Annons

1 december – Dagens lucka i Upplevelsekalendern


Först ut i Trendensers Upplevelsekalender är Svanenmärkta Yasuragi. Stäng av mobilen och låt kropp och sinnen komma till ro. Här väntar ett dygn av återhämtning på djupet.

Vinn en övernattning för 2 personer på japanska spahotellet Yasuragi, som ligger 20 minuter från Stockholm city. I paketet ingår övernattning med middag och frukost samt entré till det japanska badet och aktiviteter. Värde: ca 3500 kr

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute som såväl inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Det finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.    

Frågor
– Vad heter den japanska bomullsrocken man bär under sin vistelse på Yasuragi?
– Vem vill du ta med dig till Yasuragi och berätta om ditt bästa tips för återhämtning.

Motivera kort i kommentarsfältet nedan.


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Grattis till Carl som svarade den 1/12 kl 15.34


*Tävlingen pågår tom 2/12 kl. 14.00 Vinnaren utses av en jury från Yasuragi. Beslut kan ej överklagas. Vinstskatt betalas och redovisas av vinnaren samt medverkande arrangör/hotell. Ett presentkort ligger i potten.

* Inlägget var reklam i samarbete med Yasuragi

Kategorier:

Kommentarer

 • Karoleen skriver:

  1. yukata
  2. Jag vill ta med mig min mamma som är världens bästa mamma! Hon ska åka iväg en månad nu för att ta hand om min mormor som behöver hjälp och efter det kommer mamma behöva återhämta sig ordentligt. Bästa återhämtningen är att dricka mycket vatten, gärna med citron! Det är en dunderkur!

  • Yasemin skriver:

   1.Bomullsrocken heter Yukata.
   2.Jag skulle vilja överraska min make då han fyller år om 3veckor..
   Vi har aldrig varit på spa någon av oss, så det vore härligt att få uppleva första spa-upplevelsen tillsammans med honom.
   3.Mitt allra bästa återhämtningstips är skogspromenader..

 • Laura S skriver:

  1. Rocken heter yukata.
  2. Jag vill bjuda med min kära mamma. Hon är sjuksköterska och arbetat i äldreomsorgen i snart 30 år, hela sin yrkesverksamma karriär. Trots en stundtals tuff arbetssituation fortsätter hon genuint bry sig om de gamla hon har ansvar för. Det har varit speciellt påfrestande under pandemin förstås, där mamma dragit ett tungt lass på arbetsplatsen.
  Mamma ställer alltid upp för mig och mina syskon och passar sina barnbarn om det behövs. Dessutom har min mormor blivit sjuk under hösten så det har också tyngt mamma. Hon förtjänar verkligen en avkopplande vistelse!!

  • Laura S skriver:

   Som bästa återhämtning föreslår jag en powerwalk/joggingrunda i naturen följt av ett varmt bastubad! Därefter en härlig middag utan en telefon i fickan…

   • Birgitta skriver:

    1. Yukata
    2. Jag skulle vilja ta med mig min man. Vi har aldrig varit på spa någon av oss, så det vore härligt att få uppleva första spa-upplevelsen tillsammans med honom. Vi är dessutom väldigt fascinerade av Japan och har en dröm om att resa till Japan någon gång, så här skulle vi få en känsla av Japan i alla fall 🙂

    För mig är återhämtning att sy korsstygn, det ger mig lugn men samtidigt en kreativ energi.

  • Laura S skriver:

   Bästa tipset för återhämtning missade jag i föregående inlägg men mitt förslag är en powerwalk/joggingrunda i naturen följt av ett varmt bastubad, följt av härlig middag utan telefonen i fickan…

 • Annamow skriver:

  Himmel och pannkaka, första luckan är ju en riktig drömlucka. Hur många gånger har jag inte drömt om att få åka till Yasuragi?!

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med mig min make. Vi har haft en riktigt tung ”coronahöst” och är ganska trötta och energilösa. En vistelse på spa skulle göra gott för både knopp och knopp.

  Mitt bästa tips för återhämtning är sömn. Ingen överraskning, men forskningen är faktiskt helt entydig här: så länge du sover runt 8 timmar/dygn så klarar du många av vardagens utmaningar – och mer därtill. Sömnen ger dig motståndskraft och är läkande. Sen är ju sömn lite tråkigt att tipsa om, så jag vill även slå ett slag för vardagslyxen. Ett glas rött och några praliner gör susen (eller en bytta Ben & Jerry’s).

  • Lina skriver:

   1 Yukata

   2 Min man, för att vi får ihop 3-barnslivet, återhämtning i den formen skulle värma upp våra trötta kroppar och sinnen.

 • Helena skriver:

  – Yukata
  – Min bästa vän (hon är en ensamstående, fenomenal mamma till sina två fina barn!), för återhämtning och njutning.
  – Skogen! Himmel vad jag uppskattar den. Att vara omgiven av alla icke-stadsräta former, den jordiga doften, tystnaden, det stillsamt växande. En annan omfamnande upplevelse än vattnet. Lika men olika.

 • Emelie skriver:

  Rocken heter yukata

  Jag skulle ta med mig min kompis som ställt upp för mig under ett tufft år. Det är när man har det jobbigt som man ser vilka som är ens äkta vänner.

  Återhämtning för mig är att inte ha några måsten eller tider att passa. Att få göra precis det man tycker om. För någon kanske det är en heldag i filmsoffan, för någon en shoppingrunda och andra en långpromenad i skogen. Jag får som mest energi av ett ordentligt träningspass.

 • Nicole skriver:

  Bomullsrocken man får till låns på Yasuragi kallas yukata. Mitt bästa tips för avkoppling och återhämtning är att smyga in lite skärmfria(både mobil och dator) timmar lite här och vart och använda den tiden till att göra saker som för en tillbaka till nuet, extra bra kan det bli i sällskap med någon man tycker om. Därför hade jag velat få chansen att spendera en energigivande dag på Yasuragi med min kära sambo som ställt upp för mig på ett helt fantastiskt sätt det gångna året. Hade känts otroligt fint att få återgälda detta med denna fina vinst.

 • Katarina R skriver:

  -yukata
  -Har lovat min älskade dotter spa om jag fick nytt jobb efter att jag för första gången någonsin hastigt blev arbetslös pga covid och nedskärningar. Det blev en tuff sommar!
  Har fått jobb, men då hon är 13 så måste jag vänta till nästa påsk. Detta vore vår dröm. ❤️

  • Katarina skriver:

   Katarina R
   2020-12-01 KL. 15:09
   (Och återhämtning gör jag bäst då jag kallbadar. Det har räddat mig i ett år nu)

 • Maria W skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med mig min vän Susanne som under året gått igenom flera tragedier i form av dödsfall i familjen och som butiksägare i en pandemi. Hon är en människa som alltid ser till andras bästa först men tyvärr till bekostnad av sin egen hälsa. Jag vill ge henne möjlighet till avslappning på Yasuragi och få henne att att pröva mitt bästa tips på återhämtning – att gå ut i naturen, lyssna på vindens viskningar, känna doften av fuktig mossa och andas. Det är mitt universalmedel för återhämtning som jag rekommenderar till alla.

 • Katarina R skriver:

  (Och återhämtning gör jag bäst då jag kallbadar. Det har räddat mig i ett år nu)

 • Thilda Persson skriver:

  1.Yukata
  2. Jag skulle vilja ta med min underbara mamma för en härlig spaupplevelse. Hon sätter alltid alla andra i första rummet och förtjänar en spavistelse för återhämtning och bara få njuta av lugnet.
  Bästa återhämtningen är ju självklart en spadag men en promenad med hunden och podd i öronen är inte fel det heller, rensa tankarna och bara vara i nuet.

 • Veronica skriver:

  1 Svar Yukata
  2 Jag skulle ta med min älskade sambo Johan.
  Bästa återhämtningen för mig är att vara ledig från nattjobbet, träffa vänner och tanka energi. Men då i dessa tider blir det inte som vanligt och man känner sig uttömd. Så just nu är min bästa återhämtning vila, och drömmar om en ljusare framtid för den kommer. Stor kram från mig ❤️

  • Hanna Fredriksson skriver:

   – Yukata
   – Jag skulle vilja bjuda min fantastiska partner! Vi är båda studenter och skulle uppskatta vinsten enormt mycket då vi inte har ekonomin just nu att unna oss själva.
   – Det jag gör för att få återhämtning är att ta mig ut i naturen och få andra intryck än mina vardagliga. Vandra, segla eller exempelvis bada vinterbad är sådant som ger mig ro och återhämtning.

 • Emma skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min älskade pojkvän som jag tyvärr har ett långdistansförhållande med. Vi har inte varit tillsammans så länge och detta året, med allt vad det har inneburit, har vi knappt fått möjligheten att träffas alls. Jag skulle därför vilja ta med honom till yasuragi, något vi har pratat om länge, så fort vi återgått till det normala så att vi äntligen kan få koppla av och bara njuta av varandras närhet efter en outhärdligt lång tid ifrån varandra.

  Mitt bästa tips för avkoppling är att blanda rutiner med vardagslyx. Även fast du jobbar eller pluggar hemifrån se till att ha ett 9-5 schema på vardagarna, gå en promenad för att rensa huvudet under lunchen och sen på kvällen avsluta med ett yogapass följt av ett varmt bad med bubblor, lugn musik och tända ljus.

 • Sanna skriver:

  Nämen, WOW! Det här är luckan som jag bara vågat drömma om att få vinna.

  1. Bomullsrocken heter Yukata.

  2. Jag skulle bjuda med mig min älskade tonårsdotter Alva. Vi har tillsammans pratat och drömt om att besöka Yasuragi ett flertal gånger, men det har fortfarande inte blivit av. Så vilken fantastiskt julklapp det vore att få överraska med i fall just jag hade turen att vinna. Dottern skulle bli helt till sig av lycka, och så även jag som skulle få lite tid för avkoppling inför de kommande året där min 30 års dag väntar tillsammans med min högskoleexamen.

  Mitt bästa tips för återhämtning är faktiskt att omge sig med människor som man tycker om. Det är viktigt med människor som ger en positiv energi, och som får en att må bra. Faktum är att upplevelsen av ett betydelsefullt socialt sammanhang har visat sig vara stressreducerande. Det om något är ju precis vad man vill åt när det gäller återhämtning.

  Kram Sanna

 • Ronja skriver:

  1. Yukata eller 浴衣
  2. Sofia, en kär väninna jag delar kärleken för Japan och den japanska maten med. I år har vi inte kunnat besöka eller flytta till Japan som tänkt, t.ex. har min flygbiljett förskjutits 5ggr och min blivande man kan pga. sin situation ej komma till Sverige, vi har ej setts sedan 3 januari 2020 och lär ej ses innan 24 april 2021 som det ser ut nu. Vissa dagar är betydligt tyngre än andra och med 30årsdagen runt hörnet lockar ett besök till Yasuragi, som plåster på såren, rätt rejält. Var annars kan man svemestra en japansk upplevelse med? Det här skulle verkligen vara en avslappnande upplevelse våra bådas själar behöver.

 • Mia skriver:

  1. Yukata heter den, hur tjusig som helst!
  2. Jag hade tagit med min pojkvän för liten härlig liten get away! Finns väl inget som är så bra för förhållandet som en härlig spavistelse.
  Mitt bästa tips för återhämtning är väl egentligen att åka på spa, men det kan man ju inte göra var och varannan dag. Istället skulle jag vilja tipsa om att lägga undan mobilen, slänga sig i soffan och mysa ner sig i en gosig famn, och ha en bit choklad nära till hands! Där snackar vi avkoppling och vardagslyx 🙂
  Håller tummarna för vinst!

 • Amanda skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min kära sambo som ställt upp oerhört mycket för mig och fått dra ett stort lass hemma sedan jag för ett drygt år sedan drabbades av utmattningssyndrom. Mitt allra bästa återhämtningstips är skogspromenader. Kombinationen av snäll motion, frisk luft och en lugn miljö är oslagbar!

 • Lisa skriver:

  1. Yukata
  2. Jag tar med min man. Som småbarnsföräldrar har vi inte mycket tid ensamma och det mesta handlar om logistik eller tampas med hunger/tvätthögar/dammråttor osv. Lite avslappad lyx hade gjort oss gott!

 • Sofi skriver:

  1. Yukata
  2. Jag har alltid haft en längtan att besöka Japan. Det här känns som en fin introduktion när jag ska övertala min älskade Peter att följa med på en resa till Japan.

  När jag har möjlighet att vara nära naturen och den tystnaden som finns där så är det den ultimata platsen för återhämtning.

 • Helena Nyström skriver:

  Så härlig julkalender. Man använder en Yakuta på Yasuragi. Jag skulle ta med min man för ett härligt avbrott i en vardag som bestått av över 50 % vabbande sen i mars. Vi skulle ha åkt till NY på 10 årig bröllopsdag i maj men fick ställa in pga Corona. Istället var vi faktiskt på Yasuragi och njöt och jag skulle så gärna få återuppleva det dygnet av total avkoppling. Mvh en väldigt trött och sliten 3-barnsmamma

 • Nina skriver:

  Hej Frida!

  1. Yukata.
  2. Min man <3 Jag har äntligen blivit gravid efter ett missfall i somras som satte djupa spår hos oss. Så nu vill jag fira oss och honom för att han alltid är ett fantastiskt stöd och framförallt i denna tuffa period i vårt liv.

  God Jul!

 • Erika skriver:

  Åh!!

  1. Yukata
  2. Jag skulle så gärna vilja ta med min pojkvän, vi längtar efter att åka på en resa till Japan tillsammans. Att vi dessutom älskar att slappna av i ett bad gör såklart Yasuragi till ett drömställe.
  Bästa återhämtningen för mig är ett dygn långt från vardagen och allt med att vara uppkopplad och kontaktbar. Jag vill kunna fokusera på lugn, mys och att leva i nuet med honom.

 • Helena Nyström skriver:

  Missade bästa tips för återhämtning. För mig är det att hålla i min odling, plantera små frön och se dem växa. Gräva i landet och planera för mer blommor mm.

 • Johanna G skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle överraska min make. Vi bygger just nu vårt alldeles egenhändigt ritade hem där vi gör allt själva. Och ett dygn att bara vara med varandra och njuta av varandras sällskap hade varit guld värt!
  Mitt bästa tips för återhämtning är att gå ut i den mossbetäckta granskogen och bara andas i 5 minuter och lyssna på naturen.

 • Carl skriver:

  1. Bomullsrocken heter Yukata eller 浴衣.
  2. Min partner. Jag är sjuksköterskestuderande och min partner har täckt upp för flera sjukskrivna på sin arbetsplats, så detta hade kommit som manna från himmelen, återhämtning är något som inte hinns ofta.
  Men mitt tips för återhämtning är och har alltid varit närheten till naturen, då den skänker ett lugn som inget annat kan mäta sig med.

