Annons

Min bästa tid är snart.


November är alltid en hektisk månad för influencers. Kanske än mer i år än någonsin tidigare eftersom alla jobb i våras ställdes in eller flyttades fram till hösten. Om ni tycker att det är tjatigt mycket reklam överallt hos dem ni följer just nu – försök ha lite överseende med anledningen till varför. Alla gör så gott de kan för att överleva detta märkliga år. Även annonsörerna.

För mig var förra veckan något slags rekord i antal filmproduktioner, livesändningar och fotograferingar – parallellt med allt annat jag gör. Men det är lite lättare att hantera sådana jobbpucklar när man vet vad man har bakom sig… Och framför sig! December är min bästa tid. Finns ingen månad på året då jag trivs så bra i mitt eget hem, som just då.

Igår kväll när barnen hade lagt sig kunde jag inte hålla mig längre. Jag smög ut på förrådet och hämtade in några av alla kartonger med julpynt. Sen hängde jag upp julstjärnor och tände adventsljusstakar i alla fönster, monterade upp elslingan i det lilla trädet utanför vårt radhus och satte hyacintlökar i vaser. Än har jag mycket kvar innan jag kan takta ner inför julledigheten, men jag ska banne mig inte snåla med myset fram tills dess. Tvärtom!

PS. Skatt eller skräp? Ni som har läst bloggen sedan start, känner ni igen muggen? Är det inte märkligt att de mest opretentiösa detaljerna i ens hem ofta har störst affektionsvärde. Den här reklam-muggen (med perfekt storlek för chai-te) har jag haft i 15 år. Prick på dagen sedan jag startade min blogg i ett litet studentrum i Kanada 2005. Ni förstår ju vad den bär på för minnen för mig och varför den är en skatt i mina ögon även om den förmodligen är skräp för någon annan. Har du någon sådan detalj i ditt hem? Berätta!

Kategorier:

Kommentarer

 • M.A skriver:

  Har en tur-budda i okänt material från en resa till Thailand när jag var 20 som jag inte kan göra mig av med. Den är äldre än jag var när jag köpte den numer och flagnad i pannan men den kan jag bara inte kasta. Typisk grej som är skräp för någon annan men som påminner mig om den resa jag gjort inombords sedan den där tiden när jag köpte den.

 • Så mysigt med julpyntande. Ska börja idag tänkte jag, men har redan tjuvstartat med några hyacinter som redan blommar, luktar fantastiskt! 🙂

  • Julia skriver:

   Åh. Jag har ett skräp här hemma som jag tänker på. Under mitt första år i Stockholm som ung vuxen var det nytt med mms i mobilen. SL hade då en drive där man kunde få konst som bakgrundsbild i sin telefon, genom att sända ett sms till ett nummer och få ett mms tillbaka. I tunnelbanan satt därför diverse kända konstnärers verk uppe som reklamskyltar. Ett sen kväll, hängandes över kanten på en rulltrappa, lyckades jag och min nya pojkvän få tag på ett reklamblad med en Ernst Billgren-tavla. Jag var salig. Både över bilden och över killen, som numera är min man. Efter flera år i en Ikearam hänger nu skräpet extra fint i en anpassad ram från en ramverkstad.

 • Marie skriver:

  Jag har också en tekopp, från okänd tillverkare i Sovjetunionen. Det fanns fyra stycken på Stadsmissionens second hand men jag köpte bara en vilket jag gruvligt ångrar idag. Stor och bra till te med vackert blått mönster och guldkant. Så rädd för att den ska gå i kras. Under den hemska tid är det viktigt för mig att få ha det ordnat och vackert omkring mig, det är som att man inte orkar med ”optiskt brus” utöver allt annat jobbigt.

 • Sofia skriver:

  Jag har precis likadana favoritmuggar från Starbucks ???? Inköpta i Florida i början av 00-talet och använda dagligen sedan dess ????

 • Sara skriver:

  Jag har en skål som jag fått av min syster. Den är nog inte ”skräp” överhuvudtaget i och för sig. Jag älskar den, blir glad varje gång jag använder den, är livrädd att den ska tappas i golvet. Den får mig alltid att tänka en kort, kort stund på min syster.

