Annons

Local hero: Libri från Swedese

Inlägget är en anons med reklam för Swedese

Bokhyllan Libri från Swedese har hög igenkänningsfaktor tack vare sin tydliga form och är lite som ett konstverk i sig. Genom att placera flera bredvid varandra kan du skapa en hel bokhyllevägg eller rumsavdelare. 2009 utsågs hyllan till Årets Möbel av svenska Elle Interiör med motiveringen; ”enkel och självklar – en hylla som är sig själv nog”. Libri har ställbara ben som kan justeras i höjd efter montering för att anpassas till ojämna ytor. 
Libri kan användas som en enkel hylla som lutas mot väggen likt en stege och finns i fyra olika höjder, alla med samma höga designfaktor. Ett skrivbord och ett ståbord har också lagts till Libri-familjens förvaringshyllor. De nya delarna kompletterar en unik förvaringslösning som tillåter många olika uttryck och konfigurationer. 

Libri är formgiven av Belgiska Michaël Bihain som är utbildad snickare. Han studerade inredningsarkitektur på St Luc Institute i Liège och på Hull University i England. På sitt kontor i Bryssel och på sin workshop i Louveigné arbetar han med formgivning av möbler, accessoarer och inredningar. Han undervisar på St Luc Institute i Liège, har vunnit en rad priser och finns representerad i samlingen på Seouls Design Museum i Sydkorea.
Swedeses möbler är gjorda för att hålla länge. Man har därför valt att lämna hela 5 års garanti på sina produkter. Swedeses garanti gäller för defekter i möbelns material och arbete under följande förutsättningar; eventuella returer och reklamationer ska lämnas in med kvitto till återförsäljaren inom 60 månader från leveransdatum. Läs mer på Swedeses hemsida.

Visste du att?

 • Libri har sålts i mer än 20 000 exemplar sedan den lanserades
 • Formgivaren Michaël Bihain även är utbildad slaktare, men valde en helt annan yrkesbana…
 • Stommen är tillverkad av både massiv och fanerad ask eller ek som lackas i olika kulörer. Standarfärgerna i sortimentet är svart, vit och natur.
 • Allt trä som används vid produktionen är FSC-märkt.
 • Libri tillverkas vid Swedeses fabrik i Vaggeryd
 • Libri finns också som ståbord

Kommentarer

 • N skriver:

  5år är inte långt tid med tanke på hur länge deras kvalitet håller. Vi har omklädda swedese fåtöljer från 60-talet ????

 • Kajsa skriver:

  Mer av denna kategori så intressant läsning.

 • Andrea skriver:

  älskar dessa bokhyllor, hade inte sett dem förrens du tipsade om dem. Min man tyckte också de var supersnygga! Vet du om det finns några liknande enkla bokhyllor för en nättare slant? 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.