Annons

Inredningskunskap: Galgar, kavajer och ytterplaggEn sak som brukar blir uppenbart såhär års när vinterjackorna åker fram, är att hallförvaringen inte alltid är dimensionerad för tjocka ytterplaggg. För att undvika att räkna bort dig ska du inte enbart kalkylera med galgen utan måtta för: Galgens bredd (ca 45 cm) + ytterplaggets axelvidd (+5 cm per sida) + luft/svängrum mot väggen (ca 5 cm).

Annars är risken att ena axeln på plagget kommer nötas mot väggen och slitas, helt i onödan. Eller att klädgalgarna som svänger till när du tagit ner ytterplagget gör fula märken i väggen. Lämna också minst 7 cm ovanför klädstången till närmsta hylla för att du ska kunna komma åt att lyfta galgen utan att skrapa i hyllplanet. Varje jacka bygger också ca 10 cm i bredd, så snåla inte med löpmeter på klädstången om ni är många i familjen.

Kategorier:

Kommentarer

 • Anne skriver:

  Takk! Denne tegningen skal jeg spare 🙂

  Vi fikk spesialbygget garderobeskap av en ’cabinet maker’ for noen år siden – det kostet dyrt og han presset stangen helt opp under hyllen over slik at det er vanskelig å henge opp / ta ned kleshengerne. Og i motsetning til ikea pax så er det ikke lett å flytte på stangen i et spesialbygget skap… grrrrr!

 • Louise skriver:

  Bra tips! Önskar även tankar kring skolförvaring i hall. Jag planerar för att bygga någon form av förvaringslösningar men stöter mest på stängda kökslådor eller liknande som skoförvaring. Kan det verkligen vara bra? Hur fungerar det med smuts och blöta skor?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.