 • Amanda skriver:

  1. Den heter Yukata!
  2. Den största glädjespridaren Ulrika skulle jag vilja invitera!

  Hon skrattar åt minsta lilla, och skulle verkligen Yasuragi gilla.
  Att kikna av skratt, skulle vara bästa sättet att tillsammans få somna en natt.
  Det är också mitt absolut bästa tips på återhämtning: Finn en vän och få igång din kluckande flämtning.
  Efter en lång skratt-session, hjälper endorfinerna dig till en stress-resignation.

 • Helene skriver:

  1. Badrocken heter Yukata

  2. Helst skulle jag vilja ta med min farfar – 88 år och har garanterat aldrig upplevt något liknande i sitt liv. Han är 88 starka år och tar hand om min lätt dementa farmor helt på egen hand, extremt envis, kärleksfull och lojal som han är. En riktig förebild!

  Bästa formen av avkoppling är att sitta på en snöklädd bergstopp med milsvids utsikt tillsammans med ett gäng nära vänner. Svårt att få till detta år – som tur är fungerar skogen på liknande sätt. Eller en kram – simpelt men ack så effektivt!

 • Tess Holden skriver:

  1. yukata
  2. Jag vill ta med mig min underbara sambo, vi har haft ett rent skit år… Bilar som går sönder och pengar förlorade, vi skulle boka till yasuragi då han verkligen vill dit , men bilarna slukade allt och våra jobb har varit pausade… Hade betytt så mycket för mig att få ge han detta i present, vi behöver verkligen det för att få släppa alla bekymmer som vi haft 🙁
  Annars brukar vi tända ljus och kolla på film för att slappa av, men yasuragi hade varit totala lyckan för oss… Hoppas… ❤️

 • nina berg skriver:

  1. Yukata
  2. Vill åka med min fina man, som sliter hårt i sin restaurang nu.
  3. Mitt Bästa tips för återhämtning är Yoga nidra.

 • Alexandra skriver:

  Yukata heter rocken.
  Min sambo Micke eftersom jag var tvungen att skicka min mamma och syrra som stand-in på den bokade dagen vi hade den 6 okt då vi själva låg hemma i Corona.
  Bästa återhämtningen är att ta hand om fötterna. Fotbad, fila, smörja och lite härlig fotmassage på det om man kan få någon att ställa upp 🙂

 • Camilla skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med min man. Vi skulle egentligen åkt till Tokyo på en babymoon och en sista ”ensamsemester” innan vårt första barn gör entré, men det blev inställt tyvärr pga corona. Så det hade varit underbart att ta Japan till oss istället ☺️

 • Rex Tigerstrand skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med min flickvän som slitet under pandemin och förtjänar lite avkoppling.
  3. Bästa avkopplingen för mig är en löprunda i kallt väder följt av en bastu och bubbelpool och sen god middag. Saynora

 • Sanna skriver:

  1. Bomullsrocken heter Yukata.
  2. Jag skulle ta med min barndomvän som jag träffar ca 1 gång per år då vi bor i olika städer. Tänk att att få komma bort och prata om gamla minnen, nya upplevelser och framtiden. Det vore fint ❤️
  Min bästa återhämtning är skogen, en promenad tillsammans med en kär vän. Att få andas frisk luft och känna vad det gör med ens endorfiner.

  • Sara skriver:

   1. Yukata
   2. Jag önskar ta med min nyblivne pojkvän Erik för att fira vår kärlek. Vi har båda stora sömnproblem och skulle verkligen må bra av den avkopplingen som miljön på Yasuragi ger. Jag har sedan några månadert tillbaka börjat med mindfulness, yoga och pilates för att bli bättre på att varva ner. Mindfulness kräver mycket övning men igår somnade jag för första gången under en avslappningsövning, så det går framåt 🙂

   Mitt bästa tips för återhämtning är att unna spänd nacke/skuldror/käke massage då och då. Gärna inbäddad i varma handdukar.

 • Eliz Lindström skriver:

  Yukata Jag vill ta med min 17 åriga dotter som gjort sin tredje knä operation. Hon är tränare i gymnastik för ett lag små tjejer och kämpar med att ta sig igenom natur programmet. Hon kämpar så hårt ock har så mycket ont i sitt knä fast hon är så ung. Hon verkligen älskar ert ställe och hon om någon skulle vara värld att få slappna av och inte tänka på smärta och ansvar.

 • Stina skriver:

  Yukata <3

  Jag skulle ta med min bror, jag längtar verkligen efter att ses och bara vara som man är med nära familj, vi har inte setts sen mars och jag vill gärna visa honom vad jag tycker så mycket om med den Japanska badkulturen.

  En klok människa sa en gång till mig att återhämtning är att göra tvärtom mot det man är trött av. Så om huvudet är trött så kan återhämtning vara att göra något fysiskt eller tvärtom. Beroende på vad jag behöver så gör jag något jag tycker om och försöker vara mentalt där (skärmar undanlagda), om så bara fem minuter: klappa ett djur, lek med ett barn, tänd ett ljus, känn efter vad kaffet verkligen smakar, läs en bok av papper, kryp ner i ett varmt bad, rita av en blomma, se en serie utan att ha telefonen framme, springa eller ta en promenad i naturen.

 • Anna skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle vilja ge bort denna drömvistelse till min syster och hennes man, som båda har jobb där man inte kan arbeta hemma (så som vi alla rekommenderas) – min syster på sjukhus och hennes man på SJ. Min syster har gjort en kämpainsats under året med jobb, studier och fyra barn. Själv återhämtar jag mig genom att sätta mig framför brasan och läsa en bra bok!

 • Ingrid skriver:

  1. Yukata
  2. Jag tar med mig min man, avkoppling på tu man hand är välbehövligt efter månader av tokmycket jobb och husrenovering! Vi slår av mobilerna och njuter av tystnaden!

 • Martina Aurén skriver:

  1. Yukata

  2. Nu under min första graviditet har jag märkt av hur viktigt det är med avkoppling, och att ta hand om sig själv. För mig innebär avkoppling att man tar en stund i vardagen och bara släpper alla måsten för en liten stund. Det kan innebära att man lägger en ansiktsmask, brygger en kopp kaffe, värmer på choklad.. eller bara unnar sig en massage! Det spelar egentligen inte så stor roll vad man gör, så länge man gör det lilla extra för sig själv ibland.

  Jag hade tagit med min älskade man Zebastian till er! Han har länge pratat om att han vill besöka erat spa. Men just nu går all ekonomi till vår kommande bebis, såklart. Detta hade varit guld värt för oss, att bara njuta av varandra på en fantastisk plats!

 • Maria J skriver:

  1. Yukata
  2. Min mamma, mitt största stöd i min cancerresa. Vi har nämligen båda två kämpat mot bröstcancer med bara 11 månader emellan. Hon blev klar hösten 2019 och jag får nu min efterbehandling. Vore fint att få en spaupplevelse & avkoppling tillsammans efter allt vi har gått igenom <3
  Mitt bästa tips för återhämtning är att andas djupt och vara mentalt närvarande i nuet och se det du har runt dig och hur vackert det är.

 • Sofia skriver:

  Den heter Yukata. Mitt bästa tips är att inte bli sittande inne när man är trött, utan att aktivt återhämta sig genom långpromenader i naturen. Ljus, frisk luft och en stund att reflektera tror jag att många behöver särskilt den här årstiden. Jag skulle ta med min vän Paula till Yasuragi, vi skulle våga behöva komma bort ifrån vardagsstressen och Covid-vården på våra sjukhus en stund.

 • Sara skriver:

  1. Yukata.
  2. Jag skulle bjuda med min sambo. Vi har haft ett kämpigt år med corona, jobb och sista året på universitetet. Bästa återhämtningen för mig är att komma upp tidigt, gå på ett energifullt pass på gymmet och sedan komma hem för att duscha, äta en härlig frukost och sedan ha en hel dag framför mig.

 • Johanna skriver:

  Min syster hade drömresan till Japan bokad, men i år fick hon inte chansen att använda bomullsrocken som kallas yukata. Jag skulle vilja ta med henne till Yasuragi. Hon som kan lägga sina mjuka händer på mina axlar och få dem att sjunka, hon som alltid hittar spända muskler i käkarna och mjukt lirkar upp dem. Att få vara nära någon man känner sig älskad av är mitt bästa tips för återhämtning. Alla borde få ha en syster som min.

 • Petra skriver:

  1) Yukata
  2) Skulle vilja ta med min sambo! Jag har verkligen övar på att njuta av varje dag och hitta återhämtning och lyx i det lilla. Att tända ett ljus i badrummet och ta en dusch tillsammans efter en löprunda, komma ut på promenad en solig lunch, ringa en släkting på väg från matbutiken… vardagen blir väldigt fin och man hittar många stunder för återhämtning om man tar tillvara på dem.

 • Malin skriver:

  Yukata
  Skulle ta med mig min bästa vän, pga pandemin har vi inte setts på över ett år och det är med stor sorg vi inte detta, även våra döttrar saknar ju varandra men de får stanna hemma.
  Bästa återhämtningen är för mig att unna mig en ansiktsbehandling eller massage, total avslappning.

 • Joanna skriver:

  Yukata

  Mina föräldrar hade bokat en resa till Tokyo för att fira sin 20-åriga bröllopsdag. De har längtat och planerat så länge men fick nu ställa in. Tänk om jag kunde få ge detta till dem i julklapp! Vi har av hållbarhetsarbete slutat ge varandra onödiga prylar i present men en upplevelse på Yasuragi hade jag verkligen velat överraska dem med!

  Mitt bästa tips för återhämtning är digital detox. Att stänga av telefonen, tända ett ljus och yoga eller läsa en bok eller varför gå en promenad runt sjön utan hörlurar i öronen…underbart!

 • josefin skriver:

  -Yakuta
  -Skulle ta med min kompis Ebba som precis som jag har battlat detta året med psykisk ohälsa, uppsägning och flytt
  -Mitt bästa tips för återhämtning är att åka ut på landet en liten stund

 • Sofia Dahlström skriver:

  1. Yukata????
  2. Jag skulle ta med min man och fira våran bröllopsresa, som aldrig blev av pågrund av Corona.

  Mitt bästa tips för att återhämta sig är att lägga sig i ett varmt skumbadkar.????

 • Karin Altemark skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min äldsta son som ÄLSKAR spa och särskilt Yasuragi. Han har en funktionsnedsättning och blir lugn av vatten och värme, så det vore en fin belöning för att han kämpat så hårt i skolan denna termin!
  Mitt bästa tips på avslappning är att gå ut på en promenad, funkar alla gånger!

 • Maja skriver:

  1.yukata
  2. Jag skulle ta med min man och checka in utan tre små barn.

  Återhämtning som alltid funkar; gå i skogen. Ibland hinner jag bara gå några steg från stråket i Lill-jansskogen, men så länge jag ser mestadels träd och inte så många människor funkar det. Och inga lurar!

 • Mie skriver:

  1) Yukata
  2) Jag skulle ta med mig min man till Yasuragi och hela familjen till Sverige. Vi bor i Tyskland och upplever nu vår andra Lockdown och det tär på krafterna när i princip alla små vardagliga saker som annars sätter lite guldkant på tillvaron faller bort.

  Mina bästa tipps för återhämtning är en fika på ett mysigt café, en cykeltur eller en vandring i naturen, Pilates, eller en resa någonstans. Tyvärr går det mesta av det inte att göra här just nu.

  Som tur är har det snöat idag, så barnen är lyckliga och jag är lycklig att de har något roligt som inte påverkas av corona.

 • Pernilla S skriver:

  Rocken heter yukata.

  Jag skulle ta med mig min barndomskamrat sen 50 år, Marianne. Vi skulle eg ha träffats i Stockholm denna helg men det blev förstås inte av. Vi bor 50 mil från varann och hade verkligen sett fram emot att få träffas.

  Min bästa återhämtning är yin-yoga. Total avslappning.
  En liksom sover men är ändå vaken. Magiskt!

 • Erika S skriver:

  Vilken rolig adventskalender. Den här ser jag framemot att följa!
  1) Badrocken heter yukatan
  2) Jag skulle ta med mig min bästa vän sen 20 år, Brita. Vi hinner så sällan ses numera (livet, livet…) och det så fint att få tid tillsammans och dessutom dela en fantastisk upplevelse som Yasuragin med henne.

  Återhämtning för mig är att vara i naturen, att sitta på en stubbe, promenera långsamt, lyssna på skogens ljud, känna på barken på en tall. Helt enkelt att sinnesvandra…

 • Malin skriver:

  1. Yukata
  2. Min syster vill jag ta med. Hon skulle börjat arbeta efter sin kandidatexamen men blev uppsagd innan hon hann börja och pluggar istället en master. Hon hade verkligen sätt fram emot att börja jobba och tjäna pengar så hon kunde unna sig ett besök just på yasuragi som hon ofta drömskt berättar om som en underbar plats. Hon brukar just berätta om mobilförbudet och hur underbart det var att få vara på en plats där mobiler inte är välkomna.

  Vi båda har hittat återhämtning i träning, det är så skönt att få använda kroppen så en blir helt slut och lite känna att en lever. Mitt absoluta bästa tips på återhämtning är dock inte träningen, utan att våga hitta sin egen återhämtning. Vi är alla olika, lika så hur vi återställer batterierna. Så lyssna inåt och känn efter vad just du behöver. Kanske är det ett träningspass, kanske ett samtal med en god vän, kanske en stunds meditation eller kanske något helt annat?

 • Pernilla S skriver:

  Yukata heter rocken.

  Jag skulle ta med min barndomskompis sen 50 år, Marianne. Vi skulle eg ha setts i Stockholm denna helg men det blev förstås inte av. Vi bor 50 mil från varann så vi ses bara ett par gånger per år.

  Mitt bästa tips för avslappning är yin-yoga. Det känns som en sover men är ändå vaken. Magiskt!

 • Susanne Edman skriver:

  1.Yukata
  2. Om jag vinner skulle jag vilja ta med mig min bror som tyvärr fick dåligt cancerbesked i somras. Att bara få rå om honom skulle betyda mycket för oss bägge.
  Mitt bästa tips på återhämtning är att vara med nära och kära som ger dig positiv energi och tillsammans besöka något härligt spa och vara tillsammans.

 • cecilia skriver:

  1. Yukata
  1. Min syster, för hon ÄLSKAR att sitta på en pall och hälla vatten på huvudet
  3. Återhämtning för mig är att springa utomhus, helst vid havet och avsett väder. Den återhämtningen är ofta viktigast när det är mörkt, blött och kallt. Att våga låta kroppen jobba utan prestation men med känslospröten ute för att känna varje darrning och droppe av elementen.

 • Felicia skriver:

  1. rocken heter yukatan.
  2. Jag skulle så gärna vilja ta med min make på en övernattning på vackra yasuragi! Vi har pratat om det i flera år men inte fått till det. Det här skulle vara en fantastisk ”julklapp” till oss båda då året varit riktigt tufft för oss då vår dotter drabbats av en allvarlig blodsjukdom som satt hela vår tillvaro på sne.
  3. Mitt bästa sätt att koppla av är att försöka hitta min inspiration igen. Jag älskar att laga mat men ibland blir den där vardagsmaten en riktig plåga, men att släppa alla måsten kring det och sätta mig och bläddra i mina fina kokböcker, välja något som ser gott ut, välja ut råvarorna, laga maten tillsammans med min familj, som alltid befinner sig i köket när jag står vid spisen, helt kravlöst och med kärlek skänker mig en sån avkoppling och glädje som känns i hela själen.