  Nu är det _nästan_ lagligt att sätta igång så smått med julmyset. Smög igång lite igår med kuddar och plädar, och idag ska jag nog ta fram lite elljusstakar och stjärnor. Lite julmusik har det också hunnit bli 🙂 Älskar att ”smyga igång” julen – jag tar fram skaer kontrinuerligt fram till dagen före julafton. Då hinner man inte heller tröttna på julen den 25:e utan kan njuta av den fram till strax efter nyår i alla fall. <3

 • Ella skriver:

  Jag har två sådana muggar och jag kan inte dricka mitt morgonkaffe ur ngt annat. Jag älskar storleken och att dem är precis lagom tjocka (avskyr för tjocka glas eller koppar). Jag älskar att min hand får plats med alla fingrar utom lillfingret genom örat så jag stadigt kan hålla koppen.
  Jag köpte dem i usa 2003 när jag var ung och starbucks hippt och exotiskt.
  Båda är tyvärr kantstötta och min man försöker få mig att köpa nya men jag hittar ingen som är lila stora och ”tunna”
  Min bäst stund på dagen är den halvtimma jag har på morgonen med bara mig själv, kaffet och tystnaden!

  • Frida Ramstedt skriver:

   Helt enig! Har haft fler innan, men detta är den enda jag har kvar… så nervös om den skulle gå i kras just för att den är så perfekt i formen och mot min hand.

 • Karin skriver:

  Jag har kvar fyra gamla rostiga hästskor från min sista islandshäst. Jag brukar lägga dem som dekoration på kuddmossa i krukor ute men nu satte jag fast två av dem i en maffig krans av tallkvistar.

 • V skriver:

  Vad roligt med Starbucks-muggen! Och att fler i kommentarsfältet också har den hemma. Det har även vi! 🙂 När vi flyttade ihop insåg min man och jag att vi båda gjort liknande inköp innan vi träffades – min man köpte med sig flera sådana muggar från sin utbytestermin i San Diego, och jag hade köpt mig en från min utbytestermin i Schweiz. Också detta innan Starbucks kom till Sverige, och bara kändes spännande och hippt!

 • Lina Lundmark skriver:

  Önskeinlägg – klassisk och hållbart julpynt! Både belysning, som tomtar, som annat fint. Så less på alla ”inne”pynt som man ska byta ut år efter år. Vill dessutom skapa tradition nu med min 2åring, så som jag hade. Samma pynt och mys, blir ju en tradition. Men behöver hjälp i djungeln….

  • Magdalena skriver:

   Hej!
   Om man siktar på något klassiskt, i allmogestil att kunna återkomma till varje jul, är mitt tips valfri Hemsköjdsbutik (de finns flera på nätet också). Hantverk som håller över åren:) Är ett alternativ nu när de vanliga julmarknaden är inställda!

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Lina, känner precis samma sak. Det är nu jag skapar mina barns barndom och jag vill inte att de ska minnas en ständigt ombytlig jul med ”årets färg” på granen osv utan samma trygga rutiner och återkommande traditioner som man själv fick. Jag filar på ett förslag till oss båda! 🙂

   • Sara skriver:

    Om man har barn är ju sånna här Nisse-dörrar som är väldigt inne nu perfekt! Jag tror nog att det kan hålla sig över tiden, men framförallt så länge barnen är någotsånär små! För oss – mina flickor på 5 och 7 och mig – är det en högtidsstund att sätta upp och dekorera med små miniatyrer. Sedan ägnar vi hela december åt att flytta runt på sakerna.

    (Misstänker att jag kommer att fortsätta med det även när barnen tröttnat – det är ju så fint!)

 • Anna skriver:

  Jag har en spegel från min farmor och farfar som satt i deras hall i säkert 50 år. Ramen är otroligt detaljerad, i gips, och så oroligt skitig, matos och damm som inte går bort utan att skada den. Skulle aldrig göra mig av med den!

 • Monnah skriver:

  Igår gjorde jag samma. Plockade in alla julgrejer, bytte lampor, hängde upp. Gissar att sonens julkrubba i cernitlera inte hade inbringat storkovan på Tradera, men när den står uppe är julen (nästan) här. Den var söt då han gjorde den som sexåring, men fantastiskt nu nästan tjugo år senare.

 • Anna skriver:

  Har exakt likadana muggar, kommer väl ihåg när jag såg dem på din blogg! Vid en USA-resa letade vi Florida runt utan resultat men sedan fann min man dem på Starbucks på Kastrup. Används dagligen, en skatt för mig!

 • Nästan hela mitt hem är fyllt av saker som påminner mig om personer eller episoder. Kanske för att jag är en sällanköpare, men ett vardagsföremål jag inte kan vara utan är en tesil som ryms över temuggen. Det fanns förvånansvärt få förr och när jag hittade den blev jag så glad. Det är nog min mest använda pryl

 • Lina skriver:

  För nån som har hängt med sedan 2005 blev det lite nostalgi att se muggen 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.