Annons

2:a september – Den Nationella tapetserardagen

Inlägget är reklam för Sveriges Tapetserarmästare 

Visste du att den 2 september är den Nationella tapetserardagen? Och visst vet du att en tapetserare inte sätter upp tapeter på väggen utan klär in och stoppar möbler och andra liknande projekt? Att nyttja en tapetserares tjänster är ett hållbart alternativ istället för slit och släng för såväl storföretagen som privatpersonen, men alldeles för få vet om detta. Därför har Sveriges Tapetserarmästare instiftat ”Nationella Tapetserardagen” den 2 september och i samarbete med dem vill jag bidra till att uppmärksamma och sprida kunskapen om tapetseraryrket.  

Föreningen vurmar för att man ska ta hand om sina gamla möbler som ofta är av god kvalitet och som med hjälp av en liten renovering blir som nya igen i både utseende och komfort.

Vad är en tapetserare?
Tapetserare jobbar inte bara med möbler utan allt man kan sätta textilier, läder eller stoppning på.  Inget jobb är för litet eller för stort. Föreningen har medlemmar som är möbeltapetserare, gardinmakare och bilsadelmakare (som exempelvis kan hjälpa till att ta hand om inredningen i bilar och båtar).


Möbeltapetserare renoverar, restaurerar och klär om möbler.

Gardinmakare är specialister när det gäller sömnad och uppsättning av gardiner och textila arrangemang som sängkjolar, dukar och kuddar.

Bilsadelmakare arbetar med inredning till bilar, kapell till båtar, dynor till MC och skoter med mera.

Hitta hantverkare!
Via den här sidan finns en kartfunktion som hjälper dig att hitta lokala Tapetserarmästare, oavsett var i Sverige du bor.

Visste du att?
Föreningen Sveriges Tapetserarmästare är en branschorganisationen borgar för trygghet och högsta möjliga hantverkskvalitet. Auktoriserade hantverkare som är anslutna till STM har en stor yrkesskicklighet vad det gäller hantverkskunnande, respekt för traditionen, en stor miljömedvetenhet och ett kvalitetstänkande utöver det vanliga utan att bortse från trender. Sveriges Tapetserarmästare är medlemmar i Hantverkarnas Riksorganisation. Läs mer här: www.tapetserarmastare.se


* Inlägget är reklam för Sveriges Tapetserarmästare

Kommentarer

 • Pernilla skriver:

  Många av mina (rätt slitna) blocketfynd har blivit som nya efter att ha lämnats in till tapetserare ett av mina bästa fynd är 8 bruno mathsson stolar som gjorts om till nyskick för 1/4 av priset vad nya skulle ha kostat. Har fått handväskor lagade och har haft en bild av något i huvudet men inte hittat i butik, och nu fick jag det precis som jag ville! Heja duktiga tapserare och hantverkare

 • Marianne Persson skriver:

  Hej, vår hörnsoffa är över 30 år gammal och har klätt om den två gånger av Tapetserare, så duktiga de är :- )

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.