja besöka hotellet.
  Jag som bor i södra Sverige vill möta människorna som bor i norra Sverige. Jag vill inspireras av deras lugn. Att låta storstadsstressen rinna av för en stund.

 • Annamow skriver:

  1. Icehotel 365 är öppet året om, medan Icehotel vinter är öppet under vintermånaderna december till april.

  2. Jag skulle vilja åka till Icehotel vinter under mars månad, när ljuset har återvänt och skaren täcker vidderna. Tänk att få skejta på längdskidorna över skaren i vackra Lappland – det är mina drömmars dröm! Och sedan få krypa ner under skinn och plädar och sippa på något rykande hett, det killar i hela kroppen när jag tänker på det – kan inte sluta le!

 • Lina skriver:

  Åh, har inte skickat in ett enda bidrag till tävlingen i år även om jag läst varenda lucka. Detta vore helt fantastiskt! Vi hade tänkt åka norrut nu i vinter. Vi pratade om valsafari från norra Norge, Kiruna och ishotellet, hundspann med mera men la planerna på is (!) när pandemin tycktes stanna för länge. Jag hoppas så vi kan komma iväg till nästa vinter och jag skulle så gärna åka i oktober-november för att ha en chans att uppleva späckhuggare och norrsken (och kanske hinna innan detta tävlingspriset går ut). Kanske lite skoter eller isskulptering? Det hade varit så underbart! Nu håller jag både tummar och tår. I mitt huvud har jag redan börjat packa!

  Icehotel vinter är öppet december-april och Icehotel 365 hela året.

 • Li skriver:

  Icehotel 365 är öppet året om.
  Icehotel vinter är öppet december till april

  Jag skulle vilja besöka Ishotell vinter när det är Arktisk vår i Mars då dagarna är längre men chansen att få se norrsken fortfarande finns kvar!
  Utmana sambon som inte varit längre norr ut än Gävle i renkapplöpning, köra skoter i skog och öppna landskap, ha ett pimpelspö i ena handen och kokkaffe i den andra och vem vet, kanske avsluta med ett spontant JA i ceremonisalen!

 • Louise skriver:

  1. Icehotel vinter har öppet för övernattning december till april och Icehotel 365 har öppet för övernattning året runt.

  2. Eftersom jag inte visste om att ni hade öppet året om förrän nu så är ju drömmen en övernattning mig i den kalla vintern (februari). Jag ser framför mig bilderna på renfällen och en kopp varm blåbärsdryck när man ska stiga upp.
  Nu när jag lärt mig att man kan komma till er året om så börjar tankarna ta fart och varför inte ett besök under juli månad men det behöver i sådana fall mogna fram för vintern, kyla och is är väl inarbetat från er.

  Jag vill uppleva de vackra salarna och rummen, imponeras över vad man kan göra i is. Jag vill vakna upp och få en rykande kopp blåbärsdryck som ger mig värme att stiga upp och ut i kylan.

 • Elin Kvist skriver:

  Ice hotel vinter, December – April, Ice hotell 365 året runt. Jag skulle vilja besöka under Januari eller Februari månad då dessa månader brukar vara långtråkiga; så lite vinter och ismagi hade inte varit fel! Hoppas få uppleva Norrsken, njuta av de vackra miljöerna & få ha egentid med min sambo i romntiska miljöer.

 • Anna . P skriver:

  Icehotel Vinter är öppet december-april, och Icehotel 536 är öppet året runt.

  Jag är lockad av att besöka de norra delarna av vårt land i midsommar, runt sommarsolståndet, för att jag vill så gärna uppleva midnattssol! Tänk att få möjligheten att uppleva dessa ljusa nätter, passa på att vandra och äta lokalt. Bara åka upp och andas och ta in tystnade och lugnet, det hade varit magi för mig där i början av sommaren.

 • Emilia Struijk skriver:

  1. Icehotel Winter håller öppet december till april och Icehotel 365 håller öppet, som det låter, året om.
  2. Att få uppleva Icehotel Winter i Jukkasjärvi är något som jag och min man har pratat om sedan vi träffades för tio år sedan, varför vi inte har gjort det än? För att det är en dröm och sådan vill man hålla på ett bra tag men nu har vi börjat prata om att faktiskt åka dit. För att skapa minnen av drömmen. Åker vi till Icehotel Winter blir det en krispig februaridag med hopp om att få se ett vackert norrsken i kombination med häftiga upplevelser så som hundspann och fantastiska omgivningar och isarkitektur. Som jag försöker beskriva så vore det magiskt att till slut få realisera drömmen och sedan minnas resan.

 • Annika skriver:

  Icehotel Vinter håller öppet december-april och Icehotel 365 årets alla dagar.