 • Åsa Briggert skriver:

  1. Yukata
  2. Skulle jag ha turen att vinna så skulle jag ta med min syster som har skilt sig och skapat ett nytt hem till sig och sina fyra barn. Hon har slitit hårt dom senaste åren och kan behöva en välbehövlig vila.
  3. Mitt bästa tips till återhämtning en vardagkväll efter arbetet är att sätta på sig hörlurarna och lyssna på en ljudbok. På helgen när det finns mer tid så är det att vakna i sin egna takt med en kopp te och sedan en lång skön promenad.

 • 1. Yukata
  2 . Överraska min man som fyller50år 13dec och mig själv som fyller 50 år 31dec.
  Få en härlig upplevelse och att få njuta i en lugn atmosfär med god mat????

 • Mari B skriver:

  Den heter yukata
  Jag skulle ta med mig min sambo på en återhämtningsresa. Som småbarnsförälder åt en tjej (snart 4år men utvecklingsmässigt runt 2,5år) med troligtvis autism och även en pojke (11år) som har typ 1 diabetes blir det inte mycket sömn.
  Bästa tips för återhämtning är lugn och ro. En ljudbok alternativt en pod och en långpromenad alldeles ensam. Annars fungerar handarbete för mig såsom pärlor och brodyr.

 • Fredrik skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min fru som jag precis gift mig med. På grund av Corona fick vi först ställa in vårt bröllop med en veckas varsel i våras men fick till slut till ett bröllop nu under hösten.
  Däremot har vi såklart fått ställa in vår bröllopsresa så därför hade ett besök på yasuragi kunnat bli som en bröllopsresa för oss.

 • Johanna Lerström skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min kille. Vi har levt i ett distansförhållande i snart tre år (han med barn i Belgien, jag som avslutar läkarstudier i Sverige). På sistone har det varit slutit och kämpigt ovedersägliga vore så fint att få ha något mysigt tillsammans.
  Mitt bästa tips för återhämtning är tända ljus, någon du älskar nära inpå och riktigt god pasta med tomatsås, burrata OCH parmesan. Plus ett glas rött och en ledig dag efter. Då blir livet lite enklare.

 • Rebecca Rylander skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle vilja ge vinsten till min mamma så hon kan ta med min pappa <3
  Sen skulle jag boka in mig och min sambo så att vi alla fyra får spendera ett dygn tillsammans på Yasuragi som jag anser ger den absolut bästa återhämtningen – Ett dygn i en avskalad miljö där sinnet blir lugnt, där kroppen får vila och där veranda detalj är en källa till ny energi. Enkelt, rofyllt och kärleksfullt.

  Så mitt bästa tips för återhämtning är Kärlek & Yasuragi

 • Olivia skriver:

  Bomullsrocken heter Yukata.

  Jag skulle ta med mig min sambo Fredrik. Senaste gången vi gjorde något tillsammans var på våran årsdag i januari 2019. Vi prioriterar aldrig oss själva. Så det vore väl på sin tid.
  Vi har två små barn och även om vi njuter av det så vore det otroligt skönt att få komma bort för en natt och endast fokusera på varandra.
  Detta vore helt fantastiskt att kunna få möjlighet att vinna och att ge honom i julklapp. Han skulle bli så överraskad och lycklig.

  Mitt bästa tips på avkoppling är att umgås med någon du tycker om och äta god mat.

 • Pauline Nagler skriver:

  1, Yukata
  2, Bästa återhämtningen enligt mig är att stänga av all teknologi, gå och göra en aktivitet och vara ute i naturen eller vid naturen för att höra naturens naturliga ljus och få den friska luft omkring sig. Skulle ta med mig en tjejkompis som lika mycket som jag behöver tid att slappa studierna och bara fokusera på oss själv och vår vänskap ????❄️

 • Pauline Nagler skriver:

  1, Yukata
  2, Bästa återhämtningen enligt mig är att stänga av all teknologi, gå och göra en aktivitet och vara ute i naturen eller vid naturen för att höra naturens naturliga ljus och få den friska luft omkring sig. Skulle ta med mig en tjejkompis som lika mycket som jag behöver tid att slappa studierna och bara fokusera på oss själv och vår vänskap ????❄️
  ????

 • Therese skriver:

  1) Yukata heter rocken.
  2) Jag skulle ta med min man för lite egentid efter ett otroligt kämpigt år då vi förlorade min mamma till cancer, nästan min pappa i Corona och levt en stor del av året i isolering pga riskgrupp. Ovanpå det fick vi vårt andra barn som förvisso är en glädjekälla men vi har varken sovit eller haft kvalitetstid på ett år. Så det verkligen behövas!

 • Veronica skriver:

  1 Den heter yukata.
  2 Jag älskar allt som har med avslappning och göra men har aldrig varit på yasuragi, mediterar mycket. Jag hade tagit med mig min pojkvän då vi aldrig fått tiden att räcka till med att bara kunna stänga av mobilerna och bara ro om varandra i en stressig vardag, hade vart en perfekt julklapp till honom!

 • Em skriver:

  – Yukata
  – Vinsten överraskar jag min fina vän Maria med, hon är väl värd en spavistelse!
  – Tips för återhämtning; Yoga Nidra – för kroppen, själen och hjärnan.

 • Fanny Jäderfeldt skriver:

  1. Yukata heter den 🙂
  2. Jag skulle vilja ta med min fästman som bodde i området Yasuragi ligger i under sina första år. Nu bor vi i Jämtland sedan länge så det skulle vara riktigt roligt att ta med honom dit och få njuta fullt ut!

  • Thilda skriver:

   1. Yukata
   2. Mitt bästa tips för återhämtning är att gå en promenad i skogen, utan podd, utan musik och lyssna på naturen. Jag skulle vilja bjuda med min fästman som tagit hand om mig och ordnat med allt hemma när jag har jobbat i sjukvården, varit gravid och mått dåligt. Han är värd lite återhämtning!

 • Emma skriver:

  – Yukata
  – Vinsten överraskar jag min fina vän Maria med, hon är väl värd en spavistelse!
  – Tips för återhämtning; Yoga Nidra – för kroppen, själen och hjärnan.

 • Kamilla Öhrström skriver:

  1, yukata
  2, min dotter Olivia som kämpar på så bra i 9:an. Vi skulle behöva en mamma – dotterhelg tillsammans❤️

 • Lisa skriver:

  Yakutan
  Jag hade tagit med min man! ❤️
  Meditation har jag använt som avkoppling under ett tufft år, det har gjort mig starkare!

 • Gunilla skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min sambo. Han fick en spa helg på Yasuragi av mig för 2-3 år sen men vi har fortfarande inte kommit oss iväg. Livet kommer alltid emellan. En en dag så?!
  Min bästa avkoppling i vardagen är stickningen. ”Knitting is my yoga” (med det sagt tar jag också gärna en helg hos din granne 60 garner nord…)

 • Ellinor skriver:

  Yukata
  Jag skulle ta med min sambo. Med anledning av veckopendling så ses vi bara på helgen och skulle behöva en chans till avkoppling och umgänge utan helgens alla måsten.
  Bästa återhämtningen får man en tidig morgon i skogen på ett älgpass. Slår all meditation i världen!

 • Charlotte Maria larsen skriver:

  Hallo
  Den heter Yukata. Jag had taget med min man???????????????? I love to relax by being in Nature also being close to lakes and water. I also relax by drinking tea and enjoy the different flavors.

 • Camilla Gårdlund skriver:

  1. Yukata
  2. Min nyblivna sambo! Mitt bästa tips för återhämtning är att lägga sig riktigt tidigt en kväll. Bädda rent i sängen, vädra ur sovrummet så det är svalt och skönt och sedan krypa ner bland krispiga lakan och nypuffade kuddar och få en god natts sömn.

 • Tea skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ge upplevelsen till min dotter och son. Den ena studerar och den andra är för tillfället arbetslös. Att vara hemma dag ut och dag in är inte det roligaste. Trots inställda utlandsor, klagar de inte. Jag beundrar de unga vuxna som anpassar sig till Covidrestriktionerna. De behöver något roligt mitt i detta trista.

 • Moa B skriver:

  1. Yukata

  2. Jag skulle ta med min pojkvän som en överraskning för att vi precis förlovat oss.
  Bästa tipset för återhämtning är att stanna upp i vardagen och se över hur man mår.
  Omge sig av positiv energi och låta kroppen få vila ifrån stress.

 • Caroline skriver:

  1. yukata
  2. Jag hade tagit med mig min man för lite välbehövd egentid och för att få sova en hel natt utan uppvak (småbarnsföräldrar).
  Varje söndag lägger vi ifrån oss telefonerna och stänger av Tvn. Sedan sätter vi på meditativ musik och sätter oss framför brasan och bara pratar. Veckans bästa stund!

 • Ninnie Helsing skriver:

  1) Rocken heter Yukata ????
  2) Jag tar med min Man eller Dotter
  Båda två älskar att vara hos Er
  Bästa Maten & bästa Baden o behandlingar Hoppas på tur i dessa tider
  Jag är riskpatient så tänk vilken upplevelse att få bara vara o njuta hos Er ❤❤❤

 • Hanna Nilson skriver:

  1.Yukata
  2.Min sambo som förtjänar lugn och njutning efter en allt för tuff höst.
  Mitt bästa sätt att finns avkoppling och njutning är närhet till vatten. Det är rogivande att höra ljudet av det samtidigt som beröringen som vattnet ger bidrar till att förse kroppen med det så viktiga oxytocinet som i sig ger oss lyckokänslor.

 • Anna Janson skriver:

  -Yukata heter den Japanska rocken.
  -Jag skulle ta med min fantastiska man som stöttar upp i hemmet när det är mer att göra på mitt jobb på vårdcentral.

  Bästa återhämtningstipset är att ta sig ut i naturen utan tidspress att gå långt, tid att passa eller något i lurarna.

 • Johanna skriver:

  Den heter yukata.

  När pandemin har minskat och vaccin delats ut tar jag gärna med mig min mamma. Precis som så många andra just nu kämpar mamma med vad det innebär att vara riskgrupp och vara tvungen att ställa om vardagen. Jag tror att ett spadygn kan vara en lagom introduktion till världen utanför när vi inte längre behöver vara isolerade.

  Jag ser många bra tips på återhämtning i kommentarsfältet och visst är det ju så att man måste hitta det som passar en själv. Jag vill tipsa om något som inte har nämnts, nämligen att skriva och kanske framförallt skriva dagbok. Det är ypperligt att skriva ner det som tynger eller annat som har hänt, för sedan stannar det just där på pappret och man kan koppla bort det från hjärnan.

 • Johanna B skriver:

  1. Yukata
  2. Jag tar med min sambo♥️
  3. Återhämtning♥️
  Packa ryggsäcken med fika och ta med hunden ner till stranden.
  Njuta av tystanden, den friska luften och hålla min sambo i handen.
  Bara vara, tänka positivt och försöka slappna av
  Sänka axlarna, andas, och ha det riktigt bra.

 • Robert carlsson skriver:

  1: Yukata eller Kimono
  2: jag skulle ta med mig min Maria som är livets fru av rang!
  Hon har varit med om ett år som har varit väldigt tufft för henne och hon har gång på gång stått på sig och haft fokus framåt med en enorm vilja och kraft. Det har tagit massor av energi och mod så hon är väl värd en stund där hon kan vila upp och hämta ny energi. Det hon har genomgått är det inte många som klarar av och jag ber för mitt allt att ingen ska behöva det heller.
  Tack och lov så är hon frisk nu och många runt om henne har offrat mycket.
  Hon är väl värd medvind nu

 • Veronica skriver:

  1. Bomullsrocken heter Yukata.
  2. Min dotter vill jag ta med till Yasuragi. Jag vill visa och dela den fantastiska och underbara känsla man får då man besöker detta spa. Jag har besökt Yasuragi för 8 år sedan och har längtat tillbaka sedan dess. Lugnet som infinner sig i det enkla och naturliga blir helt enkelt ro i kropp och själ. Bästa återhämtning är att uppskatta det enkla.

 • Josefin skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min fina vän som haft enormt tufft och mörkt år bakom sig, hon skulle älska ett besök på Yasuragi för lite återhämtning och flykt från vardagen. Min återhämtning får jag av tystnaden i skogen eller i promenaden med min vän.

 • Malin Säker skriver:

  1) Yukata
  2) Min mamma som fyllde 70 år i år och verkligen uppskattar spa, men sällan kommer iväg, och speciellt efter i år då hon inte kommit ut på mycket. ❤️

 • Martina skriver:

  Yukata heter rocken.
  Om jag skulle vinna tar jag med mig min make för en avkopplande helg, skulle vara underbart och något helt annat än vad vi brukar hitta på.
  Vårt gemensamma intresse och vår återhämtning är naturen och friluftsliv, tillsammans med barnen. Jag uppskattar särskilt att laga mat över en öppen eld, för en sen sitta kvar med en kåsa kokkaffe och titta på lågorna.

 • Monnah skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ge den här upplevelsen till min syster och svåger efter en mycket tuff tid som lett till utmattning och sjukskrivning. De är värda all ompyssling som tänkas kan.
  Mitt bästa tips för återhämtning är att gå ner till havet, sitta där länge och låta intrycken mjuka upp spända axlar, onda magar och tryckande ångest.

 • Jenny Rosander Ney skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill bjuda min syster, som varje dag besöker sjuka patienter iklädd skyddsdräkt inom hemsjukvården, hon behöver vila en stund, och så även jag som har Covid för ANDRA gången i år och är ganska så utmattad.

 • Lisa skriver:

  – rocken heter yukata
  – jag skulle ta med min sambo Johan. Efter hemmajobb sen i mars behöver vi båda komma från hemmet och få lite ny kärlek till förhållandet och huset. Älskar vårt hus men precis som med alla relationer så behöver man komma från varandra för att inse hur mycket man tycker om varandra
  Mitt bästa tips för avslappning är, förutom skogspromenader utan något i öronen, ett pass med restorstive yoga. Fantastisk yogaform som läker kropp n ????????

 • Erika Andersson skriver:

  1. Yukata
  2. Min man, som behöver avkoppling precis som jag. Vi firade dessutom vår 10-åriga bröllopsdag på Yasuragi och vill gärna återvända.
  3. Att rida islandshäst i skogen är den ultimata avkopplingen, bara du och hästen och naturen. Blir inte bättre!

 • Linda Gladh skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min barndomsvän Madde, med varsin stor familj och heltidsjobb hinner vi nästan aldrig träffas. Mitt bästa tips för avslappning är att gå en promenad helt själv i skogen, helst där det knappt finns stigar, och ta en kopp kaffe på en plats med utsikt.

