Annons

Inredningsnyheter v 39/2020

Söndag igen och dags att backa veckan för att se vad som hänt. Här kommer en nyhetssummering för dig som vill hålla dig uppdaterad kring inredningsbranschen!


Carl Hansen & Søn (som också producerar Wegners Y-stol) relanserar Nanna och Jørgen Ditzels barnstol från 50-talet.


Beckers har släppt en ny väggfärg för inomhusbruk där en stor del av innehållet är baserat på massa från träd, växter eller alger. Mood Care Wall är vattenburen, Svanenmärkt och rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet samt märkt med M1 (det innebär att färgen uppfyller RTS hårdaste krav på lukt och emission av flyktiga ämnen i inomhusluft).


På tal om ljustrender, kolla in Brostes nya modell som kommer i flera färger och storlekar. Tipstack till Anette. Tyvärr är även dessa tillverkade av 100% paraffin. Har danskarna inte koll på att paraffin är skadligt för miljön och inomhusluften?


Superfront lanserar en helt ny serie funkisinspirerade beslag. Kolla in Twine som finns i flera olika cc-mått för skåp, garderobsdörrar och byråer. Och även som möbelben!


Faye Too Good har lanserat en ny fåtölj i samarbete med HEM. Läs mer här.


Nu lanseras en väggmodell av Verner Pantons klassiska lampa Flower pot.

Notiser
– Gemla öppnar vinbar
– Clas Ohlsson värvar VD från Filippa K
– Granit-grundaren öppnar butik hemma hos sig
– Ikea köper in sig i danskt bolag

– Meghan Markle bjuder på en hälsning och sneak peak på sitt hem!


Kvalitetsmärket Höie är i ropet igen. I höst lanserar de flera nya Krepp-lakan och en serie hotellkuddar i Oeko-Tex-certifierad bomull (vilket garanterar att produkterna inte innehåller några hälsofarliga kemikalier eller ämnen). Till sist. Kolla in detta spektakulära 60-talshus ritat av Bruno Mathsson till jazzsångerskan Alice Babs. Nu till salu via Bjurfors! Måtte det hamna i rätta händer.

Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Hej! En fråga gällande färg och miljö, är det bättre att köpa svanenmärkt färg från ex Beckers eller liknande istället för färg från ex little green eller farrow and ball?

 • Josefine skriver:

  Jag har inte tyckt om Flowerpot tidigare men vägglampan var ju snyggare ön sina föregångare. Kul att se!

 • Sandra skriver:

  Hej,
  Förvånar mig att de relanserar en hög barnstol för småbarn som SAKNAR det viktigaste skyddet mot fallskador (främst huvudskador) vilket är sele????!!

  Stolen på bilden har passive restraint, dvs en båge runt barnet men inget mer som hindrar barnet att åla sig ur och ställa sig upp med stor risk för fall och huvudskador.

  SmåBarn ”tippar över” kanter eftersom deras tyngdpunkt ligger högt upp i bröstkorgen (vuxnas är i höjd med naveln)

  Konsumentverket granskade nyligen barnstolar på marknaden, i deras rapport hänvisar de till att huvudskador anses viktigt att förhindra (såklart), och att konsekvenser tidigare underskattats. Detta pga av att småbarns växande hjärnor lämnar utrymme innan för skallen -det extra utrymmet för att det inte märks när hjärnan svullnar till följd av impact mot huvudet.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej, som jag har förstått det får man per automatik förfrågan att köpa till ett ryggstöd närman lägger barnstolen ND54 i varukorgen hos en återförsäljare – för att din bebis ska kunna sitta tryggt och bekvämt i den. Kolla exempelvis med Olsson Gerthel. Om det finns en sele eller inte ska jag låta vara osagt men det är en berättigad fråga!

  • S. skriver:

   Är det inte många barnstolar som saknar sele (på bild?) utgår från att man köper till? Stokke fotas väl också utan den? Är en reservdel?

   • Sandra skriver:

    Hej S,
    de skulle kunna ha en sele som ”tillval”. I den europeiska standarden för höga barnstolar är det inte ett ”måste-krav” med sele. Om stolen uppfyller en rad krav på hur det ”passiva skyddet” runt barnet är utformat så är det ok utan sele.

    Värt att komma ihåg: Om en stol förses med en avtagbar sele är det ganska sannolikhet att användaren kanske struntar i/glömmer att montera selen. Så ska sele ge ett riktigt skydd mot fall under hela produktens livsländ, så ska den inte vara löstagbar. Skyddet mot en så pass farlig hazard som fall från hög höjd skall inte vara beroende av att användaren gör precis rätt vid monteringen.

    Också värt att veta: I USA är det olagligt att ens sälja en hög stol avsedd för småbarn utan att stolen har sele. Plus att stolen skall vara försedd med varningsmärkning för just fallskador om barnet inte är fastspänt. USA baserar varningar och krav mkt på de faktiska skador som rapporteras in via sjukhus mm.

    Tack Frida för förtydligandet angånde bebis-ryggstöd. Bebisen sitter nog bra i stolen. Jag tänkte främst på 2-3 åringar som är mer mobila / nyfikna och inte sitter still på samma sätt som en bebis.

    Ha en fortsatt fin dag!

    mvh /S

 • Lena Hansson skriver:

  Liljeholmen har nyligen (kanske re-) lanserat sina stearinljus i dova kulörer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.