  För min älskade tonårsson som inte har orken att drömma, kraften att planera och möjligheten att skapa egna önskningar på sin livslista skulle jag vilja visa att det här är en av många upplevelser livet har att erbjuda: norrsken, hundspann och god mat framför en brasa. Min son och hans mormor, en 60+:are som betytt oerhört mycket genom hela hans liv, hade fått göra den här resan ihop någon gång mellan januari-mars <3

 • Nina skriver:

  1. Icehotel Vinter håller öppet december-april och Icehotel 365 årets alla dagar.
  2. Jag vill åka januari då min bästa vän fyller år. Jag vill att vi blir uppfyllda av naturens kraft, hänförda av isskulpturerna, mätta av lokal mat och bli överväldigade av norrskenet. Helst från hästryggen för min bästa väns skull.

 • Jonathan skriver:

  Icehotel vinter: december-april, Icehotel 365: hela året.

  Min käresta har alltid drömt om att besöka Ishotellet i Jukkasjärvi, åka renspann och se norrskenet. Det är en dröm hon nästan fått även mig som är engelsman att vilja uppleva!! Men alltså hur romantiskt kan det vara över huvud taget att befinna sig där det är iskallt? Måste ju bara få testa. Gärna i november när det är mörkt och grått och trist här nere i söder, det vore nåt det!!

 • Anna-Maria skriver:

  Icehotel 365 har öppet årets alla dagar och Icehotel vinter har öppet december-april.
  Jag skulle vilja åka med min man i november då allt är som mörkast här hemma, då skulle vi åka hundspann, titta på norrsken och fantastisk konst i en helt otrolig miljö!

 • Jonas Backlund skriver:

  1. Icehotel 365 har öppet året runt. Icehotel Winter har öppet december till april.

  2. Min dröm skulle vara att ta med min dotter Edith 5 år till Icehotel Winter i februari. Hon älskar snö och Elsa i Frost är den stora idolen. Det skulle bli en storslagen upplevelse för oss båda och extra magiskt att få möjlighet att se norrskenet. Ett pappa-dotter-minne för livet.

 • Sofie Larsson skriver:

  1. Icehotel Winter har öppet december till april. Icehotel 365 har öppet årets alla dagar.

  2. Jag skulle ta med min älskling under påskhelgen. Den 2 april 2021 var det på dagen tio år sedan som jag såg honom i en bar och sedan dess har vi delat många äventyr. Detta skulle vara kronan på verket och vem vet, kanske passar vi på att gifta oss också i ishotellets magiska sal!

 • Emilia Abrahamsson skriver:

  Hej och god fortsättning.
  1, Ishotellet vinter har öppet december-april och Icehotel 365 året runt.
  2, Det vore en magnifik upplevelse att besöka er i januarimånad då vi kunde fira födelsedagar och uppleva allt som hotellet och omgivningen har att erbjuda. Samt att kombinera detta med en ski around: Kebnekaise, Abisko, Björkliden, Riksgränsen och Narvik på norska sidan. Vilken resa det hade varit!

  • CAMILLA skriver:

   ⭐ISHOTELLET 365 HAR ÖPPET VARJE DAG ÅRET RUNT
   ⭐ISHOTELLET VINTER HAR ÖPPET DECEMBER-APRIL
   ⭐JAG VILL ÅKA I AUGUSTI OCH GIFTA MIG DÄR MED MIN SAMBO DÅ VI VARIT FÖRLOVADE ETT ÅR

 • Linda skriver:

  1. På Icehotel vinter går det att övernatta mellan december och april. Icehotel 365 har öppet året runt.
  2. Har besökt Jukkasjärvi i januari och sett både icehotel vinter och 365, men… fick aldrig chansen att övernatta. Skulle Vilja besöka er i januari/februari och få den unika upplevelsen att övernatta i ett av hotellrummen!

 • Maria skriver:

  Icehotel 365 har öppet året runt. Icehotel Winter har öppet december till april.

  Nyårsafton,årets fest -Med is från Torne i Jukasjärvi,så firas bäst!
  32- årig bröllopsdag,någon resa -89 aldrig blev av.
  Icehotel Winter verkar vara det häftigaste stället norr om polcirkeln där man
  på riktigt kan glazza och till dansande norrsken vid tolvslaget jazza.
  Min fina underbara man,vilken present till honom om jag vann♥♥

 • Emelie Stjern skriver:

  1. Icehotel Winter har öppet från december till april medan Icehotel har öppet alla årets dagar.

  2. Att åka tidigt på året när chansen för norrsken är som störst skulle vara prioriterat. Jag har länge förespråkat att se vad Sverige har att erbjuda innan vi reser utomlands men så här långt upp har vi inte tagit oss. Tyvärr blev vår inbokade hundsläde inställd pga av sönderfrusna transport när vi var i Sälen så hade gärna fått en ny chans att boka det här!

 • Tea skriver:

  1. Icehotel vinter har öppet december till april och Icehotellet hela året.
  2. Jag skulle gärna ta med min make, son eller dotter mellan augusti och mars då förutsättningarna för att se norrsken är störst. Det är nog något av det mest spektakulära man kan uppleva. Håller tummarna!

 • Erik skriver:

  Ice hotel vinter är öppet december till april, medan Icehotel 365 är öppet året runt.

