Annons

Inredningsnyheter v.48/2020

Glad första advent! Novembers sista söndag och dags att summera inredningsnyheterna från veckan som gått. En del uppdaterade klassiker, ett smart knep för att komma till rätta med returer och ett känt blogghem till salu!


När Finn Juhls Pelican Chair såg dagens ljus på Skåpsbyggarnas gildeutställning 1940 kallades den ”en punkterad tennisboll” och ”en trött valross” och sattes inte i produktion förrän långt senare. Nu lanseras den i grått fårskinn från Gotland för att fira 80-årsjubileet!


Louis Poulsen lanserar den klassiska Kotten-lampan PH Artichoke i svart.


Har ni hört talas om nystartade Svealin? Ett svenskt företag som gör tapeter av lingarn. Utseendet på fibern varierar från skörd till skörd, vilket ger ett naturligt liv i ytan och mönsterna.


Cereal har släppt sitt 20:e nummer. Tipstack till Anette.


Norrgavel och anrika Skrufs Glasbruk i Småland har tagit fram en kollektion munblåsta vardagsglas som bara säljs i Norrgavels butiker. En tidlös och vacker baskollektion för daglig användning. Glasen tål maskindisk.

Notiser
– Åhléns slår ihop mode och hem och får ny affärsområdeschef från FilippaK.
Caparol har släppt en ny färgkarta med 108 unika kulörer till hem och innemiljöer.
– I Sverige och Italien har mässorna våren 2021 ställts in men i Danmark planerar man för Formland som nu även ska inkludera möbler.
Stockholmsmässan i Älvsjö blir ett tillfälligt paketombud under julhandeln och Postnord har därmed öppnat världens största paketcentral.
– Boozt blockerade kunder med ohållbart köp- och returbeteende och sparade 25% av koldioxidutsläppen och motsvarande 130 lastbilar på ett år! Undra vilken effekt motsvarande åtgärd skulle få om en inrednings-/möbel-ehandel gjorde samma sak.
– Nobel Week Lights – en ny sprakande ljusfestival äger rum på ett 50-tal platser i Stockholm under Nobelveckan.

Inte mindre än tre kända inredningsstylister har meddelat att de ska flytta och köpa nytt. Pella Hedeby ska bland annat sälja sitt fina hus i Viksberg. Mer info hos @svenskfastsodertalje Skön söndag till er alla!
Foto: pressbilder från ovan nämnda företag + Pella Hedeby

Kommentarer

 • Lisa skriver:

  Vilka är de 13 000 kunder hos Boozt som handlar sådana extrema mängder??? Och returnerar allt, ibland efter att kläderna använts?! Fattar inte hur folk är funtade, helt rätt att spärra dem.

 • Sandra skriver:

  Hej, mkt bra initiativ från Boozt. Är ju bra att just de som missköter sig blir pausade/tvingas till andra villkor.

  Vi har valt att leva utan bil och uppskattar verkligen den fina servicen att kunna handla vinterskor etc till barnen utan att behöva åka till en butik. Vi har en mätsticka för att möta skostorlek men ibland hamnar de mittemellan två storlekar. Vore synd om möjligheten att ta hem två storlekar ströks pga ohållbart beteende från ett fåtal.

  Så heja Boozt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.