Annons

Happy Frida(y) 2.0

Jag balanserar min kaffemugg på en trave böcker medan jag går med små myrsteg uppför den branta trappan på Kungsbacka bibliotek. Fokuserad. Målmedveten. Inget småpratande eller artighetshälsande nu. Jag har nämligen siktet inställt på övervåningens allra bästa fönsterplats. Som är ledig! Hoppas, hoppas att ingen annan hinner före. Jag skyndar fram till skrivbordet med utsikt mot de stora trädkronorna och hänger av mig koftan på stolsryggen. Sen packar jag upp överstrykningspennor och anteckningsblock och breder ut den för dagen valda litteraturen på bordet framför mig innan jag slår mig mig ner och tar ett djupt andetag. Aaah. Så jädra lycklig. Tänk att jag får göra det här? Att det är mitt jobb!

Förra gången när jag satt på exakt den här platsen hade jag ingen aning om hur min kommande bok skulle tas emot. Skulle läsarna förstå konceptet med en inredningsbok utan bilder? Skulle inredarna och stylisterna bli arga för att jag försökte förklara lite mer förenklat hur de tänker i sitt yrke? Skulle jag ens få ihop alla de hundratals källor och mått och spretiga siffror som låg framför mig – med förståndet i behåll? Och vad skulle branschen säga om resultatet? Nu har jag en annan tillit och trygghet i ryggen. För jag har ett ännu starkare varför som jag bara måste få ner på pränt.

Tanken är att jag ska skriva två böcker nu, på kort tid. Den första med väldigt tight deadline, kanske blir den klar redan innan julhandeln – om jag fixar hålltiderna. Det är (ännu) ett annorlunda och oprövat sätt att inspirera kring inredning i privata hem, som jag tycker saknas helt i vår bransch. Den andra boken blir en mer logisk uppföljare till den första, med ett fördjupat fokus kring viktiga frågor som inte fick plats och som kräver lite annorlunda research – inom andra ämnesområden. Men jag ser så otroligt mycket fram emot att få nörda ner mig i det eftersom jag spånar på något som jag hoppas ska förändra hur vi köper möbler och inredning – i framtiden. Om säg 1-2 år.

Inga små ambitioner, jag vet. Det låter. Men det här kan bara inte lämnas ogjort och det gör att jag känner mig mer motiverad nu än jag någonsin var när jag skrev bokjäveln. Och ni vet hur mycket som krävdes av mig för att rodda ihop den.

Wish me luck!

Kategorier:

Kommentarer

 • Kristina skriver:

  Det låter superspännande, jag ser fram emot att följa arbetet, och emot resultatet.

 • Johanna skriver:

  Tack för att du så modigt bjuder in oss i processen. Ser fram emot böckerna!

 • Sofia R skriver:

  Känner peppen med dig. Heja heja!

 • Jenny skriver:

  Inspirerande att du går på din övertygelse – ska bli väldigt spännande att se resultatet! Lycka till!

 • Kia skriver:

  Kör se he ryk!

 • Elin skriver:

  Heja heja dig! Ser fram emot resultatet!

 • Janni skriver:

  Lycka till från hjärteroten!

 • BM skriver:

  På begäran;-) :
  GOOD LUCK!
  ????????????

 • Rebecka skriver:

  Så roligt!!!

 • Erika skriver:

  Ja!!! Så kul!! Väntar med spänning!

 • Julia skriver:

  Så härligt med nya böcker. Har din första som jag haft hjälp av med att få till det hemma. Jag och min sambo planerar för att bygga nytt inom ett par år, då kommer jag läsa din bok, och förhoppningsvis de två nya också, många gånger för att få till både planlösning och inredning på ett optimalt sätt för oss.

 • Jenny skriver:

  Åh men vad härligt inspirerande! Din bok var det enda jag önskade mig och fick i julklapp förra året. Har läst och bläddrat flera gånger om, och använt tips för flyttstyling och planering för nytt hus. Lycka till- det klarar du! Och då har jag önskelistan till julen klar! ????

 • Linda Westerin skriver:

  Stort lycka till! Du kommer göra det med bravur☀️????????

 • Linda skriver:

  Åh vad spännande, dom ser jag framemot! Jag älskar din första bok, hela utformningen av den tilltalar mig och den har kommit väl tillhands nu under totalrenoveringen av vår 1880-tals villa 🙂 Lycka till med dom nya böckerna!

 • Carolina skriver:

  Heja dig! Jag älskar din första bok (Den hjälper mig att göra bra val och lindrar min ångest för att göra felköp) så jag ser så mycket fram emot de som kommer!!! Hinner du innan jul hamnar den på min önskelista!

 • Stina skriver:

  Heja dig! Så inspirerande och jag vill också ha den där känslan i kroppen att ALLT är möjligt.
  Ser fram emot din resa

 • Rebecka skriver:

  Vad spännande! Stort lycka till!

 • Amanda skriver:

  HEJA DIG FRIDA!
  Väntar med spänning på resultatet <3

 • Moa skriver:

  Vad kul! Har läst första boken från pärm till pärm flera gånger och lusläser alltid aktuella kapitel om jag ska göra något hemma. Upplever att mitt sätt att inreda nu jämfört med tidigare är HELT annorlunda. Är mycket mer noggrann med att lyssna på min magkänsla, inga nödlösningar eller nödköp, bara dyra gamla vackra möbler som får ta en evighet att hitta, bara det är rätt och för livet. Så glad att jag ska få läsa mer du skrivit!

 • Karin Niklasson Gråd skriver:

  Åh vad roligt att det kommer en eller till och med två ytterligare böcker från dig om inredning! Jag älskar den första boken, läste den med pennan i hand och markerade ofta särskilt användbar information och matnyttiga tips. Och jag har ofta gått tillbaka till boken för att kolla till exempel något nyckelmått – den är så användbar som referensbok!
  Nu ett önskemål: I den första boken saknade jag information om gardiner och gardinuppsättning. Kommer du att ta upp det ämnet i någon av de kommande böckerna?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.