  Låt mig till Lappland och Icehotel fara,
  där får jag och frugan bara vara
  Utan stadens sorl och skrammel,
  utan sociala mediers svammel
  Låt oss få färdas över snön på skidor
  och glömma vinterns mörka baksidor
  Jukkasjärvi i april
  då är vår nästintill
  Med ljus från sol och stjärnklar himmel
  står vi ut tills vi sommarn förnimmer
  Låt oss dricka ur glas av is
  Låt oss av röras av viddernas bris
  Låt oss sova på säng av snö
  Om vi begravs, vi syns vid tö

 • Anna E skriver:

  Icehotel vinter har öppet dec-mars och Icehotel 365 kör året runt, öppet alla dagar.
  Jag hade svårt att bestämma mig. Vill gärna uppleva vårvintern, kanske precis i månadsskiftet februari/mars så chansen att få se norrsken är större. En solig dag i mängder av snö, grilla och åka skoter, avsluta med bastu och bad samt en god middag tittandes på norrskenet låter alldeles, alldeles underbart ????! Men september skulle inte vara fel det heller. Fira min födelsedag med en makalös middag på naturens skörd, det vattnas redan nu i munnen!

 • Fannie skriver:

  Vinterishotellet går att besöka december-april, när det är som kallast i norr, med den häftigaste miljöberarbetningen som människan gjort, år efter år. På 365-hotellet har man tagit in vintern och erbjuder en spektakulär upplevelse under hela året istället.

  Jag har tyckt att ishotellet i Jukkasjärvi är bland de häftigaste ställena på jorden sen unga år, dock oklart hur gammal jag var när jag läste om det första gången men var nog på högstadiet. (Innan mobilt internet och hemmafiber fanns, det är ett som är säkert!)
  Dock är jag tudelad, eftersom jag inte är en vinterperson, inte alls. Men med någon att ligga nära, en person att förhoppningsvis skåda den gröna himlen med och som faktiskt är en snömänniska, kanske 30-åriga (då 31!) jag ändrar uppfattning om snö och kyla? Det är värt en chansning, eftersom jag då kan stryka en av de första punkterna på min bucketlist.

  Och om man nu ska besöka det vintertid, så gäller det att gå all-in, och bo på ett hotell som definitivt aldrig kommer finnas igen. December eller januari, är månader då energi behöver samlas, andra minnen skapas och tacksamhet fulländar känslan i hjärtat.
  Hade gärna påbörjat och avslutat upplevelsen på en renfäll, en stor varm kopp kaffe, sittandes nära personen jag tycker om, med utsikten över Norrlands snötäckta natur.

 • Towe skriver:

  Icehotel vinter har öppet dec-april och icehotel 365 året runt.

  Jag skulle vilja åka i mars med min son som fyller 3 år då. Älskar att uppleva världen genom honom. Kan inte ens föreställa mig hur spännande han skulle tycka att det var med ishus, hundspann, snön och ”mörktet” som han kallar det. Tror han skulle tycka att det var som att vara i hans favoritfilm Frost. Och min dröm har länge varit att få uppleva norrsken!

 • Mathilda skriver:

  1. Icehotel 365 har öppet året runt, och Icehotel vinter har öppet december-april!

  2. Min sambo fyller 30 år i februari. Det bästa han vet är vintern med allt vad det innebär-snö,kyla,skidor,mörker,skoter! Jag själv är mer tveksam, på grund av några mindre bra upplevelser med frusna fingrar och tår.. Därför skulle jag vilja ta med honom dit under vintern, för att skapa nya minnen och en härlig upplevelse för oss båda två ❤️

 • Caroline skriver:

  1.Icehotel 365 har öppet året runt och Icehotel vinter mellan december till april.

  2. Då min mans 40 årsfirande i år fick ställas in hade det ju varit en fantastisk grej att kunna överraska med. Jag hade velat åka i mars Jaga norrsken från hästryggen och uppleva riktig kyla!

 • Louise skriver:

  Ice hotel vinter är öppet december till april, medan Icehotel 365 är öppet året runt.

  Jag är skåning och har pinsamt nog aldrig varit längre norrut än Uppsala, så jag står redo för ett besök vilken månad som helst för att infria drömmen om norra Sverige. Självklart vore det extra fantastiskt att få besöka hotellet i vinterskrud, vid exotiskt norrsken eller att få uppleva midnattssol. Oavsett så vore upplevelsen en riktig dröm för mig!

 • Helene skriver:

  1) Icehotel 365 har öppet året runt och Icehotel vinter har öppet december-april.

  2) Åh, vilken drömvinst! Har fantiserat om att åka hit under många år, ännu mer sedan en fd kollega berättat om hur arbetet går till med att skapa ishotellet och de olika rummen. Hon och en vän skickade nämligen in ett förslag om design till ett av rummen och fick äran att vara med att skapa samma rum fysiskt – så coolt (i dubbel bemärkelse… :)! Jag skulle ta med mig sambon, som är halvnorrlänning, under vårmånaderna mars-april och förhoppningsvis få uppleva både pimpelfiske, hundspann och norrsken.

 • Malin skriver:

  Icehotel vinter är tillgängligt december-april och Icehotel 365 året runt.