 • Malin Forsberg skriver:

  020-12-01 KL. 14:45
  1. yukata
  2. Jag vill ta med min syster. Det mest avslappnande jag vet är en skogspromenad, att njuta av skogens lugna ljud och härliga dofter.

 • Elin Bergström skriver:

  1. Yukata
  2. Jag tar med mig min man. Med tre barn behöver vi den tiden ihop där vi kan säga/tänka en mening utan att bli avbrutna.
  3. Bästa återhämtning är att lägga sig på golvet med yngsta killen och fråga om vad playmobilgubbarna säger, eller fråga äldsta killen om hur tv-spelandet går. Inget kan få mig att glömma vuxenvärlden som att se barnen leka och skratta.

 • Marita Niemi skriver:

  Yukata heter rocken och jag skulle ta med mig min dotter som har haft ett tufft år både privat och på arbetet så en avkopplande vistelse på Yasuragi skulle göra henne gott!

 • Jill Lagerquist skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min man som har kämpat hårt med att hålla liv i sitt företag under Corona och för att hans anställda ska kunna behålla sina jobb.
  3. Mitt bästa tips på avkoppling är att sätta av tid och lägga bort telefon och annan störande elektronik för att bara ägna sig åt något kreativt och låta fantasin få fritt spelrum.

  • Erica Hjelm skriver:

   Rocken heter yukata.
   När kropp och hjärna behöver återhämtning går jag skogspromenader, utan lurar för att höra natur och djur runt omkring mig. Om man har turen att kombinera promenaden med havsbrus och maken Erik blir det ännu bättre. Han får givetvis följa med till Yasuragi om jag vinner!

 • Johanna Åkerström skriver:

  1. Bomullsrocken heter Yukata
  2. Min man skulle få följa med. Han har inte besökt Yasuragi tidigare och vi tillsammans skulle behöva en avkopplande natt hemifrån, utan barn.
  Bästa tipset på avkoppling är en lång promenad i naturen!

 • Anna skriver:

  Rocken kallas Yukata.
  Sedan mars arbetar jag hemifrån, jag är tacksam för möjligheten men mår inte bra av att vara så mycket hemma och inte träffa kollegor. För återhämtning och för att må bra tar jag varje dag en lång promenad, ibland med ljudbok, ibland med en vän i telefonen, ibland i tystnad.
  Jag skulle vilja ta med min vän S till Yasuragi. Efter utmattning, lång sjukskrivning och sedan lång arbetslöshet fick hon arbete i hemtjänsten. Där har hon arbetat under nästan hela pandemin med våra äldre som är särskilt utsatta. Hon har gjort ett fantastiskt jobb trots ganska svåra förutsättningar och jag tror inte hon förstår själv hur viktigt arbetet är.

 • Malin J skriver:

  1. Yukata

  Tänk vad jag skulle bli gla’
  av att få njuta på Yasuragis SPA!
  Då tar jag med mig min bästa vän,
  en helg för oss utan barn och män.
  Se hur ”arga rynkan” i pannan försvinner
  och känna hur stressen ur kroppen rinner.
  SPA är det bästa för återhämtning och precis vad jag och bästis behöver,
  Engagemang finns – det som saknas är klöver.
  Därför gör jag nu mitt tappraste försök,
  för att Tomten (d.v.s. ni på Yasuragi) ska komma på besök.
  Vi småbarnsmammor som mot vardagspusslet slåss
  är väl de som behöver relaxen allra mest förstås.
  Under SPA-upplevelsen skulle vi må som gudinnor:
  Lyx + njutning + skratt = Lyckliga kvinnor!

 • Helene skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min väninna som också är ensamstående mamma och arbetar hårt på nytt jobb. Vi skulle njuta av avslappning, god mat och härliga omgivningar <3.

 • Gabriella J skriver:

  Bomullsrocken heter Yakuta.
  Jag skulle vilja ta med min man som fyller år. Hade varit en perfekt julklapp och födelsedagspresent!????
  Bästa tipset är rätt mängd träning, god kost och sociala aktiviteter är viktigt för en god återhämtning.

 • Cajsa skriver:

  Rocken heter yukata. Jag skulle vilja ta med mig min kära storasyster. Hon bor i Finland och vi har inte kunnat träffas på ett år pga pandemin. Jag längtar så efter henne och skulle vilja bjuda henne på yasuragi så fort hon får lov att resa till Sverige. Bästa återhämtningen är något jag börjat med nu i höst. Ta med en kopp te i termosmugg och gå ner till vattnet och ta ett iskallt dopp. Tre djupa andetag i vattnet och sen upp. Så välgörande.

 • Maria skriver:

  Yukata
  Jag skulle ta med mig min storasyster. Hon är den bästa tänkbara systern som jag ser upp till och beundrar. Vi bor 100 mil ifrån varandra och har detta år träffats alldeles för sällan. Hon är en glad och omtänksam syster som alltid ställer upp o har lösningar på livets utmaningar.

  Mitt bästa tips för återhämtning är en utflykt till skog och natur med gott fika och trevligt sällskap.

 • Johannes skriver:

  1. Yakuta
  2. Jag skulle ta med min fru som nyligen mist sin älskade mamma, hon behöver lite lyx! Bästa tipset på avkoppling är att lägga sig ner utomhus och bara stirra upp mot stjärnorna! På vintern är det så klart skönare om man kan göra det i ett varmt bad – men riktigt varma vinterkläder funkar också när det är som kallast!

 • Gabriella Kelvgård skriver:

  1. Yukata
  2. Skulle ta med en vän. Njuta av att få ta hand om sig själv och bli omhändertagen. Bästa tips för återhämtning är just det. Att få bli omhändertagen. Njuta av en behandling hos er och få underbar middag serverad.

 • Annelie Lundström skriver:

  Yukata.
  Jag skulle vilja ha en avslappnande stund hos Yasuragi med min syster Sofia. Vi har haft en väldigt påfrestande höst med sorg och elände efter bortgång av vår älskade mamma. Vi börjar sakta må bättre men att fly en stund från vardagslivet med småbarn, stress och psykisk ohälsa skulle göra gott för själen och återhämtningen. Bästa tips är: self-love i olika bemärkelser. – Att unna sig det lilla extra i vardagen, ta hand om sig, äta gott och känna att man har rätt och friheten att kunna leva fullt ut. ❤️

 • Nicole Sjölander skriver:

  1)
  Yukata

  2)
  Många är det som förtjänas,
  att hos er få komma och betjänas
  Men med bad, sömn mat och harmoni,
  önskar jag helst mina föräldrar att få njuta däri.
  En årslång kamp mot mörker från alla håll,
  hos er önskar jag dem att få starta om från noll <3

  3)
  Återhämtning i dagens digitala värld,
  där allt ska gå så fort med finess och flärd.

  Är inte lätt för varken gammal eller ung,
  allt ska ju gå i sådant hejdundrans schvung.

  Zoom, meet, teams – ja listan är lång,
  på hur livets måsten påminner oss gång på gång.

  Därför har jag för mitt eget välbefinnande,
  och mitt egna bästa hjärtevinnande.

  Så att jag kan få ro i sinne och kropp,
  Infört en daglig dos av totalt skärmstopp.

  Allra helst i naturen med skogen omkring,
  där jag får lov att göra – just ingenting.

 • Susanne skriver:

  1. Yukata
  2. Min man (Har aldrig varit på Spa med honom, han har förövrigt aldrig varit på Spa inser jag????)
  3. Bästa återhämtningen för mig är
  Hot yinyoga

 • Åsa skriver:

  1: yukata
  2: Jag vill ta med min fina vän I som är så modig och stark som trots att bli motarbetad av okompetenta chefer kämpar för att skapa en bättre arbetsmiljö – inte bara för sin egen skull utan alla sina kollegor. Och dessutom en bättre verksamhet för deras kunder! Hennes ork och rättspatos är beundransvärd, och hon är så förkänt av ett dygn av avkoppling och lyx. Bästa tipset för just avkoppling är ett träningspass följt av ett bad. Gärna naken i en liten sjö i skogen!

 • Katrin skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle vilja ta med mig min mamma som tidigare i år drabbades av lungcancer precis efter att hon äntligen gått i pension som hon så länge längtat efter. I och med corona har hon blivit isolerad pga att hon är riskgrupp och har inte kunnat göra något roligt och härligt så jag skulle så gärna vilja muntra upp henne lite med en vistelse på hasseludden ????

  Mitt bästa tips för återhämtning är att vistas i naturen och njuta av all skönhet som finns omkring oss som vi ofta missar????

 • Carin skriver:

  Iklädd bomullsrocken Yukata & med badtofflor på fötterna skulle jag med lätthet avnjuta stillheten i det japanska badet. Det är dock med varmt hjärta, vördnad & respekt önskar jag denna vinst till min modiga dotter Vilma & hennes William. ❤️❤️❤️

 • Nathalie Hermansen skriver:

  1: Yukata
  2: Jag vill bjuda dit min fina pojkvän som just nu är hemma sjukskriven och jag vill ge honom all återhämtning och sinnesro man kan få. Yasuragi hade varit den perfekta gåvan till honom nu, där han hade kunnat få varva ned och bara vara utan några yttre stressfaktorer. Det är just detta både han och jag anser vara den bästa återhämtningen, när man låter sitt sinne koppla bort från all stress. Ett kallbad, meditation och promenad i skogen är mitt go to när jag behöver återhämtning.

 • Charlotte skriver:

  1. Yukata
  2. Min man. Vi har haft ett eländigt år, vi driver företag och pandemin har slagit väldigt hårt, vi har tvingats detta ner på personal och mycket annat tufft. Samtidigt har vi haft jobbigt med ett av barnen som mått dåligt.
  Bästa avkopplingen är att vara ute i naturen, ensam eller med familjen. Kaffe i termos och tid att bara vara.

 • Helen de la Gardie skriver:

  1. Yukata
  2. Jag tar med mig min bästa vän som just nu håller på och rehabtränar efter en operation. Mitt bästa tips på återhämtning är yoga! Det finns så många olika typer av yoga, lugn, styrka, svettig, meditativ yoga. Det räcker med 15 min för att återfå lugn och harmoni i kroppen – bästa!

 • Nina skriver:

  Yukata är rocken.

  Jag skulle ta med mig min yngsta son. När min äldsta son var liten fick han följa med på Yasuragi Kids men lillebror var för liten.. Nu är han 18 men har aldrig fått åka till Hasseludden. Så himla orättvist tyckte han länge, nu kanske det kan lösas!

  Mitt bästa tips för återhämtning är att klä på sig bra kläder och skor och gå ut i skogen. Känn doften från träden, känn hur marken känns under fötterna. Lyssna på tystnaden. Den sortens meditation är den bästa. Tankarna kan flöda fritt och när jag kommer hem har jag fått ett helt annat lugn.

 • Pontus S skriver:

  1. Yukata
  2. Jag tar med min sambo som haft ett tufft år. Skolstart i augusti och strax innan skolan fick svärmor cancerbesked och på min sambos 30 årsdag fick hon dödsbesked ock dog tragiskt nog 1 månad efter.. Allt det och 4 barn som också sörjer. Så henne tar jag med för att koppla av, lägga bort telefonerna och bara vara med varann och finna sinnesro för ett heeeeelt dygn och verkligen ro om varandra. <3

  Mitt bästa tips är att gå ut till garaget och skruva med min älskade veteranbil. Allt runtomkring försvinner helt och det är fruktansvärt avkopplande 🙂

 • Christoffer skriver:

  1)Yukata

  2)Många är det som förtjänas,
  att hos er få komma och betjänas
  Med bad, sömn mat och harmoni,
  önskar jag ändå helst mina föräldrar att få njuta däri.
  En årslång kamp mot mörker från alla håll,
  önskar jag dem att hos er få starta om från noll

  3)Återhämtning i dagens digitala värld,
  där allt ska gå fort med finess och flärd.
  Är inte lätt för varken gammal eller ung,
  allt ska ju gå i sådant hejdundrans schvung.
  Därför har infört en daglig dos av totalt skärmstopp,
  Så att jag kan få ro i sinne och kropp.
  Allra helst i naturen med skogen omkring,
  där jag får lov att göra – just ingenting.

 • Rebecka skriver:

  – Bomullsrocken heter Yukata.
  – Jag vill ta med mig killen jag precis vågade berätta att jag är kär i. Efter att ha blivit lämnad av vad jag då trodde var mitt livs kärlek för två år sedan har livet varit upp och ner med nedstämdhet, dålig självkänsla och innestängda känslor men nu är jag tillbaka igen, kanske till och med i en bättre version. Vem hade kunnat ana?
  – Mitt bästa tips för återhämtning är skog+promenad+fika, inte svårare än så. Bara knata på, stanna för fika och knata lite till. Finns ingen skönare känsla än en trött kropp och ett fulladdat huvud.

 • Malin Weinert skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle bjuda min sjukskrivna bästa vän ett dygn av lugn och ro långt bort från livet med två barn under 2,5 år. Att ligga i det varma vattnet, få tänka en tanke klart och sova ostört skulle göra henne gott. ❤️ Hennes största önskan var att fira sin 40 års dag den 21/12 i reykjaviks heta källor men med Covid är det omöjligt. Ett besök på yasiguru hade varit en fantastisk gåva som jag vet hon älskat!

  Mitt bästa tips för att slappna av är att åka till stallet, dofta en häst långsamt bredvid örat, lyssna på hötugg och skritta en tur i skogen under tystnad.

 • Biljana skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle vilja ta med mig en vän som sedan länge har önskat att vistas och uppleva Yasuragi tillsammans med mig.
  Bästa tips för återhämtning är förrutom en Spa dag, definitivt ”Klangresa” på Yasuragi.

 • Olga Stivensson skriver:

  1. Yukata

  2. ???? Jag vill gärna checka in med med en hemlig kärlek helt klart, där skulle vi skämma bort oss & njuta till tusen av bubbel i både kar & glas såklart, ja det vore ju helt amazing underbart!????????????

 • Emelie Andersson skriver:

  1. Den heter yukata.
  2. Jag skulle vilja ta med mig min bästa kompis Virre för att fira vårt 20års jubileum.
  Vi träffades ynka 6år gamla och hänger fortfarande ihop. Vi båda två delar en kärlek för Japan och hon har tyvärr aldrig fått uppleva den japanska kulturen, så hade jag kunnat bjuda henne på en japansk spaupplevsel i Sverige hade hon blivit överlycklig ❤️

 • Liselotte Law skriver:

  1.Yukata
  2. Jag skulle verkligen vilja ta med ”min raring”, vi har varit ett par i 36 år (gifta 26 år). Känns som vi behöver kvalitetstid tillsammans, där vi samtidigt kan njuta av ert spa och asieninspirerade mat och ”bara vara” i varandras sällskap! Efter 2 tuffa år med 2 olika skador och andra privata angelägenheter för mig vill jag tacka min man som alltid finns där. ❤

 • Maria V skriver:

  Den heter yukata.
  Jag tänker att avkoppling kan se olika ut, det kan vara att hitta de små stunderna i vardagen. Som stillheten som uppstår när barnen bygger pussel, Lego eller pysslar. Det är avkoppling för mig. Men om jag är i behov av något mer är det för mig väldigt avkopplande att titta på havet, lyssna på havsbrisen och känna vindarna smeka kinderna. Lägg på en kopp kaffe för lite extra plus.
  Jag skulle gärna dela denna upplevelse med min man. Han är en fantastisk person, min bästa vän, som ger mig så mycket lycka i livet.

