Annons

Inredningskunskap: Sittyta eller benbredd?

Det finns ett talesätt som säger ”Measure twice, buy once.” Fritt översatt; Mät två gånger för att undvika felköp. Viktigt, inte minst nu när många handlar möbler oprövade via webbshopar. Ännu viktigare är det att mäta på rätt ställen. Kontrollerar du exempelvis enbart sitsen/sittytans storlek på en stol för att bedöma hur många du får plats med så är det lätt att räkna bort sig. Det har jag skrivit om tidigare. Men stolar kan också ha ben som är vinklade snett utåt. Då kan det vara möbelns benbredd (eller fotavtryck om du så vill) som avgör hur många som kommer rymmas utan att det känns trångt. Annars finns det risk att benen trasslar ihop sig om de hamnar för nära varandra när man ska sätta sig ner, eller resa sig upp.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.