  Jag hoppas att jag inte stryks från tävlingen för att jag svarar så här, för jag vet att det inte går att välja denna månad om man vinner tävlingen. Dock… hade jag helt fritt fått välja så hade jag valt under december – strax innan jul eller kanske till och med under julen. Jag ÄLSKAR julen. Julkänslan över att se så mycket snö och is inför jul och på en så magisk plats – wow, wow, wow! Vilken dröm! Sedan att man har chansen att uppleva norrsken under den tiden, åka med hundsläde och verkligen uppleva en vinter som vi tyvärr sällan ser här i södra delen av vårt avlånga land vore också fantastiskt. Vann jag tävlingen hade jag dock kramat ur det allra sista av vintern och åkt i mars, då hade jag ju också fått snö-upplevelsen och förhoppningsvis fått se norrsken med! Jag skulle dock kanske smyga med några julklappar och kanske nån liten julgranskula i resväskan och låtsats att det var december om jag vann – bara för att få uppleva liiiite julkänsla ändå!

 • Marie Erickson skriver:

  Icehotel vinter öppet december – april
  Icehotel 365 året runt
  Om vi hinner bli vaccinerade vill vi uppleva vinter hotellet i april annars skulle det vara fantastiskt med en höstupplevelse (tänker på glödande höstfärger) på Icehotel 375. Håller tummarna för att två pensionärer skulle kunna få en befriande upplevelse efter ett slitigt 2020!

 • Sandra V skriver:

  Icehotel vinter har öppet december-april, och Icehotel 365 har öppet året runt.

  Det vore en dröm att få åka tillsammans med min son någon av vintermånaderna. Han älskar snö och is, vilket vi sällan får uppleva i Skåne. Han är dessutom en ”liten vetenskapsman” som fascineras av rymden och solsystemet. Att få uppleva norrskenssafari är en dröm för oss båda!

 • A & K Andersson skriver:

  Icehotel Winter – December till april
  Icehotel 365 – hela året

  Låt drömmen om Jukkasjärvi bli sann,
  så jag får överraska min man.
  Somna i frisk luft på värmande fäll,
  på exotiska Icehotel.
  Skapa fantastiska minnen,
  bädda ner oss på renskinnen.
  Avnjuta ett äventyr bland snö och is,
  uppleva en romantisk bröllopsdag naturligtvis.

  Hoppas få fira 5 år som gifta i vårsolen. Håller tummarna för ett fantastisk 2021 så vi kan ses i mars-maj någongång…

 • Annika M. skriver:

  Icehotel Winter är öppet december fram till april. Icehotel 365 är, precis som namnet antyder, öppet året runt!

  De helt makalöst vackra bilderna från den arktiska vintern under december, januari och februari lockar förvisso… vem vill _inte_ få chansen att uppleva en midvinter uppe i norr? Efter det här mörka året (mörkt på alla plan!) lockar dock den arktiska våren allra mest! Jag hoppas på, längtar efter och drömmer om ljusare tider. Jag skulle därmed gärna resa hit under den senare halvan av april, då jag hoppas få uppleva synen av Icehotel som sakta men obönhörligt smälter ner tillbaka till Torne älv. Jag längtar efter härligare temperaturer och värme, vilket skapar förutsättningar för lite längre äventyrsturer i omgivningarna.

 • Anna skriver:

  Hej!

  Icehotel vinter är tillgängligt december-april och Icehotel 365 året runt.
  En klapp som funnits på min önskelista sedan barnsben.

  Under min barndom spenderades somrarna, och några jular i Jämtland och ett starkt minne var när vi åkte i vår gamla Saab Stekenjokk-vägen. Men så långt upp som till Jukkasjärvi har jag aldrig varit. Uppfostrad med nära till natur och djur, finns det alltid en längtan tillbaka som gjort sig mer än påmind detta corona-år i den stora staden. Jag vet att jag inte är ensam om det.

  Nästa år fyller jag 50 år och har fortfarande Ishotellet, hundsläde och norrsken på önskelistan. Med födelsedagen mitt i mellandagarna skulle jag önska mig en vintervistelse i det äkta vinterlandet, nära naturen och djuren igen – inklusive den allra mest eftertraktade hotellvistelsen!

  GOTT NYTT ÅR!

 • Emilia skriver:

  Icehotel vinter är tillgängligt december-april och Icehotel 365 året runt.

  Jag skulle helst besöka er i mars när det är riktig vinter med lite ljusare dagar och skulle vilja sova i isrum, åka hundspann och äta god mat. Och promenera massor i det underbara landskapet 🙂

 • Inger H skriver:

  1. Icehotel vinter har öppet december till april och Icehotel 365 hela året.

  2. Jag skulle vilja ta med min dotter och åka till er i mars på ett svemesteräventyr när hon då fyller 30. Hon har haft ett stressigt och kämpigt år på sitt jobb som brevbärare i Stockholms innerstad och hon är väl värd en upplevelse utöver det vanliga. Då hon är konstintresserad och själv studerat konst vore det extra roligt att få ta med henne till just Icehotel. Jag hoppas att vi får uppleva ett riktigt winter wonderland med norrsken, skotertur, hundspannstur och kanske till och med prova isskulptering för att se vad hon själv med sin konstnärliga ådra lyckas skapa.