 • Linnea skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle vilja ha med min man. Vår föräldraledighet detta år har verkligen inte blivit som tänkt. Ingen möjlighet till besök eller avlastning då Corona till stor del satt stopp för att vi kunnat åka till släkt eller dem till oss. Och inga roliga resor som vi äntligen skulle ha tid för. Nu när mitt syskon är tillbaka i Sverige kan vi få barnvakt och möjlighet att bara vara vi två för en stund och då skulle detta vara perfekt.

  Så här i coronatider är mitt tips för att varva ner, slappna av och tömma hjärnan att varje dag, oavsett väder, ta en promenad i skogen eller naturen. Ingen pod i öronen, bara gå, andas ta in omgivning.

 • Liselotte skriver:

  Forts.
  3.Bästa återhämtningen anser jag så klart vara hos er på Yasuragi, gärna med ett pass med ”klangmeditation”. Såå unserbart❣

 • Lena skriver:

  1. Yukata (en bomullskimono)
  2. Till Yasuragi skulle jag bjuda med min man, så att vårt loppisfynd sedan en sådär fem år sedan, boken om Yasuragi, äntligen får infria löftena om ”stillhet, skönhet, harmoni”, som vi läst och suktat efter (och dreglat efter maten).
  3. Förutom att besöka skog, berg, hav o sjö som återkoppling, så är det lite mer lättillgängliga vardagsalternativet att se på ett avsnitt av ”Midnight Diner” på Netflix.

 • Hanna skriver:

  1. Rocken heter yukata.
  2. Min sambo. Efter tre års sjukdomar (jag och dottern), oro, sjukhusvistelser och elände så toppas virusåret 2020 av min fars plötsliga bortgång. Vi behöver läka. Tillsammans.
  3. Återhämtning för mig handlar om att minimera ljud. Och ett sätt är att springa i elljusspåret på kvällen. Omgiven av skog som doftar vinter och det enda som hörs är mina steg mot marken …

 • Andrea skriver:

  Rocken heter yukata.
  Jag hade tagit med mig min barndomsvän som i år blivit mamma för första gången. Hon förtjänar att skämmas bort med en dos egentid.
  Jag brukar tänka på att få in små stunder av avslappning i vardagen. Att ta ur hörlurarna på bussen. Ta ett stopp på promenaden och sätta sig på en bänk för att ta in omgivningens ljud. Ge sig en minut av ansiktsmassage och stretch då och då under arbetsdagen. Ta ett kort videosamtal med en vän spontant när det behövs.

 • Rebecka skriver:

  – Yukata
  – Jag skulle ta med min make
  – Skogspromenad

 • Charlotte skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med min man. I år kom lillebror till familjen vilket har gjort att allt fokus har legat på vardagspussel och barn och vi har tappat bort oss själva som par. Därför tror jag att en vistelse på ett så fridfullt och fint ställe skulle göra underverk för vår parrelation
  3. Naturen är min största källa till återhämtning och då särskilt skogen där jag gärna stannar till och plockar lite blåbär i munnen eller dylikt om det är säsong för detta.

 • Jenny skriver:

  * Den magiskt fina rocken heter Yukata.

  * Jag skulle utan tvivel ta med min mamma till Yasuragi, hon om någon är verkligen värt ett ordentligt spa-besök. Min pappa som fick blodcancer i januari 2018 med en väldigt mörk diagnos genomgick ett och ett halv års tuff behandling med transplantation och det började se ljust ut men så kom ett stort nederlag i februari detta år, cancern var tillbaka och det har varit väldigt, väldigt jobbiga månader där pappa snabbt blev dåligt och lämnade oss i stor sorg i mars. Mamma har sen dess fram till idag genomgått en tuff process med försäljning av huset där de bott i många år och flyttat till lägenhet. Allt det här mitt under den här coronatiden där hon dessutom tvunget ska vara försiktig i sitt umgänge. Aldrig tidigare har mamma känt sig så ensam.

  Min bästa återhämtningstips är enkelt, en dag där man verkligen pysslar om sin familj helt kravlöst – en långfrukost med tid till att verkligen prata med varandra. Därefter gå en långpromenad i skogen och spendera resten av dagen tillsammans med att spela brädspel, äta gott och avsluta dagen med att se en bra film. En dag helt utan måsten.

 • Petronella skriver:

  1. Yukata
  2. En dag på spa hade verkligen gjort gott för själen. Jag har bara varit på spa en gång tidigare och har aldrig känt mig så avkopplad som då. Det var en födelsedagspresent från en kollega & vän, som alltid ställer upp för allt och alla, därför skulle jag ta med henne.
  När det kommer till återhämtning så hämtar jag energi i skogen, på en långpromenad med hunden.

 • 1. Det är en yukata

  2. Jag skulle ta med min Sambo Joachim????När jag fyllde 30 så fick ja faktiskt en övernattning tillsammans med min bästis i present av honom. När jag kom hem sa jag att vi måste åka dit tillsammans. De har nu gått 3 år sedan och nu såg jag den hör tävlingen. De skulle ju kunna va min present till honom för han fyller 35 år nu i januari! Hoppas hoppas hoppas!????????????

  3. Min bästa återhämtning är kärleken från familjen❤️

 • Rebecca Eriksson skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill bjuda med mig min bästa vän, sjuksköterska och kollega som står tillsammans med mig i fronten mot covid och andra vågen. Vi arbetar 12.5 h pass just nu och drömmer om att få slappna av och mysa ett dygn. Att få ta hand om sig själv när allt känns tufft och sorgligt på jobbet vore en stor härlig dröm och skulle ge oss energin att orka lite till!

 • Malin skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min fd man som för en stund lämnat skrivbordsarbete för att snickra på vårt nya gemensamma hem❤ Han är värd en stunds avkoppling. Bästa återhämtningen är att packa en matsäck och ta med familjen ut i skogen.

 • Caroline skriver:

  1. Yukata

  2. Jag skulle vilja ta med min fina bror som har världens finaste hjärta och alltid ställer upp för allt och alla. Min pappa är sjuk just nu och då har min bror ordnat och fixat med allt jobb på vår bondgård, utan att klaga en enda gång. Han förtjänar verkligen allt bra i livet och om jag kan ge honom detta så vore det det minsta ♥️

  3. Mitt bästa tips för återhämtning är att pussla. Det hjälpte mig mycket i min utbrändhet, kunde koppla bort allt annat och försvinna in i en värld av pusselbitar där ingen stress finns.

 • Estelle skriver:

  1. Yukata.
  2. Jag hade gett bort vistelsen till min svärfar och hans fru. Hon är cancersjuk och är mer positiv än många andra. Tänk vilken ljusglimt i allt kämpande en sådan här övernattning hade varit. Hon är värd det helt enkelt.

 • Olivia jansson skriver:

  1. Yakata
  2. Jag och min bästa vän Jennie skulle åka. Hon har epelepsi och genomgått en tuff operation. Jag har fått MS i höst. Vi är minst sagt hjärntrötta båda två och behöver vila upp oss. Kan inte tänka mig ett bättre ställe att göra det på <3

  • Olivia jansson skriver:

   Och mitt bästa sätt för avkoppling är att rida. Det är fysiskt ansträngande men SÅ mentalt avslappnande.

 • Estelle skriver:

  1. Yukata.
  2. Jag hade gett bort vistelsen till min svärfar och hans fru. Hon är cancersjuk och är mer positiv än många andra. Tänk vilken ljusglimt i allt kämpande en sådan här övernattning hade varit. Hon är värd det helt enkelt.

  Bästa återhämtningen för mig är att ligga raklång på soffan med en bok och levande ljus runtomkring.

 • Anna skriver:

  1. En yukata
  2. Jag skulle ta med min kompis Frida som har haft ett riktigt kämpigt år med sjukdomar i familjen, tuff renovering hemma, missfall och en extremt stökig omorganisering på jobbet som dragit ut på tiden månad efter månad med extrem oro till följd. Hon behöver få tänka på ingenting en stund och samla energi ❤️
  Mitt bästa tips för återhämtning är en riktigt lång löptur eller ett riktigt hårt styrketräningspass, sådana oss som gör att det enda man kan tänka på är att ta sig framåt/lyfta rätt. Så att kroppen blir sådär härligt slut och utarbetad, men fylld av härliga endorfiner.

 • Ottilia skriver:

  -Yukata
  -Min finaste vän – Amanda! Finns ingen person som sprider så mycket kärlek. Ibland hamnar dock de där axlarna för högt upp och behöver dras ner. Hon behöver andas in och andas ut. Se sig själv framför andra. Se sin spegelbild i vattnet på Yasuragi.
  -Till ljudet och synen av ett hav. Så levande och porlande. Så vilsamt för ögat.

 • Maria skriver:

  1. Yukata

  2. Jag vill ta med min äldsta dotter. Hon är en sån klok och fin 15-åring som har kämpat på hela året trots en på olika sätt svajig värld omkring henne. Vi skulle behöva en stund tillsammans bara vi två.
  Min bästa återhämtning får jag genom en lång skogspromenad. Stillheten, lukten och känslan av att vara liten är helande.

 • Marianne Wanneby skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min man. Vi har inte haft barnvakt på ett år så lite egentid deluxe på Yasuragi skulle vara ovärderligt. Vilken drömvinst! Bästa återhämtningen är att tända en brasa när barnen har somnat, dricka ett glas rött och bläddra i en inredningstidning. Att bara njuta av lugnet, värmen från elden och av det sprakande ljudet. Som balsam för själen. Tack för en fantastisk blogg Frida, den bästa i sitt slag <3

 • LINDA skriver:

  1. Kimono
  2. Jag vill bjuda med min syster som så många andra har det osäkert med jobb just nu och e ensam med 2 barn. Ringde henne idag och lyckades just få tag i henne efter att hon avslutat ett särdeles dåligt och viktigt telefonmöte då barnen skrikit bråkat och slagits under hela mötet, hon hade inte hört ett ord av vad som bestämdes och var på mute hela tiden. Hon var gråtfärdig.

 • Jenny skriver:

  På Yasuragi bär man yukata. Jag skulle gärna testa deras nya vackra på plats!

  Jag vill ta med mig min make Kristoffer, för att han älskar varma bad och bastu, god japansk mat och har fått alltför lite egen tid utan barn med mig. ????

  Mina bästa sätt för återhämtning är att odla. Det finns inget som grundar mig så bra som att gräva i jord, så, plantera och se något växa och frodas. ????

 • Sofia skriver:

  1. Yukata
  2. Faster Barbro — som tack för år av omtanke, hembakta biskvier och ärvda pelargoner.
  3. Bästa återhämtningen är en löparrunda i skogen — ny luft i lungan och klarare tankar.

  ????

 • Jeanette R skriver:

  1. Yakuta
  2. När jag fyllde 50 år fick jag presentkort dit och då hade jag svårt att få med mig någon dit… det var ju rätt länge sen! Nu vet jag desto fler som skulle vilja stå i kö för att komma med… så det får blir någon som kan sammanstråla med mig där, för avstånden till de flesta är rätt långa och då passar ett ställe som det här med dess härliga atmosfär.

 • Jenny skriver:

  Rocken heter Yukata

  Jag skulle vilja bjuda min bror och svägerska till Yasuragi då min svägerskas mamma hastigt gick bort i somras. Vi har inte kunnat vara där och stötta dom i sorgen och med barnen då dom bor på Gotland och coronan härjar. Så därför skulle jag vilja vinna denna resa till dom.

  Mitt bästa tips för återhämtning är en härlig promenad i skogen med en nära vän ????????

 • Elina Bolsöy skriver:

  -yukata
  -Jag skulle ta med min mamma som har fött och älskat mig och mina sju syskon mer än sig själv. Som har tagit hand om oss så bra att hon många gånger glömt ta hand om sig själv. Som under året vårdat våran pappa då han opererades för cancer och som nu kämpar för sin syster som år sjuk i cancer. Jag har länge länge drömt om att få ge henne återhämtning i en gåva. Men hur ger man det till en mamma som hon? Till en mamma som inte vet hur man tänker på sig. Min önskan är att få ta med min älskade mamma till en plats som yasuragi där hon får lämna hemmet, barnen, sjuka släktingar och trötta vänner för en stund. Stänga av telefonen, ta ett varmt bad och andas. Djupt och långsamt. Och låta tankarna vandra inåt. För att hitta vägen till sitt eget hjärtas önskningar.
  – mitt bästa tips för återhämtning är att stänga av mobilen, hugga ved. Pinne efter, stubbe efter stubbe tills huvudet tömts på tankar och kroppen är alldeles svettig. Därefter tända en brasa i en vedeldad bastu, kasta sig i en iskall sjö och sedan huttrande luta sig tillbaka i en bastu som doftar av björkris och granrök. Har man tur kan man sedan sätta sig med en handduk under en stjärnhimmel och bara njuta av lugnet.

 • Emmy Lillieberg skriver:

  1 Yukata
  2 Min sambo!
  3 Mitt bästa tips för återhämtning är en lugn och lång stund i stallet med en runda i skogen och avsluta till ljudet av tuggande hästar i stallet. ???? Då är man verkligen i nuet och släpper allt annat.

 • Sofia Dahlén skriver:

  Yukata heter morgonrocken.
  Jag skulle ta med min bästa vän och syster för att njuta av er fantastiska atmosfär ????
  Var mycket hos er för många år sedan men aldrig haft råd att ge mig själv en kväll med övernattning.
  Mina bästa sätt för återhämtning är åka till landet och koppla bort och njuta av natur och bergen. Det är en fantastisk meditation att va i naturen, lika mycket känner jag lugnet när man promenerar upp för backen till er entré på Yasuragi ????
  Trevlig december gott folk och rå om varandra.

 • Sara skriver:

  Yukata heter den fina rocken.

  Jag skulle vilja bjuda min pappa till Yasuragi. Han har aldrig varit på spa men jag vet att han skulle uppskatta det mycket. Han har varit sjuk under hösten och även om han tillfrisknat nu så behöver han fortfarande mycket vila.

  Mitt bästa tips för återhämtning är en stund som är helt dedikerad till vila och reflektion. Det kan vara i badet eller trädgården, platsen spelar mindre roll. Det handlar om att blicka inåt, andas lugnt och ge sig själv tillåtelse att bara vara.

 • Moa Wik skriver:

  1) Yukata
  2) Jag skulle vilja ge en Yasuragi-vistelse till mina låtsassystrar Emma och Ida. Deras älskade mamma (min pappas fru) gick bort alldeles för tidigt i bröstcancer i september och de har haft en riktigt tuff tid både före och efter det. De hade verkligen förtjänat en mysig helg tillsammans.
  En av mina bästa återhämtningsgrejer är sortera, organisera och rensa ut. Inte vardagsstädning utan rensa källaren/organisera i förrådet och liknande. Det ska göras i lugn och ro. Man får chansen att upptäcka saker man glömt att man ägde och kan slänga sånt som är skräp och ge till Återbruket sånt som man själv inte använder men som andra kan ha glädje av. De projekten ger mig så himla skön känsla av lugn.

