Annons

Annons: Midsommarbröd med Mathem.se

Inlägget är reklam för Mathem.se

I samarbete med Mathem har jag testat att baka blomsterbröd. Perfekt att bjuda på till midsommarfesten! En saftig foccaccia som kan göras i en form eller på ugnsplåt och dekoreras med tomater, lök, oliver och gräslök i mönster av en sommaräng. Superenkelt och supergott. Jag gjorde en anpassad variant på detta recept från men utan fyllning. Den lade jag ovanpå!

Rabattkod! Just nu får du 100 kr rabatt på Mathem med koden TREND100, gäller vid köp över 700kr. Giltig i 2 veckor (t o m 2020-06-24).


(Brödet före gräddning)

Det här behöver du:

TillagningDegen

Till topping / dekoration

Tillagning:

1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en degbunke.

2. Tillsätt lite vetemjöl åt gången och arbeta samman till en deg och knåda den under ett par minuter.

3. Låt degen jäsa till dubbel storlek i degbunken, täckt med en bakduk. Detta tar 30-35 minuter.

4. Sätt på ugnen, 220 grader om du kör med varmluftsugn. Använder du vanlig ugn så öka gradantalet med 20 grader, dvs. till 240 grader.

5. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda tills den blir smidig.

6. Olja in en långpanna med ett tunt lager med olivolja på botten samt kanterna. Strö sedan ut lite flingsalt, gärna smaksatt med rosmarin, över botten.

7. Tryck ut degen i långpannan, degen kommer då vara cirka 1-2 cm tjock. Låt den sedan jäsa till dubbel storlek under bakduk. Detta tar cirka 30-35 minuter.

8. Gör hål i degen genom att sätta ner fingrarna. 

9. Strö över färsk eller torkad rosmarin samt flingsalt.

10. Dekorera brödet med valfri topping i former av en blommande äng eller blomstermönster i olika färger. Smaksättningen och dekorationerna går givetvis att variera. Ett tips är att lägga gräslöken under tomathalvorna och trycka fast dem lite så de inte lossnar. Använd inte för tunna strån av gräslök, då kan de bli bruna och krulla ihop sig. .

11. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter eller tills dess att brödet är gyllene.

Låt svalna lite. Sen är det klart att servera! Fint till midsommarfesten eller gott som tilltugg hela sommaren!


(Brödet efter gräddning)

* Inlägget var ett betalt reklamsamarbete / annons för mathem.se
** Läs mer om Mathems villkor och leveranser här.

Kommentarer

  • Sofia skriver:

    Riktigt vackert, bakar aldrig men detta ska jag nog få till. Tack för tips!

    • Frida skriver:

      Det finns massor med inspiration kring blombröd på instagram och pinterest om du vill ha fler förslag på hur man kan lägga mönstret. Gott blev det också. Lycka till!

  • Emma skriver:

    Så himla fint! Blir absolut ett till midsommar hos oss!

  • Johanna Henrysson skriver:

    Åh så sugen man blir på att baka detta. Gillar din debyer form. Vet du vilka mått du har på din?

  • Minna skriver:

    Men åh så fint tips!
    Detta måste bakas!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.