 • Hanna skriver:

  1. Icehotel vinter är öppet december-april och Icehotel 365 året runt.

  2. Jag fyllde 40 under 2020 och alla festligheter uteblev. Vill ta revansch nästa år. Jag vill fira min födelsedag i april hos er. Med norrsken, ljusa nätter och en yrvaken fauna.

 • Maria skriver:

  – Icehotel 365 är öppet året runt och Icehotel vinter kan man uppleva december till april.

  – Jag hoppas att få ta med mig min utländska sambo och tillsammans få uppleva en äkta norrländsk vinter på en unik plats. Det vore en fantastisk chans för honom såväl som för mig att få ta del av det bästa mitt hemland har att erbjuda. Att se konsten i ishotellet som är skapat från grunden just för i år innan det returneras i Torneälven, se norrskenet dansa på en mörk himmel, åka skoter och hundspann är en dröm för oss båda. Mars vore för oss en perfekt månad då vi firar årsdag, samt för att jag förstått att det är bland de torraste månaderna på året, men ändå mycket snö kvar och en mörk himmel att kunna se norrskenet på.

  Önskar ett gott nytt år!

 • Britta skriver:

  Icehotel är öppet under december till april och Icehotel 365 är en åretruntöppen anläggning.
  Jag skulle vilja bjuda hela min familj på en magisk upplevelse i samband med min mans jämna födelsedag ???? nästa år.
  Vill dela tillsammanstid med dem och få ett avbrott ifrån en slitig vardag.
  Tänker att vi bokar ett Icecelebrate Paket för att fira ordentligt och sover i en konstsvit av is och snö. ❄️ Ljuvligt!
  Önskar att uppleva riktig vildmark och en fascinerande, unik arktisk natur.
  Hundspann står högt upp på önskelistan.
  Det skulle vara helt fantastiskt om vi kunde få uppleva norrskenet tillsammans, vilket minne! Och renar förstås! ????
  Helst i form av Raidu, möte med renar och
  att få möta den samiska kulturen. Sååå spännande!
  Att njuta av de lokala delikatesserna exempelvis viltkött, röding, hjortron och åkerbär,
  bland det godaste som finns! ????
  Gärna vildmarkssupe ute i just vildmarken.
  ????
  Varför inte även en älgsafari till häst ????, en naturupplevelse utöver det vanliga, att få rida de starka islandshästarna och få möjlighet att möta älg, ren, fåglar, hare och räv vore magiskt!
  Hoppas på tur ????
  Gott Nytt År! ????????????

  • Britta skriver:

   Underförstått en vintermånad, förslagsvis februari härligt kall!!! ❄️❄️❄️

 • Paola skriver:

  Mitt liv har jag vigt åt att ”explore more”,
  men besöka Ishotellet är något jag bara i drömmen får.
  Längtar efter känslan av en isande nordanvind,
  som krispigt och kyligt smeker min kind.
  Ett vinterlikt novemberäventyräventyr står på min bucketlist.
  Att detta vore bästa sena julklappen är sant och visst.
  Norrlands mystik, norrskenssafari och en iskall natt.
  Sträcker ut handen och hoppas i drömmen få fatt!
  Vill kryssa översta posten på min lista, total lycka.
  Skapa minnen, och upplevelser i nuet få smycka.

 • Siri skriver:

  På Icehotel kan man övernatta från december till april och på Icehotel 365 kan man övernatta årets alla dagar (nätter).

  Jag skulle vilja dela upplevelsen med min expojkvän där ex håller på att strykas och pojkvän återigen håller på att bli det rätta ordet. För mig skulle juli vara den ultimata månaden att besöka ice hotel. Att kunna kombinera vistelsen med löpning och vandring samt att uppleva midnattssol skulle göra resan ännu mäktigare. På icehotel skulle jag speciellt vilja uppleva rummet Deluxesvit Kodex Maximus som verkar helt magiskt.

 • Viktoria Kozma skriver:

  Icehotel 365 går att besöka året om precis som siffrorna visar, 365 dagar
  Icehotel vinter är tillgängligt mellan december – april

  Ishotellet och Kiruna har länge stått på min bucketlist 🙂
  Jag vill gärna komma dit på vintern eftersom jag älskar snö. Sova kallt, norrsken , skidor, löpning, natur, bastu, hundsläde och grillkorv ute står på önskelistan. Jag hade även gärna velat ha en guidad visning av flytten av Kiruna.

 • Linda skriver:

  På icehotel 365 går det att njuta av ert fina ställe året runt. Men undrar om det inte är häftigare att komma under dec-april och bo på Icehotel. ????
  Min underbara mamma med vännina ska åka upp från Skåne och besöka er i april. Det hade varit en rolig överraskning om jag och min lillasyster kunde”springa på” dem när de är uppe. Då hade vi kunna uppleva många äventyr tillsammans i den fantastiska miljön ????