 • Sophie skriver:

  Seglar in här som 153:e kommentaren/kandidaten i kampen om pangvinsten bakom lucka ett. Hoppas listan läses bakifrån. ???? Mina svar:

  1) Yukata
  2) Jag skulle älska att överraska min fina man. Sååå länge sedan vi hade egentid bara han och jag. Och tänk att få det på Yasuragi.

  Återhämtning för mig handlar ofta om att se det stora i ”det lilla”. Det kan vara att ta ett varmt bad, få krypa ner i rena lakan, njuta av dagens första kopp kaffe, ett glas kallt vatten när jag är törstig, gnistrande snö, nybakt bröd, en löprunda i skogen, ett telefonsamtal med en fin vän, somna bredvid den jag tycker om eller skratta ihop med mina barn.

 • Emilia skriver:

  – Yukata
  – Jag skulle bjuda med min mamma. Hon har precis blivit uppsagd på arbetet (som så många andra) och behöver verkligen muntras upp!
  – Mitt bästa tips för avkoppling är skogen eller varma bad.

 • Emilia skriver:

  1) Yakuta
  2) Jag skulle ta med min bästa kompis. Efter ett tufft år med separation och krångel på jobbet är vi verkligen i behov av avkoppling.

 • Maria Grillsjö skriver:

  Yukata heter den
  Jag skulle vilja ta med min älskade make då vi aldrig har tid för varandra längre nu pga Covid19 som kommit och mitt arbete är att ta hand om alla smittade. Långa arbetsdagar och helt slut när ja väl kommer hem.
  Mitt bästa tipps för återhämtning är lugn, vila och kärlek.

 • Ellen Hansson skriver:

  1 Yukata
  2 Jag tar med mig min dotter för att det skulle vara så mysigt att spara tillsammans.

 • Anna M skriver:

  1. YUKATA
  2. Självklart min man. Jag skulle överraska honom med en resa till er på vår 23 åriga bröllopsdag i maj.
  Avkoppling får jag i stallet och på hästryggen. Arbetet i stallet ger både fysisk aktivitet och närhet till hästen.. Ett ridpass ger mental avkoppling. På hästryggen behöver jag vara närvarande för att kunna kommunicera med hästen, och nå fram till rörelser som utförs tillsammans i harmoni..

 • Cindy skriver:

  Yukata

  Jag tar med min vän Emilie som haft ett tufft år både privat, med en skilsmässa och på jobbet då hon är sjuksköterska. Mitt bästa tips för avkoppling är att ta en skogspromenad med ngn du tycker om!

 • Sofie skriver:

  Yukata
  Jag skulle ta med mig min pojkvän på sin första spaupplevelse.
  Mitt bästa tips för återhämtning är att bada! Bada iskallt utomhus, varmt i badkar, halvkallt på badhus eller alla varianter på yasuragi.

 • Anna Adolfsson skriver:

  Yukata heter den vackra rocken.

  Jag skulle vilja bjuda med min man. Han gör allt för sin familj och tänker aldrig på sig själv. Han har haft ett tufft år med renoveringar han själv genomfört och förlust av sin mamma, vår sista ”förälder”, ”vårt tak”, vi hade i livet.
  Vi har hört så mycket om, och sett så vackra bilder från, Yasuragi. Jag älskar arkitektur och min man älskar mat från det japanska köket och världens alla hörn. Det vore underbart att få uppleva Yasuragis miljö utvändigt, invändigt, utvärtes och invärtes. En vistelse på Yasuragi låter magisk…????

  • Anna Adolfsson skriver:

   Mitt bästa tips för återhämtning är avkoppling med familj och vänner i lugn och avslappnande miljö på kända eller nya platser på vår fantastiska planet.

 • Anne-Lee Almén skriver:

  Bomullsrocken heter Yukata. Jag hade tagit med mamma, vi har setts alldeles för lite under detta året pga allt som varit, och jag saknar henne. Återhämtning handlar mycket om att omge sig av människor man tycker om och som ger energi.

 • Annika M. skriver:

  1). Yukata
  2). Jag skulle ta med min lillasyster för att tillsammans koppla bort och koppla av, men också reflektera över det här ytterst märkliga året. Jag kan knappast tänka mig en bättre plats än Yasuragi för reflektion, där ombyggnaden lär ha skapat en oas av lugn, stillhet och möjlighet till just återhämtning.
  3). Mitt bästa tips är att omge dig med en person / personer du känner dig trygg och bekväm med – som ger dig möjlighet att landa utan krav eller förväntningar på prestation. (Vilket också kan innebära att den/de låter dig vara helt tyst utan att det känns konstigt!).

 • Louise skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle vilja ta med min sambo för vi båda behöver verkligen återhämtning. Jag jobbar inom vården och har utöver det läst en kurs och renoverat, så vad kan då passa bättre än en spavistelse? Bäst återkoppling får jag av att vara ute i naturen, gärna vid havet, eller sitta vid en brasa.

 • Linda skriver:

  1. Yukata
  2. Min älskade man❤️

  Bästa tips för återhämtning; Göra mer av allt som får själen att sjunga; långa promenader, yoga, bada, läsa, gott kaffe, tända 100 stearinljus, kramas, ha på sig raggsockor, långkok, prata med en god vän, blåsa såpbubblor

 • Eva Noble skriver:

  Yukata
  Jag skulle vilja ta med min vuxna dotter på en Yasuragiupplevelse. Natur och vatten är bästa återhämtningen. Tänk vy över skog och vatten i ett varmt bad … mmm vad underbart!

 • Hanna T skriver:

  Den japanska bomullsrocken heter yukata.

  Jag tar med mig min fantastiska mamma. Mamma som alltid ställer upp och hjälper till med vab, stöd, erfarenhet och strössel i livet. Hon som alltid ger men sällan prioriterar sig själv.

  Min bästa återhämtning är att gå ut i skogen. Inga hörlurar eller annat brus. Bara tilllåta tankarna att få komma.

 • Maje skriver:

  1. Yukata
  2. Med min älskade dotter vill jag fara, för att få njuta en smula bara.

  Återhämtning för mig efter en stressig dag med många steg är ett väldoftande fotbad, en bra bok, ett tänt ljus och ett glas vin. Då kopplar jag av!

 • Carina Sandström skriver:

  Yukata heter den fina rocken.
  Jag skulle ge min vinst till min dotter och hennes man, de är så värda en vistelse på Ert fantastiska spa. Jag och min man skulle då få njuta av våra två barnbarn. Ja, hela familjen skulle då få den bästa återhämtningen vi kan tänka oss.

 • Emma skriver:

  Badrocken heter Yukata

  Den ultimata avkopplingen måste ju vara ett besök på Yasurgi och jag skulle ta med mig min man. Men, i det intensiva livet med barn och barn behöver iallafall jag hitta pauser av återhämtning under dagen. Blunda, spänna och sänka axlarna och djupandas och räkna till 30 då och då framför skärmen gör enorm skillnad och är en fantastisk energiinjektion

 • Eva skriver:

  Rocken kallas Yukata

  Yasuragi vore drömmigt härligt att besöka med min fina vän Ewa! Två onödigt slitna småbarnsföräldrar som skulle stornjuta av ett dygns egentid med guldkant och energipåfyllning.

  Mitt bästa återhämtningstips är annars en längdskidtur i ett gnistrande vitt snölandskap.

 • Åsa skriver:

  1. Yukata
  2. Min svägerska sedan 10 år. Hon är lite hemlig av sig, jag skulle gärna vilja lära känna henne bättre. Hyser en förhoppning om att en vistelse på lilla Japan kanske skulle kunna vara en ice-breaker.
  3. Kallbad

 • Anna W skriver:

  På Yasuragin klär sig alla i en Yukata. I dessa tider vill jag mer än gärna cykla dit med min man Johan för en liten verklighetsflykt för ett dygn! Befriande – avslappnande – rofyllt. Och hur återhämtar just jag mig bäst? Jo, med yoga. Har som hyfsad nybörjare bestämt mig för att yoga minst 20 min 30 dagar i sträck och i dag är jag halvvägs. Ett fantastiskt bevis på att alla kan – Namaste ????????

 • Eva skriver:

  Yukata heter den.

  Jag skulle ta med min vuxna dotter på en Yasuragiupplevelse. Skog och vatten är bästa återhämtningen. Vad vore väl inte härligare än varmt bad med vy över skog och vatten … mmm.

 • Frida Edwall skriver:

  – Rocken heter yukata ????
  – Mitt bästa tips för återhämtning är enkel,
  stäng av mobilen är mitt första exempel.
  Sedan är ett varmt bad att föredra,
  detta får dina muskler att må bra.
  Gå en lång promenad, gärna i skogen,
  detta får dig att känna att du har fötterna på jorden.
  En kopp kaffe i solen gör susen,
  vissa är nöjda endast med snusen.
  Avkoppling behöver inte vara komplicerat,
  det krävs bara att det är motiverat. ????????????☕️

  Jag skulle ta med mig min kära sambo till Yasuragi för dunderavkoppling. Det skulle göra oss småbarnsföräldrar (barnen är 3 år och 6 mån gamla) gott, för att ge oss kraft i vår relation och som föräldrar genom denna dystra coronatid och årstid. ????????????????????

 • Ida skriver:

  Den japanska badrocken heter yukata.

  Mitt bästa tips för återhämtning är att avsätta tid för reflektion. Stäng av mobilen som pockar på din uppmärksamhet och lyssna istället på din inre röst.

  Jag skulle vilja besöka Yasuragi med min mamma som går igenom en tuff och stressig period i livet just nu.

  • Anna skriver:

   Badrocken heter yukata.
   Jag skulle vilja ta med min dotter. Det vore ljuvligt att få koppla av tillsammans med henne utan telefoner och hennes småbröder.
   Mitt bästa tips för avkoppling är en joggingtur ute i naturen.

 • Josefine Törnqvist skriver:

  1. Yukata
  2. Den andra nyblivna föräldern – min partner

  Avkoppling:
  När klapparna är i ugnen,
  pepparkakorna har fått ny blöja
  och bebisen målats med kristyr

  Då kopplar jag bäst av med ett dygn utan skärmar och ett varmt fotbad.

 • Jenny skriver:

  1. Yukata
  2. Min man! Som många andra har vi haft en tung höst och skulle verkligen behöva lite tid för oss själva. Träning är bästa återhämtningen! Löpning, yoga eller vad man nu gillar funkar utmärkt.

 • Roxanne Muñoz Rytting skriver:

  Svar: Yukata

  Jag skulle ta med min mamma! Både hon och jag förtjänar det verkligen, efter ett riktigt skitår (pandemin ej inräknad).

  Mitt bästa tips för återhämtning är att lämna ev. barn till deras (i mitt fall) snälla mormor, gå en skogspromenad, yoga, meditera och därefter en stunds avslappning på spikmattan. Efter en sådan ”behandling” känner jag mig nästsn som ny igen.

 • Annika skriver:

  1: yukata
  2: Jag vill varva ned på yasuragi tillsammans med min partner
  Bästa tips för avkoppling: oavsett om du är inne/ute, stressad/lugn, glad/ledsen osv stanna upp och betrakta nuet utan att värdera.

 • Magda skriver:

  Rocken heter yukata.
  Min granne Moa som kommit väldigt nära mig och blivit en vän. Att bjuda henne på
  Yasuragi skulle betyda mycket för mig och henne och vara en magisk ritual för vår vänskap.
  Återhämtning för mig är att kunna vara mellan nära och kära och de jag trivs med.

  • Helena Larsson skriver:

   Rocken heter yukata. Jag hade tagit med mig mina döttrar 15 och 19 år. Mitt bästa tips för återhämtning är att cykla till jobbet, ta med kaffe i termosmugg på lunchpromenad vid hemmavinn eller att lyssna på ljudbok och hamna i en annan värld.

 • Victoria skriver:

  Rocken heter Yukata
  Jag skulle ta med mig min sambo, min andra halva. Vi älskar yasuragi och inspireras så mycket av minimalismen i inredningen, lugnet och det bästa vi vet är tvagningsritualen 🙂 I vårt framtida hem ska vi också ha en tvagningsstation i badrummet <3

 • Malin skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min syster. Vi bor i olika stöder och ses alltför sällan. Efter coronasjuka i båda våra familjer är vi verkligen värda att åka bort bara vi. Återhämta oss, prata massor och bara vara. Det är högintensiv verkligen värd!
  3. Min bästa återhämtning är i naturen. Att gå i skogen ger mig så mycket energi. Och att fixa i trädgården – inreda ute och odla ger mig glädje.

 • S.A skriver:

  1. Yakuta
  2. Jag skulle vilja ta med min sambo för att ge honom en kort stunds vila och återhämtning från den tuffa och stressiga vardagen. Jag känner mig så oerhört uppgiven och ledsen över att se honom i en svår situation med en förälder nedsövd pga Corona och ett företag som håller på att gå omkull. Ett besök hos Er skulle inte få våra problem att försvinna men det skulle kunna ge honom lite glädje och avkoppling.

  Det vi brukar göra är att gå ut och gå i naturen för att koppla av. Ibland ordnar jag ett ”hemma-spa” för att lyxa till det med det vore roligt att få ge honom en upplevelse på ett riktigt spa.

  • Monica Niemi skriver:

   1. Yakuta
   2. Jag skulle ta med mig min sambo för att komma undan och få samla energi.

 • Emma Östling skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med min vän Cecilia. Det finns nog ingen som älskar SPA och framförallt Yasuragi som hon. Nu var det längesen vi var där då hon har två små barn. Vore lyxigt att få skämma bort henne. Vi är båda badälskare och kopplar av med att bada bastu eller ett varmt bad.

 • Anna skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med min lillasyster som jag vill umgås med och skämma bort under ett dygn
  i en stressfri, rofylld miljö.
  Sömn , yoga och mindfulness är mina bästa återhämtningstips – gärna ute i naturen.

 • Emilia skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle vilja ta med min vän som alltid finns där och ställer upp för vänner, familj och kollegor. Hon jobbar alldeles för mycket och bor långt ifrån sin familj, så det vore perfekt för henne att få en paus. Min bästa återhämtning är att bada, gärna utomhus.

 • Hanna skriver:

  1. Yukata
  2. Jag har haft en längtan och en känsla i kroppen hela hösten att få ta ett simtag ut i ett varmt bad. Det är känslan av total avkoppling för mig. Hade så gärna delat den stunden och känslan med min man och samtidigt kunna säga att vi fixade det, vi fixade skitåret 2020.

 • Karin skriver:

  Yukata heter rocken.
  Jag skulle ta med min vän o kollega Sari. Hon är en av dom få jag umgås med nu i dessa tider och vi har kommit att bli mycket nära och goda vänner det gånga året.
  Avkoppling för mig är att vara med vänner och göra trevliga saker – måla, sticka, prata, ut o gå – bara vara. Och det har blivit än viktigare nu.

