Annons

Teknikstrul och mindfullness

Om ni undrar varför det har varit ovanligt tyst här på bloggen de senaste dagarna så beror det på teknikstrul. En rysk SPAM-robot har pepprat mina gamla arkivinlägg med reklamkommentarer vilket skapat en massa onödigt arbete bakom kulisserna. Men jag hoppas det ska vara i sin ordning snart och ber om ursäkt för den oplanerade radioskuggan.

Efter min intervju med Nirvan fick jag många frågor om appen jag brukar använda för meditation och mindfullness. Jag hoppas att jag har lyckats svara alla som hört av sig via mail, men kanske är det lika bra att länka även här i bloggen för säkerhets skull – det kan ju vara fler som har haft problem att hitta David som jag tipsade om. Obs! Detta är helt obetalt och inte något samarbete, bara för att förtydliga. Jag använder Insight Timer som jag tycker jag funkar jättebra. För mig. Och om jag ska välja en favorit av lärarna där så är Davidji den jag har lyssnat absolut flest gånger på. Appen kostar inget och det finns 55 000 olika teman att välja bland. Värt att pröva om du är nyfiken.

Egentligen är jag lite obekväm med att använda ordet meditera. Det är ju laddat med så många fördomar och förväntningar och jag vet inte om mina korta tankepauser ens kvalar in där. Jag sitter inte alltid i skräddarställning på Yoga-mattan heller, utan kan lika gärna lyssna på en guidad meditation i ett slamrigt fikarum precis innan en föreläsning eller liggandes raklång i studiosoffan när jag behöver starta om och hämta hem. Jag förstår om du är skeptisk, det var jag också till en början – men jag utmanar dig att testa. Minst tio gånger. Innan du avfärdar det.


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Monnah skriver:

  https://www.coursera.org/learn/mindfulness?

  Jag rekommenderar varmt den här kursen som jag gick under tiden som jag läste till samtalsterapeut. (Gratis, men på engelska.) Jag har en del egen erfarenhet av meditation utplockad ur det religiösa sammanhanget, det finns mycket meditationsbaserad kognitiv terapi och ”det goda folket” förordar ofta meditation. Varför? Det är intressant att lära sig mer om den historiska kontexten och med kursen får man även några riktigt bra meditationer i ”rätt ordning” om man har svårt att lära sig koppla av.

 • Anna skriver:

  Hej Frida,

  Som läsare får jag uppfattningen att du har jobbat aktivt med effektivitet och struktur på jobbet men även förbättrat balansen mellan arbetsliv och privatliv. Det vore så intressant att få läsa om dina lärdomar och vilka arbetssätt och metoder som har fungerat för dig. Om detta inte är rätt forum så kanske Instagram/stories är det.

  Kram

 • Emma skriver:

  Åh I KNOW, äntligen någon fler som upptäckt underbara Insight Timer.
  Jag kör också mycket Davidji, en som heter Deep Healing, helt underbar. Även Christian Thomas och Trena Barnes är favoriter.
  Blev så himla glad när jag, efter massor av letande och provande, hittade denna suveräna app.
  Jag lyssnar alltid i sängen medan jag somnar, underbart!

  • Frida Ramstedt skriver:

   Tack för tipsen om Christian Thomas och Trena Barnes. Så bra! Kan även rekommendera Sofie Jo’s SOS om behovet skulle infinna sig någon gång i en ohanterligt stressig situation.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.