 • Camilla Holmberg skriver:

  Icehotel har öppet december-april och icehotel365 har öppet hela året 365 dagar

  Jag vill ta med min man på denna drömresa! Har under 2020 fått ett oerhört svårt sjukdomsbesked och vill hinna med en upplevelse på icehotel i mars med hundspann och scootertur med vildmarkssupe och norrsken????

 • Malin Henningsen skriver:

  -Icehotel 365 har, som namnet antyder, öppet året runt medan Icehotel har öppet december till april.
  – Jag skulle helst besöka hotellet i mars för att fira min födelsedag tillsammans med min man. En häftig sovupplevelse samt kanske en tur med hundspann vore härligt efter ett år som detta.

 • Jeanette Vikström skriver:

  Icehotel Winter kan man bo i under vintern, Icehotel 365 kan man bo i under hela året.
  Skulle vilja besöka ishotellet i mars tillsammans med min 11-åriga dotter, och vi skulle åka hundspann och hoppas på att få se häftigt norrsken.

 • Sara Winsa skriver:

  Icehotel vinter har öppet från december till april. Icehotel 365 har öppet 365 dagar/år.
  Jag skulle vilja uppleva Icehotel under februari för att uppleva snön, kylan och förhoppningsvis norrskenet. Hade även gärna kombinerat det med marknaden i Jokkmokk som är första helgen i februari. Att få uppleva riktig vinter med skoter och hundspann hade varit så häftigt. Hade gärna tagit med sambon som aldrig sett norrsken eller kört skoter och få uppleva en riktig vinter.

 • Julia Kuznetsova skriver:

  Icehotel brunar välkomma gäster den 11 december och fram tills det smälter j april. Icehotel365 är öppet 365/366 dagar om året.

  Jag besöker Icehotel varje gång jag är i Kiruna, men jag har aldrig övernattat där. Det är min dröm att kunna göra det någon gång i livet. Jag kommer att resa till Kiruna i mars 2021 🙂

 • Veronika Öberg skriver:

  Icehotel 365 har öppet året runt och där kan man övernatta i vackra handskulpterade sviter av is.
  Icehotel Winter byggs upp varje höst/vinter och har öppet mellan December och April varje år.
  Jag är född och uppvuxen i Norrbotten. (Sen tre år tillbaka dock utflyttad) men jag har aldrig fått möjligheten att övernatta i denna vackra skapelse som Icehotel är.
  Det skulle vara en underbar 50-årspresrent till mig själv att få besöka och övernatta i Icehotel. Eftersom jag är född på vintern ( närmare bestämt nyårsafton) och verkligen älskar den vackra vita snön hade jag helst velat övernatta där på vintern.
  Hundspann är något jag aldrig testat så det hade varit jättekul att att få göra det. Sen tycker jag att man kan ta tillvara på den underbara snön så varför inte ett pulkarace i backen? Eller vandring i skogen med dnöskor på jakt efter att få se något vackert djur.
  Finns såååå mycket vackert att se i Norrbotten året om och Icehotel är en sak som jag tycker att alla ska ha på sin ”Bucket list”. ????❤️

 • Erika Eriksson skriver:

  1.Icehotel 365 har öppet året runt, Icehotel Winter har öppet december till april.

  2. När jag besökte Icehotel en gång tidigare var jag där i februari vilket var fantastiskt. Om jag får möjlighet att åka dit igen skulle jag vilja åka i juni för att uppleva midnattssolen och kontrasten mellan det iskalla boendet och den jumna sommaren. Jag vill upptäcka naturen och vandra i den fantastiska omgivningen.

 • Shadia Akef skriver:

  Hej,
  Icehotel 365 har öppet året runt ❄️
  Icehotel Winter finns mellan december till april och den sista biten brukar smälta bort runt midsommar ????
  Jag skulle helst vilja besöka er i december månad under Julen ????, mysigt med en vit jul, att få klä granen tillsammans med andra julfirare, träffa tomten och åka hundspann.
  Om det blir en annan tidpunkt så vill jag uppleva norrsken, sova i Suiten Sauna, dricka champagne i Icebaren och njuta naturen ????

 • A.sahlberg skriver:

  Icehotel 365 öppet året runt och icehotel vinter december-april – skulle gärna dela en fantastisk upplevelse med min syster

 • Astrid skriver:

  Icehotel 365 har öppet året runt, medans Icehotel vinter har öppet december-april.

  April/maj, uppleva islossning, tystnad och frisk luft.

 • Annika Carlsson skriver:

  Icehotel 365 har öppet året om, så att man kan övernatta där 365 nätter med is. Icehotel Vinter byggs upp under senhösten/vinter. Öppet december till april varje år.
  Det hade varit underbart om jag vann en övernattning med min underbara man sedan 30 år tillbaka. Vi firar 10 år som gifta i februari. Vi träffades i Kiruna där jag är född och uppvuxen. Sedan gick flyttlasset till Boden för 26 års sen, mitt sista besök på Ishotellet var 1993 i december med vårt första barn. Om jag vinner kommer vi även boka ett hundspann, har mött ett antal hundspann under åren då vi varit ute på skoterturer. Det ser helt otroligt mysigt ut. Hoppas på tur???? att få uppleva detta i mars månad.
  Önskar er ett Gott Nytt År????????????.