 • Caroline skriver:

  1. Yukata heter den japanska bomullsrocken.
  2. Jag skulle gärna ta med mig min mamma som alltid ställer upp och sätter andra före sig själv!
  3. Mitt bästa tips för återhämtning under detta märkliga år har varit att ta sig med sig familjen ut i skogen, låta barnen springa fritt och samtidigt njuta av att dricka kaffe i en skogsdunge. Naturen är magi!

 • Maria Cruz skriver:

  1. Det heter en Yukata.
  2. Jag skulle ta med min vän Linda. Vi är båda supermammor som haft det tufft. Vi peppar och stöttar varandra. Att ha en sån vän vid sin sida är guld värt. Hon var dessutom min kollega men fick lämna jobbet pga av vad Corona ställt till med så nu får jag inte träffa henne varje dag.

 • Maria Cruz skriver:

  1. Det heter en Yukata.
  2. Jag skulle ta med min vän Linda. Vi är båda supermammor som haft det tufft. Vi peppar och stöttar varandra. Att ha en sån vän vid sin sida är guld värt. Hon var dessutom min kollega men fick lämna jobbet pga av vad Corona ställt till med så nu får jag inte träffa henne varje dag.
  3. Återhämtning för mig handlar om att komma mer i varv och hitta tillbaka till min djupa och långsamma andning. I min ensamhet tidig morgon och även på kvällen när familjen har lagt sig.

 • Louise skriver:

  Svar:
  1. Den japanska bomullsrocken man bär under sin vistelse på Yasuragi heter yukata.
  2. Min man skulle jag vilja ta med mig till Yasuragi eftersom en vistelse på Yasuragi är en otroligt fin återhämtning. Varma bad i rofylld miljö och att sedan ligga uppe i vilstolarna och titta ut eller läsa är underbar återhämtning.

 • Li skriver:

  1. Badrocken heter Yukata
  2. Jag skulle ta med min älskade sambo.
  För med tre hjärtan i spridda åldrar mellan 3-13 så ger inte vardagens 24 timmar så mycket tid för OSS!
  Mitt bästa tips för återhämtning är att vara i naturen. Allt från att vandra i skogen till att sitta på stranden och räkna vågor som rullar in.

 • Maria skriver:

  Den heter Yukata.
  Jag skulle vilja ta med min fina sambo, vi har pratat länge om att åka dit, men det har inte blivit ännu. Det är en bit att köra från Norrland där vi bor 🙂
  När jag tänker på återhämtning tänker jag på vår fjällstuga, mitt i ingenstans, bara lugnt och tyst , skog och sjö och fjäll. Bästa stället för att varva ner och komma till ro – som att vara på spa 🙂

 • Erika Nilsson skriver:

  1. Den japanska badrocken heter Yukata.
  2. Jag skulle ta med min dotter. Hennes första kliv ut i vuxenlivet blev kanske inte som hon tänkt sig, med utebliven student och extremt hög konkurrens att ta sig in på högskola. Men hon har hela tiden hållit humöret uppe, och en härlig vistelse på Yasuragi skulle kunna kicka igång det nya året på bästa sätt.
  3. Mitt bästa tips för återhämtning är att sitta på en brygga någonstans och se dimman lätta.

 • Lena Bengtson skriver:

  1 Yukata

  2 Jag skulle vilja ge upplevelsen till min son och hans tjej. Att kunna få ge en sådan fin present skulle värma allas hjärta.

  3. Promenader i väder.

 • Therese Ericson skriver:

  1, Yukata
  2, Jag skulle ta med min mamma. Inte för att vi står varandra särskilt nära, snarare tvärtom. Men jag har en förhoppning om att vi ska kunna komma varandra nära och jag tror att vi behöver en lugn miljö långt från våra vanliga liv för att lyckas.
  Mitt bästa tips för återhämtning är sömn och stilla natur. Sov så mycket du bara kan och försök röra dig i stillheten i skogen eller vid havets brus. Natur är fascinerande och vacker samtidigt som den ger hjärnan lagom mycket intryck

 • Elin skriver:

  1. Yukata
  2. Jag hade velat möta upp ni älskade lillasyster som bor i andra delen av landet. Jag saknar hennes skratt och närvaro och bara tanken på att prata halva natten får mig att le.
  3. Mitt bästa tips för avkoppling är att ta paus i jobbet och en promenad med sin partner eller vän hur grått det än må vara ute så mår man så bra av frisk luft och samtal.

 • Julia V skriver:

  1. Yukata
  2. Både jag och min mamma avundades när min moster och hennes dotter besökte Yasuragi och berättade om deras upplevelse. Därför hade det varit superhärligt att få ta med mamma dit och själva få njuta av lyx och lugn. Mitt bästa tips på återhämtning är egentid. Försök att få en halvtimme ensam för att ta en promenad, dricka en kopp te eller göra andningsövningar.

 • Silvija skriver:

  1. Yukata
  2. Min syster. VI har båda fyllt jämnt i år. Drömmen om en resa till Tokyo över hennes födelsedag blev inte av och har fått skjutas fram. Vi har både ett stort intresse för japansk design, arkitektur och mat. Att få uppleva en liten bit av Japan här hemma vore fantastiskt.

 • Johanna k skriver:

  Yukata heter rocken!

  Jag skulle vilja ta med min bästa vän. I dessa tider har vi fått hitta nya sätt att umgås och vi ägnar oss åt cook-long-kvällar över facetime där vi försökt bli bättre på asiatisk mat. Vore så kul att få överraska henne med en japansk spa-helg på samma tema! Just matlagning är också min bästa avkoppling, att laga med bra musik eller härligt samtal med en vän- finns inget bättre!

 • Linnea skriver:

  1 Yukata
  2 Jag skulle ta med mig min hårt arbetande sambo. Han sliter oavbrutet som läkare på ett av sjukhusen här i Sthlm och skulle behöva skämmas bort med lite avkoppling och lyx som tack för det han och de andra sjukhushjältarna gör <3.
  Mitt bästa tips på återhämtning är att ta en paus i naturen, gå i tystnad och bara ta in miljön runt omkring dig utan mobilen eller med musik i öronen. Känn in lugnet i naturen medan världen utanför stormar!

 • Ann-Louise skriver:

  1. Yukata.
  2. Min sambo.
  Mitt bästa tips på återhämtning är tid för sig själv hemma. Men inträffar inte tillräckligt ofta så då får man göra det nästa bästa, ett riktigt bra träningspass.

 • Sara skriver:

  1 Yukata
  2 Jag skulle ta med min lillasyster som ska gifta sig i februari och fått se både storslaget bröllop, fest och hippa decimeras till pytteproportioner och planerat om både med B och C-plan under det gångna året. Det skulle vara fint att få ge henne en mini-möhippa åtminstone.

  Mitt bästa tips på återhämtning är en dunderkur till trestegsraket (som även funkar fint var och en separat) bestående av natur, motion och kalla bad. Spring eller gå en rask promenad i ett naturskönt område vid hav, sjö eller å och avsluta med ett dopp. Mirakelmedicin för både knopp och kropp!

 • Helene skriver:

  Yukata????
  Min 16åriga dotters stora dröm är att få spaa på Yasuragi. Hon har aldrig fått uppleva ett riktigt spa, och detta är drömmen. Återhämtning för mig är att ta ett varmt skönt bad med härliga oljor.

 • Julia skriver:

  Svar: Yukata
  Jag vill ta med min mamma och unna henne LYX! Vi bor över 100 mil ifrån varandra och jag bor i en liten studentlägenhet här i Stockholm. Hade varit såå mysigt att överraska henne när hon kommer och hälsar på mig! Hon är värd all uppskattning och lyx för allt hon gör för mig <3

  Mitt tips för återhämtning är att lägga gurkskivor på ögonen och lyssna på yoga-ljud på youtube, då blir jag tvungen att blunda och tar därmed inte in lika mycket intryck och "musiken" gör mig avslappnad.

 • Antonella skriver:

  1. Yukata

  2. Det hade varit fantastiskt att få ge detta till mina föräldrar som jag är så tacksam för att ord inte räcker till! De har precis renoverat sitt badrum med hantverkare som krånglat samtidigt som Mamma, som för tillfället har en bruten tå, haltar runt på IVA för att hon älskar sitt jobb och inte kan hålla sig därifrån (fast hon verkligen hade behövt vila!). Trots detta plus pandemi och grått väder så har de alltid så positiv och härlig energi som de strösslar runt omkring sig till alla som behöver<3

  Inte helt otippat så får jag min bästa återhämtning i deras soffa med hunden i knät och en kopp te i handen (ja, jag är 30år).
  När jag behöver tanka energi på egen hand så gör jag det bäst vid havet som jag kan stirra på hur länge som helst. Om jag inte har möjlighet till det så rullar jag gärna ut min yogamatta, tänder ljus och antigen yogar eller bara lyssnar på musik – inga måsten.

 • Josefine skriver:

  Hej!

  Den heter Yukata.

  Jag skulle vilja ta med min tio år yngre lillasyster. Hon och jag har alltid delat rum under uppväxten som var lite av det alternativa slaget, men hon bor numera i Stockholm där hon, helt på egen hand fixat egen hyreslägenhet (!), roddat jobb och tuff utbildning (snart rott i land en hel juristutbildning), medan jag bor i Skåne. Vi ses inte så ofta som vi skulle önska, delvis pga logistik med mina tre barn, hennes studier och livets bestyr i allmänhet (och fn Corona i synnerhet) och därför skulle det kännas väldigt fint att kunna uppleva en spavistelse tillsammans med henne när rådande situation medger detta. Bara hon och jag och tiden vi har tillsammans, det skulle kännas magiskt att få unna henne och mig det.

 • Emelie skriver:

  1. Yukata

  2. Jag skulle ta med min fästman. Jag har velat ta med honom till Yasuragi sedan jag var där för ca 8 år sen. Nu ska vi äntligen (förhoppningsvis, om allt går bra) bli föräldrar i mars efter år av försök, och jag fick stryka drömmen från julklappslistan för att ha råd att förbereda oss för pyret.
  Som arkitektstudent är jag även supernyfiken på hur det ser ut efter renoveringen, bilderna ser fantastiska ut.

  Mitt tips för återhämtning kallar jag nollställning. Jag brukar lägga ifrån mig alla skärmar. Duscha med mina favoritprodukter och ta hand om min kropp. Lyssna samtidigt på musik. Viktigast är att det inte spelar någon roll viken dag eller tid på dygnet! Att tillåta sig att ta en personlig omstart när man känner att man behöver det, inte planera in det för en fredag kväll eller söndag morgon osv.

 • Sara Lo skriver:

  Den japanska bomullsrocken heter Yakuta.
  Asanoha är de vackra mönster av hampablad som pryder Yasuragis Yakuta. Hampa som i den japanska kulturen står för tillväxt och god hälsa.

  Jag drömmer om att få ta med min fina mamma till Yasuragi. Hon som alltid ställer upp för alla, arbetat hårt ett helt liv och idag lever ensam som pensionär sedan förra året.
  Yasuragi skulle vara den perfekta platsen för oss att få umgås på avstånd och samtidigt en stund för avkoppling och ro. Och då i en fantastiskt vacker miljö och arkitektur.

  Mitt bästa tips för återhämtning är vila.
  I en kombination med energigivande mat, skogen och kallbad!

 • Henrika skriver:

  1. Yukata
  2. Skulle ta med min man, som har väldigt svårt att göra ingenting, men alltid får något drömskt i blicken om man nämner Yasuragi.
  Mitt bästa tips för återhämtning är andnings-/avslappningsövningar.

 • Maria skriver:

  1. Yukata.
  2. Jag vill ta med min syster som är min bästa vän! Hon har, som många andra, haft ett tufft år i år och hade behövt en helg bortkopplad från vardagen. Hon älskar att åka till Yasuragi, att få bada i de olika källorna och testa på meditationer och den yoga som erbjuds. Mitt bästa tips för återhämtning är just det som Yasuragi erbjuder, det vill säga träning och avkoppling i kombination där mobilen ligger avstängd på rummet.

 • Elin S skriver:

  Den heter yukata.

  Mitt bästa återhämtningstips är att gå ut i naturen några timmar. Att lyssna på de ljud som finns där, vattenporl, trädsus mm och känna dofterna från skog och jord. Det finns inget som ger ett sådant lugn och välbefinnande för noll kronor. ????

 • Lina skriver:

  1) Yukata
  2) Jag skulle åka med min man för han är så söt.
  3) Mitt bästa tips för återhämtning är att krypa ner i en skön mjuk säng (gärna på hotell), titta på en film eller serie med någon du älskar, äta det godaste du vet och bara vara, samt se till att du inte blir störd. (Obs! Går också bra att göra själv)

 • Emma skriver:

  Bomullsrocken heter yukata.
  Jag skulle ta med min mamma, eftersom vi knappt har träffats i år och jag vet att hon lider så av isoleringen från sina barn och barnbarn. Det skulle vara fint att få rå om henne ordentligt. <3
  Mitt bästa tips för återhämtning är att göra saker som känns roligt och gör en glad. Vad det är är förstås individuellt, men jag tror mycket på handarbete och för mig är det stickning. Jag får massor av energi av stickningen, av att känna det mjuka, ulliga garnet mellan fingrarna och se det växa till ett vackert och användbart plagg. Att skapa är fantastisk återhämtning.

 • Marwa skriver:

  1. Yukata.
  2. Jag vill ta med min syster som har det som tradition att åka till Yasuragi vid hennes födelsedag. Med situationen som råder, blev hon av med jobbet vilket gjorde att kunde vi inte åka i år när hon egentligen hade behövt det som mest. Yasuragi är det bästa hon vet, att få bada i de olika källorna och testa på meditationer och den yoga som erbjuds. Återhämtning för henne, är just det som Yasuragi erbjuder, det vill säga träning och avkoppling i kombination där mobilen ligger avstängd på rummet.

 • Sabina skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med min älskade sambo. Våra planer på en resa till Japan är självklart skjutna på framtiden, det skulle vara en underbar möjlighet att få besöka Yasuragi för att hålla drömmen om Japan lite närmare. För mig är just möjligheten till stillhet och att vara i nuet bästa sättet för återhämtning, att ladda batterierna och uppskatta allt bra i livet.

 • Angelica Hafdelin skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle vilja bjuda min mamma då vi inte har setts på väldigt länge det här året samt att hennes värk i kroppen blir så mycket bättre av lite värme och avkoppling. Mitt bästa tips för avkoppling är att först köra något pulshöjande, kanske en rask promenad utomhus, följt av en lugn avkopplande aktivitet, kanske en stund på yogamattan, en varm dusch eller liknande.

 • Jonna skriver:

  1. Yukata

  2. Jag hade velat ta med mig min man. Vi har nyss blivit gravida efter att ha kämpat under ett års tid med flera missöden. Att få stanna upp, komma bort och njuta av varandra och att det faktiskt gick bra tillslut hade varit helt underbart.

