Annons

Local hero: Tree

Inlägget är reklam för Swedese

Tree är förmodligen en av Sveriges mest kända klädhängare. Både nationellt och internationellt. Producerad av Swedese och formgiven av Katrin Olina Petursdottir år 2003 räknas den som en av våra moderna ikoner. En praktisk men också lekfull produkt som med tiden blivit en stark symbol för småländska Swedese.

Trädet ritades först som ett endimensionellt mönster med inspiration från gränslandet mellan verklighet och det undermedvetna av Katrín Ólína Petursdottir som kommer från Island och arbetar med universum och naturen som sina främsta inspirationskällor. Hon har skapat stora grafiska installationer på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo, och på Reykjaviks konstmuseum, och hennes grafiska konst har givit henne uppdrag för många hotell och privata miljöer runt om i världen. Mönstret sågades ut som en siluett i trä och användes som dekor i en mässmonter, and the rest is history som man brukar säga. Tree är fortfarande en av Katrínas mest kända produkter.

Tree är en klassiker för den som gillar funktionella möbler med stark karaktär och identitet. Häng upp trädet på väggen i hallen eller sovrummet, eller låt det bli en väggdekoration i vardagsrummet med hjälp av kreativ ljussättning. Tree Wall finns förutom i denna mindre variant även i ett större utförande. Klädhängaren finns även som fristående med en rund, stabil fot av stål.

Visste du att? 
– Sedan lanseringen har Swedese sålt över 75 000 klädhängare!
Tree finns både fristående och väggmonterad. I två olika storlekar. Samt i en limiterad miniatyrmodell som smyckesträd. 
– En samlarutgåva av Tree miniature (smyckesträd) har även gjorts i vitt, svart och solid mässing. 

– Golvträden kom först (lanserades 2003), sedan släpptes Väggträdet (2006) och till sist Mini Tree i metall (2019).
– Tree finns i färgerna vit, svart, blå, grå, aprikos, grön eller orange lack eller ekfaner. 
– NärUS Bank Stadium arena i Minneapolis skulle arrangera Super Bowl-finalen i amerikansk fotboll 2018 fick Swedese leverera Tree till deras VIP-lounger som sedan dess står utplacerade i deras stora VIP-lounge intill arenan.  

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.