 • Anki Lindström skriver:

  1) Icehotel 365 har precis som det låter, öppet året runt medan Icehotel Vinter har öppet under månaderna december – april.
  2) Skulle absolut välja mars eller början av april då jag tycker det är den allra bästa årstiden för ett besök. Dagarna är längre, ljusare och solens strålar har börjat värma. Har man tur kan man även nattetid få uppleva norrsken. Förutom att spana in alla fantastiska skapelser i is som gjorts i alla rum/sviter på hotellet så skulle jag definitivt boka in en efterlängtad tur med ett hundspann!!

 • Tove M. Rasmussen skriver:

  Icehotel 365 har åbent året rundt og Icehotel vinter december-
  april. Jeg og min mand ville gerne opleve de smukke kunstneriske rum om vinteren. Det er så spændende, at det er
  forskellige kunstnere, som hvert år laver de mest fantastiske
  udsmykninger. Det må vi opleve. Jeg har fulgt jer på nettet i
  mange år og kan se, hvor forskellige jeres skønne rum er.
  Ligeledes vil jeg meget gerne køre i hundeslæde. ☃️At opleve en sort stjerneklar himmel og evt. nordlys langt oppe i Sverige ville være fantastisk ! Godt nytår til jer alle. ????

 • Rebecca Rohlin skriver:

  1; Icehotel 365 har öppet året om och Icehotel vinter december till april.

  2; Jag kan tänka mig att det är vackert där vid alla årstider men det mitt hjärta längtar till är det sagolika vinterlandskapet i februari och att få uppleva hur norrskensdamen dansar över himlavalvet och det i sällskap med min fina mamma i en släde med varma mjuka renfällar.

 • Jonas Wallin skriver:

  Icehotel 365 är öppet året runt och icehotel vinter december-april.

  För mig spelar det ingen roll vilken period som jag drömmer om att besöka platsen. Som sydskåning är denna breddgrad unik och som man kan se på hemsidan kan det vara fantastiskt året om.
  Jag skulle vilja uppleva detta med min sambo och förverkliga detta äventyr och efter detta året så håller vi tummarna på att något kul ska ske.

 • Pernilla H skriver:

  1. Icehotel 365 har öppet året runt och icehotel vinter har öppet december till april.
  2. Döm av min förvåning när min 9-åriga dotter säger att hon gärna skulle vilja se norrsken – när himlen dansar av färg. Det är på min önskelista också. Vore underbart att få uppleva detta tillsammans och att båda våra önskningar slår in.

 • Eva lundström skriver:

  1. Ice-hotel vinter är öppet december till april och ice-hotel 365 året runt (Var där i somras i slutet av juli, helt fantastisk konstupplevelse, övernattade dock inte)
  2. Jag skulle såå gärna besöka ishotellet och sova på renskinn i en av de fantastiska konstsviterna. Gärna i april, dagarna är lite varmare då och jag vill gärna kombinera med en slädhundstur. Och så håller jag tummarna för att jag prickar in ett datum med norrsken, jag var ute på norrskensjakt i södra Norrland tidigare i höst, men såg bara moln. Kanske njuta av snö och norrsken från en vedeldad bastutunna, vad mer kan man önska sig?

 • Karin Thorild skriver:

  Ishotellet 365 har öppet hela året. Ishotellet vinter har öppet december -april.

  Jag skulle vilja besöka ishotellet på vintern, i december eller januari och hoppas då att få se norrsken. Jag skulle vilja uppleva riktig vinter. Kombinationen av ishotellet och norrsken skulle vara som en saga. Något jag verkligen drömt om länge. Gissar att både hotellet och omgivningen är taget som ur en trolsk vintersaga. Jag skulle vilja vara i den sagan, om än bara för ett dygn eller två.

 • Åsa skriver:

  1: Icehotell Vinter är öppet december-april. IceHotell 365 är öppet året runt.

  2: I vinter har jag och min sambo varit ihop i 20 år. Vilken dröm att överaska honom med en tripp till ert magiska hotell, och fria till honom där efter alla år!

 • Sonnie skriver:

  Icehotel 365 är öppet hela året runt och Icehotel Vinter från december till april. Skulle gärna komma upp i maj/juni och uppleva renkalvningen i kombination med älgsafari till häst. Skulle säkert pröva flugfisket däruppe och njuta flera av era restaurangmenyer. Hela paketet i och runt ishotellet vekar magiskt. Kanske får jag uppleva midnattssolen.

 • Anna Axelsson skriver:

  1. Icehotel vinter; december-april och Icehotel 365; året runt.
  2. Jag skulle vilja åka till drömstället Ishotellet när det är så KALLT och SNÖIGT och MÖRKT som möjligt. Jag är lite så #jesuiselsa (i Frozen alltså) att jag behöver vinter och snö och norrsken (tror jag, har tyvärr aldrig sett något men det skulle ju en vinst kunna råda bot på) för att må bra! Och att få övernatta hos er? Om man säger såhär: The cold never bothered me anyway. Skulle kunna tänka mig att min kille verkligen skulle vilja följa med, dock heter han dessvärre varken Olaf eller Kristoff MEN däremot heter min goaste vän Anna så ni förstår ju själva vem av dem det blir som får haka på, om man säger så.