 • Charlotte skriver:

  1. Yukata.
  2. Jag skulle vilja ta med min sambo. Han flyttade in i mitt renoveringsobjekt och har från första stund hjälpt till med liv och lust. Trots min perfektionism har han fortsatt att orka färdigställa rum för rum utan att klaga. Utbrotten är det ju jag som står för haha… Han är en klippa i bygget, och livet!
  För att koppla av är långa hundpromenader i skogen perfekt. Massa pinnar att jaga, massa stenar att hoppa på! Och massa god doft att dra ner i lungorna, och låta lugnet följa med.

 • Rebecca skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med min sambo. Det skulle bli hans spapremiär.

  Återhämtning finner jag främst i hemmet. Möjlighet att hämta kraft, återhämtning via sömn och ta det lugnt. Läsa böcker och lyssna på passar.

 • Ellen skriver:

  1 Den japanska rocken heter yukata

  2 Jag tar med mig min nyblivne man. Vi får fira vårt bröllop i september med 100% lugn och ro. Vi slår på stort och beställer behandlingar, äter gott och njuter av varandras sällskap.
  Mitt bästa tips för återhämtning är att inte vänta in en återhämtning utan planera in en lugn stund varje dag, tänkt en fin tanke och ta några djupa andtag.

 • Karin skriver:

  – Den japanska bomullsrocken heter Jukata.
  – Jag höll på att skriva min man, men så kom jag på att han svimmade när vi var på spa senast på vår bröllopsresa (han fick ett sår på hälen som började blöda lite och behövde ett plåster). Det var innan barn och sömnlöshet, så jag tänker att jag gör bäst i att ta med mig en av mina bästa vänninor istället. Jag vinterbadar en gång i veckan, en stege direkt från klipporna och saltvatten. Det är min bästa tid för reflektion och avkoppling, som också ger energi och en känsla av att klara allt. Nästa dopp blir på lördag eftermiddag innan jag åker till barnakuten för en sen kvällsjour.

 • Diana skriver:

  1. Yakuta
  2. Skulle bjuda min mamma – så att hon får den återhämtning hon förtjänar. Mamma jobbar som undersköterska på demensboende, och har jobbat så enormt mycket under detta coronaår, för att ställa upp för omsorgsboende och sina kollegor. Samtidigt sörja bortgången av mormor som gick bort precis i början av pandemin. Hon har även fortsatt jobba för att ställa upp för sin arbetsgivare trots att hennes läkare har ordinerat henne sjukskrivning för hennes fot som behöver opereras, men skjuts på pga trycket på vården. Mammas lojalitet till de boende och sin arbetsgivare är enorm, hon förtjänar verkligen en spahelg!

  Mitt bästa tips för återhämtning är att planera in villkorslöst umgänge med personer i sin omgivning som man älskar. Tid tillsammans att inte göra något särskilt, vare sig det är en enkel promenad, äta mat ihop utan telefonerna, se en film eller spela lite spel.

 • Clara skriver:

  – Yukata
  – tänk att få ta med min fina vän som arbetar hårt i samhällets tjänst, ge oss en paus från livet med fullt snurr för en stunds samvaro i totalt lugn. Efter lång isolering längtar jag efter att få och ge långa och långsamma samtal utan skärm och få väcka kroppen i kalla och varma bad.
  – för återhämtning djupandas jag, mediterar när möjlighet finns och ger mig tid att känna och tänka

 • Margot Björck skriver:

  1. Yukata
  2. Att sjunga, allra helst tillsammans med andra men även själv. Andningen går ner imagen igen och musiken fuller kropp och själ med glädje.

 • Amanda skriver:

  Efter ett år som inte blev som tänkt
  Vore Yasuragi ett välkommet avbrott
  I en vardag där en kan känna sig dränkt
  Där bad och mat skulle göra gott

  Alla vet ju att bad, är bästa återhämtningen
  Med en Yukata i ena handen
  Och sin make i andra
  Kan vi tänka på något annat än världsbranden

 • Lovisa skriver:

  Yukata

  Jag skulle vilja bjuda min bror och hans fru. De jobbar hårt, har tre barn och jag oroar mig så för dem. Båda är kroppsligen slitna men mest skrämmande är att min bror börjar kännas mentalt utmattad. Jag önskar så jag kunde göra något för dem men bor inte nära och eftersom mitt bästa tips för återhämtning är att skala ner, jobba mindre, spendera mindre för att ha mer tid (för bla återhämtning) så klarar inte min ekonomi sådana presenter tyvärr.

 • Sara Lindström skriver:

  Yukata heter badrocken
  Jag skulle ta med min syster som har haft det riktigt jobbigt detta året som varit, och hoppas på att detta kan var starten på ett bättre år ❤️

 • Kristin skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med min syster Madelen. Hon är så värd lite vardagslyx och återhämtning. Att vara i naturen och stanna upp en minut är återhämtning i sin enkelhet.

 • Emelie Englund skriver:

  Om det här inte är världens mysigaste tävling vet jag inte vad!
  1. Yukata heter rocken
  2. Jag skulle ta med min sambo för han är den mysigaste personen jag vet och jag hämtar energi av att få spendera tid med honom i en avslappnad miljö. Annars gillar jag den korta men dagliga återhämtningen som 5 minuters meditation kan ge. En kort paus mellan jobb och fritid som alla borde försöka få in! Det ger väldigt mycket energi.

 • Annica Mårtensson skriver:

  1. Yukuta.
  2. Jag tar med mig min närmsta kompis sedan 30 år tillbaka. Hon är en av mina ventiler för återhämtning. Hon ger mig alltid energi. Precis som Yasuragi.

 • Kajsa skriver:

  1. Yukata
  2. Jag skulle ta med och skämma bort min fina vän Anna, för att ge henne egentid och lugn efter att tidigt i år fått sitt första barn i vecka 23.

 • Veronica skriver:

  1.Yukuta
  2. BELLO!Jag kommer fran Italien och jobbar med locations! Jag alskar Sverige, jag tar med mig Gianluca!

 • sara skriver:

  1. Yukuta

  2. Jag skulle ta med min fina syster som haft en riktigt jobbig period i livet och som verkligen förtjänar det bästa. Hon har tjatat om att vi borde göra detta tillsammans så länge men det har aldrig blivit av, hoppas att det kanske kan bli förändring på det nu.. 🙂

 • Lisa skriver:

  1. Rocken heter Yukata
  2. Jag skulle ta med min sambo som har haft ett ganska kämpigt år jobbmässigt men som nu har tagit sig mod att starta egen firma. På grund av pandemin har vi inte firat det något särskilt men det skulle vara så kul att få bjuda med honom på detta!

  Mitt bästa tips för avkoppling är att pausa från att alltid vara uppkopplad mot sociala medier m.m och lämna mobilen ifred. Vad du sedan själv finner lugn i, skogspromenader, läsa en bok, öva på ett instrument, pyssla eller vad det kan vara, det spelar ingen roll. Själv tycker jag om att vara i naturen med hunden.

 • Jenny skriver:

  Yukata

  Jag skulle vilja ta med min make som under året har stöttat släktingar i riskgrupp med både en massa praktiska göromål men främst som sällskap (under säkra förhållanden såklart) för de av släktingarna som i dessa tider inte har möjlighet att lämna sitt hem och som annars skulle bli väldigt isolerade.

  Naturen, det är mitt bästa tips för återhämtning. Spring en runda i skogen. Låt blicken vila mot horisonten bortanför havet eller mot en vidsträckt utsikt över en äng. Ligg ner i mossan och känn doften av växterna omkring dig. Lyssna till fåglarnas kvittrande eller den absoluta tystnaden.

 • Monica L skriver:

  – Yukata
  – Finns flera personer som jag skulle vilja ta med av olika anledningar, men blir min brors fru eller deras dotter (eftersom han gick bort för ett år sen, och det har varit en jobbig tid för oss alla).
  -Att ta hand om sig på det sätt som behövs för stunden, ex sömn, vara i naturen, koppla av och vara i nuet, ta igen sig på ett härligt spa, promenera/röra på sig, och att umgås.

 • Stina skriver:

  1. Yukuata
  2. Hade velat ta med min kusin som är två barns mamma som jag verkligen hade velat ge ett avbrott i vardagen. Mitt bästa tips för återhämtning är att försöka skippa det dåliga samvetet över allt man inte hinner med och planera in tid för att bara vara. Kan vara en timme på ett fik eller en förmiddag hemma då inga måsten existerar.

 • Eva A skriver:

  Yukata

  Jag skulle ta med min kille för att insupa lite utlandskänsla nu när man inte kan/ska resa utomlands.

  Återhämtning hittar jag bäst i att (försöka) leva i nuet. Fokusera på det jag har och inte låta fokus hamna på det jag inte har. Låta tiden ha sin gång och att vara snäll både mot sig själv och andra.

 • Jennie skriver:

  Yukata

  Jag skulle vilja ta med mannen som blev min pojkvän i början av året, precis när corona bröt ut. Som har kämpat idogt under det gångna året med ett slitsamt konsultarbete som involverar långa dagar, konstant tillgänglighet och mycket helgarbete. När vi övergick till att arbeta hemifrån har situationen blivit ännu mer ohållbar eftersom kontrasterna mellan arbetstid och fritid har blivit än mer diffusa/oexisterande och man inte ens längre har en vettig ergonomi när man arbetar. Han har på sistone börjat fundera på att försöka hitta ett annat arbete men är fortfarande osäker på om det verkligen är smart i dessa tider, och alla andra orosmoment som en sådan förändring. Jag skulle därför vilja ge honom en välförtjänt chans till avkoppling, återhämtning och kontemplation efter året som har varit och inför den förändring han funderar på att göra.

  Mitt bästa tips för återhämtning är att ta sig ut på en promenad i naturen. Det behöver inte vara en lång tur eller på en plats långt bort, men bara att få känna vinden i ansikten, lukten av skog eller hav och beskåda vinterns vackra, matta färgskala gör underverk.

 • Emma Thun skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill ta med min tonårsdotter. Det behövs något litet extra för att hon skall vilja umgås med en mossig mamma… och att stänga av mobilen är för henne det bästa sättet att få lite vila. För mig är mitt bästa sätt för återhämtning att röra mig i naturen.

 • josefin skriver:

  1. Rocken heter Yukata
  2. Jag skulle ta med min partner som nu har en intensiv jobbperiod fram till jul. Han behöver det.
  Trädgårdsarbete och handarbete är mina bästa tips. Att göra saker med händerna som tvingar dig att lägga ifrån dig mobilen och vara i nuet är det bästa!
  Jag stickar, det är otroligt kul att prova olika material och känns extra bra att klä sig och barnen i något man skapat själv.

 • Louise Herrlin skriver:

  1) Yukata! Såå skön att glida runt i ????
  2) Skulle ta med min fina syster som verkligen förtjänar en break i vardagen med barn, hästar och hundar där hon hjälper alla utom sig själv ❤️
  3) Bästa tips för avkoppling är att komma ut i naturen och insupa lugnet som den delar med sig av. Bästa vore ju att få kombinera naturen och spa på Yasuragi!✊????

 • Annelie Palmqvist skriver:

  1. Yukata
  2. Jag vill gärna ha sällskap av min man… Bästa återhämtningen är att sitta och rita/måla, då stänger jag av allt helt och hållet… total avkoppling.

 • Sanna Lejweman skriver:

  Kimono
  Ta med min bästa vän/syster/skyddsängel Anneli T
  Återhämtning något som är viktigt för vår kropps välbefinnande ????????
  Min bästa återhämtning är när jag får laga en god middag i lugn och ro, det får mig att må bra ????❤️????????

 • felicia skriver:

  – rocken heter yakuta
  – jag vill ta med mig min kille som också är blivande pappa till vårt första barn <3
  – bästa sättet för återhämtning är, utöver sömn, att bara gå runt i skogen och släppa all stress och annat som snurrar i huvudet på en.

 • Sanna Lejweman skriver:

  1 yukata
  Skulle ta med min bästa vän/syster/skyddsängel, hon har räddat mig många gånger ur svåra situationer. Hon tänker inte så mycket på sig själv mest på andra, hon har en stor familj som hon hjälper och tar hand om. Nu med pandemin jobbar hon hemifrån och har sin vuxna kille med en svårighet hemma för att skydda honom från viruset.
  Hon skulle behöva en paus och att någon kidnappar henne!!!!
  Jag njuter och tycker att laga mat är det bästa för återhämtning, jag njuter av att gå in i mig själv och jobba med händerna, jag har en familj generation som är bagare och har bakat bröd så långt vi kan minnas. Tänker att det är då därför jag njuter av att laga mat för jag hamnar i mina anfäders intresse. Jag hoppas och önskar att få komma till er på yasuragi för att njuta av lugnet och det vackra det skulle vi behöva efter så mycket svårigheter som vi har gått igenom. Detta år har vi båda varit och kämpat på rättegång för att ta fram rättvisa.
  Vi behöver det!!!!!!

 • Cecilia Ekberg skriver:

  Yukata

  Jag skulle vilja ta med min lilla mamma! För att hon betyder allt för mig och det skulle vara så fint att få skämma bort henne ordentligt för allt hon gör för mig och min familj.

  Min ultimata återhämtning får jag i skogen en bit från vårt hus. Där ligger en liten sjö inbäddad i grönska med fin grillplats. En kopp kokkaffe över öppen eld och min dotters förtjusning när vi grillar marshmallows till efterrätt!

 • Lisa skriver:

  Badrocken heter yukata!

  Jag skulle vilja ta med mig alla fina vänner och familj som jag knappt träffat i år. Men om jag måste välja en person så får det bli mannen min.

  Den jag träffar oftast, men som det ibland känns som jag ändå hinner uppskatta i vardagslivet. Nej, allt är inte lätt och som vi tänkte oss. Vi kämpar med allas viljor och känslor och ibland undrar jag när det finns tid för oss. Kanske i ett varmt bad på yasuragi?

 • Jenny skriver:

  Yukata heter rocken och det nya mönstret är superfint!
  Jag skulle ta med min vän Emma som är som en extra mamma för mina barn eller som mina döttrar säger, vår femte familjemedlem. Hon har flyttat ut på landet och nu ses vi mest på teams.
  Bästa återhämtningstider är ett kallt bad i valfritt hav eller sjö, gärna men inte tvunget, med bast efteråt.

 • Sofia skriver:

  – Yukata ✨
  – Jag skulle ta med mig min bästa vän som precis brutit upp med sin pojkvän och behöver tid att bara pysslas om och njuta av nuet och även lite distraktion.
  Mitt bästa tips för återhämtning är att umgås med vänner och familj, äta god mat och andas ????????

 • Maria skriver:

  – Yukata
  – Jag och min partner väntar barn i februari. Jag vill ta med honom till Yasuragi för att njuta av den fantastiska atmosfären och få en stunds avkoppling bara vi två innan vi blir en liten familj på tre. Mitt bästa tips för återhämtning är att koka en kopp te, tända ljus och lägga en ansiktsmask.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.