Annons

Dagens mantra.

Torsdag morgon 08.19. Det duggregnar i Kungsbacka och jag sneddar över skolgården med två stora kassar i varje hand. Regnkläder till den store. Regnkläder till den lille. Gympapåse. Mellanmål till fruktstund. Ombyten. ”Oscaaaaar, vänta på mamma!!” Treåringen cyklar före mig och är så snabb på pedalerna att jag måste småspringa för att hålla hans tempo. Jag är osminkad, skjortan som sticker fram under min jacka är inte struken och jag har håret i en slarvig tofs mitt på huvudet. Jag hejar på några föräldrar och tänker att dem som ser mig nu inte har någon aning om vart jag är på väg.

Jag har sovit oroligt inatt. Eller egentligen, i tre veckor, om jag ska vara ärlig. En segdragen avtalsförhandling med förlaget i USA kommer förhoppningsvis nå ett slut i eftermiddag så att vi kan signera och gå vidare. Hemma i hallen står mina egna påsar packade. Sju klädbyten och frukt till mellanmål. Om 30 minuter ska jag sitta i sminket med mina manuskort i handen och öva på de sista formuleringarna till en filminspelning. Idag ska jag ta nya författarporträtt och filma rörliga videoklipp. Klockan 14.30 GTM livesänds sedan mitt ”Author Talk” med Penguin Books i UK där jag ska presentera mig själv och min bok för ett team på 25 personer som ska jobba med lanseringen i Storbritannien senare i höst. Jag har 30 minuter på mig att förklara varför jag tycker att inredningsbranschen är på väg åt fel håll och sälja in en lösning. På engelska.

Att påstå något annat än att jag är skitnervös vore en lögn. Jag har kaninpuls och märker att mina händer darrar när jag låser upp grinden till förskolan. Varför gör jag såhär mot mig själv? Varför kan jag inte bara vara lite coolare och lugnare. Jag är så trött på att jag måste bli så uppstressad av att utmana mig. När jag har vinkat av det sista barnet plingar det till av ett sms i mobilen. Två korta rader och en viktig påminnelse som träffar där den ska, det får bli mitt mantra idag.

”Alla är rädda.
Men de som är modiga gör det ändå.”

Kategorier:

Kommentarer

 • Sofia S skriver:

  HEJA dig!

 • Moa skriver:

  Det här var kanske det första blogginlägget jag läst under alla dessa år (på alla de bloggar jag följer) som lyckades vara så pass ärligt att jag på något sätt känner mig lite mindre ensam.

 • Kia skriver:

  Heja, finns nog inte någon som inte känner igen sig även om utmaningarna skiljer sig åt. Kör se he ryk som vi säger i Norrland! 🙂

 • Lina skriver:

  Lycka till! Heja dig som vågar utmana dig själv.

 • Emma skriver:

  Ett mantra jag försöker peppa mina barn och mig själv med så ofta det behövs. Heja dig och din uppriktighet! Du är grym på det du gör!

 • Frida skriver:

  Åh lycka till! Stor igenkänning på det inlägget!

 • Eva skriver:

  Tack för mantrat! Du är modig och jag är med dig idag. <3 Kram

 • Mia skriver:

  Stor, stor igenkänning! Du är fantastiskt och så modig!

 • Simone skriver:

  Heja!

 • Malin Vbg skriver:

  Yey! Viktigt mantra och framförallt otroligt sant. Stor igenkänning! Kör så det ryker!

 • Malin Lundgren skriver:

  Heja dig! Mantrat stämmer verkligen och genom utmaningarna växer vi även om set inte känns så i stunden

 • Maria skriver:

  Hoppas att allt gick riktigt bra för dig! Du är en av de få bloggare som känns genuin och jag beundrar dig massor för det du åstadkommit. Älskar dina texter och hur du formulerar dig. Heja dig!

 • Lisa skriver:

  Heja dig Frida!!

 • Johanna skriver:

  Så modigt!! Och så otroligt roligt att boken blivit en sån succé???? Jag är inte förvånad ingeting har lämnats åt slumpen!????

 • Malin skriver:

  Ett sånt där inlägg som behöver läsas om och om igen. För påminnelsen om alla delar av livet. Gympapåsen och min egoambition. Hemkänslan på min gata i stan och längtan efter andra utmaningar än de min vardag innehåller idag. Finns många soundtrack till detta.. ett smattrande oktoberregn och frågan om hur en jobbansökan ska formuleras… tack för att du delar med dig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.