 • Madelein Dellani skriver:

  365 dagar kan man besöka icehotel 365,
  Bästa tiden för att besöka icehotel vinter är mellan dec-april. Men även vackert att besöka under sommaren, fast inte själva ishotellet står i sin prakt..
  Vi gifte oss år 2012 på ishotellet, vore underbart att få möjlighet att besöka Jukkasjärvi för att uppleva den magiska känslan igen..

 • Ann-Louise Ehrl skriver:

  DRÖMVINST????

  Att få uppleva norra Sverige och Icehotel vore en d r ö m????????????????
  Här kommer svar på frågorna i tävlingen:

  1.
  ICEHOTEL VINTER – Tillgängligt December – April
  ICEHOTEL 365 – Tillgängligt Året-runt

  2
  Att få se, bo och uppleva Icehotel i mars eller i april vore alldeles underbart.

  Drömmer om att tillsammans med min 14-åring få uppleva norra Sveriges vinterlandskap med snö, is, norrsken???? och hundspann. Att få övernatta i en av konstsviterna på Icehotel i sovsäckar på renskinn omgivna av iskonst, jamen det vore helt, helt m a g i s k t✨

  Wow, vilket minne för livet det vore! Hoppas så på tur i denna tävling????????????????

 • Hillevi Blomster skriver:

  Icehotel vinter öppet december till april.
  Icehotel 365 öppet under hela året.

  Jag vill åka under juni månad. För att uppleva skillnaden mellan västkusten som jag kommer ifrån och Jukkasjärvi dit jag reser.
  Jag vill uppleva ljuset , skillnaden mellan en klippa vid havet och isen/snön, minusgraderna i hotellet under sommartid.

 • Matilda skriver:

  Det går att bo på Icehotel vinter mellan december och april. Icehotel365 kan man bo på året om.
  Drömmen vore att ta med min 8åriga son som har pratat om Icehotel sedan han gick på dagis. Vi skulle då åka i mars för att kunna se när man skördar is ur Torne Älv, se och upptäcka hotellet, titta på norrsken och konsten på hotellet och njuta av vårsolen.

 • Malin R skriver:

  Jag vill självklart testa lyckan och svarar: Icehotel 365 öppet året runt och icehotel vinter har öppet december-april.

  Jag drömmer om att byta ut februaris mörka, kalla vardagsbestyr,
  mot Icehotel vinter och ett oförglömligt äventyr!
  Ja, jag vill uppleva hundspann, skotersafari och riktig norrländsk vinterkultur,
  skåda norrsken tillsammans med min kära omgiven av magnifik natur!
  Jag drömmer om att äta god mat tillagad på lokalt vis,
  utforska, testa på och lära mig allt om ishotellet historia från riktig expertis!
  Att få lämna barnen hemma och få tid på tu man hand skulle sätta pricken över i:et,
  ge mig och min Mattias oförglömlig tid tillsammans och minnen för livet.

  Tack för en fin kalender och Gott Nytt År!

 • PiaL skriver:

  1. Icehotel vinter har öpppet december-april och Icehotel 365 året runt.
  2. Jag vill åka i juni! Innan myggen kommer, för då är det läge att fiska, äta god mat lagad utomhus och uppleva naturen!

 • Catrine Fransson skriver:

  Icehotel 365 kan besökas året runt. 365 dagar, alternativt 366 som i år.

  Icehotel Winter kan besökas mellan december och april.

  Vi skulle gärna vilja besöka ishotellet i februari/mars.

 • Carina Marshall skriver:

  # Icehotel 365 är öppet året runt och Icehotel Vinter från december till april.
  # Icehotel Vinter är inte bara ett hotell, den är ett konstgalleri och en naturupplevelse, utan dess like. Icehotellet är Norrbotten och Lappland, där jag växte upp och vad som formade mig. Jag skulle åka i januari. Kylan som biter i kinderna, snön som knarrar under skorna och solen som just börjar titta fram. Om jag har tur, kanske se Norrsken. Med mig skulle jag ta min frusna husband från Nya Zealand, så vi ”bara kan vara” och bara smälta alla intryck.????❄️❄️❄️????

 • Ida skriver:

  Hej!
  Ice hotel 365 är öppet året runt och Ice hotel vinter är öppet december till april.
  Jag skulle helst vilja besöka er i januari under den arktiska vintern. Min dröm är att få andas ut all stress och andas in den arktiska kylan. Möjligheten att få se norrskenet är en bonus! Jag hoppas också på att få se på hantverket från Torne älv och smaka på mat från norra Sverige!

 • Agneta Grundberg skriver:

  365 går att besöka året runt och Ishotellet winter december-april.

  Jag skulle vilja besöka området i mars och se när man tar upp is ur äjven, vara med och se hur man bygger och använda 365 som övernattning. Görna träffa yngve Bergkvist och få veta mer .

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.