Annons

Annons: Ett sovrum för alla sinnen

Inlägget innehåller reklam för Norrgavel

Med tanke på hur mycket tid vi spenderar i våra sovrum känns det extra viktigt att inreda det på ett hållbart och hälsosamt sätt men också med material som talar till alla sinnen, inte enbart till ögonen.

Vad du väljer för material och kvalitéer påverkar mer än det estetiska intrycket. Fräschören på inomhusluften, känslan mot huden, upplevelsen mot kroppen, ljudet i rummet och inte minst dofterna från möblerna och inredningen. Norrgavels produkter tillverkas av och produceras med största omsorg om både naturen och oss människor. Det gör skillnad.


En sänggavel i massivt trä doftar helt annorlunda än en stoppad sänggavel med fyllning av kallskum och plast. Den blir bara vackrare med åren och kan slipas om och håller i generationer.



I samarbete med Norrgavel har jag valt ut några av mina favoriter från deras sortiment. Hoppas det kan inspirera dig till att ge dig själv och din familj ett skönare sovrum, i flera bemärkelser.


Produkter i bild: Taklampa rund / Bäddset / Kudde linne / Sänggavel trä / Vägglampa / Pall / Pläd / Vattenglas / Vägglampett i järn / Fårskinn


Produkter i bild: Ljuskrona / Gardiner / Sängram / Stol / Konsolhyllor / Matta med flätad frans / Kruka Wetpot / Bäddset 100% lin / Pläd

* Inlägget är betald reklam för Norrgavel

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Makalöst vackra bilder! Har du stylat dom, Frida? Det är ungefär så jag föreställer mig att det ser ut hemma hos dig. Lugnt och harmoniskt … Själv känner jag mig så spretig i min inredning och vet knappt vad jag gillar längre. Hur ska man egentligen hitta sin stil? Och behöver man det? Läser din blogg med stor behållning och hoppas det går bra för dig, trots Coronatider.

 • Helena skriver:

  Jag har lyckats motstå frestelsen att byta säng, jag har kvar min rejäla träsäng i massivt trä. Den var dyr då när jag köpte den för 20 år sen men den står stabilt och nu vill jag inte byta bort den. Hoppas att man kan hitta en norm i inredning som bygger på det man har och inte det man inte har. Det är ju möjligt att förändra med det man har, måla om, sy nya kuddfodral /gardiner/klä om stolar, bygga till, vända på saker, kanske sälja, köpa begagnat eller från hantverkare och tänka att det ska stå sig i fler generationer, tänk vad fint om mina barn kan ärva mina möbler.

 • Molly skriver:

  Fint som attan på bild! Man ska bara ha med sig att vissa av Norrgavels träprodukter är tyvärr känsliga när det gäller fukt och fett. Blir lätt fläckar om man möjligtvis inte lackar dem.

  • Norrgavel skriver:

   Hej Molly!
   Så glädjande att du gillar våra produkter – och så bra att du tar upp frågan gällande fläckar på massiva trämöbler!

   Gällande fukt- eller fettfläckar på öppna ytbehandlingar (massivt trä som är behandlat med såpa, olja eller vitolja), så går de i stort sett alltid att få bort helt. Ofta räcker det med enkelt vardagsunderhåll för att undvika denna typ av fläckar, men till envisa fläckar kan man behöva ett fint slippapper/sandpapper. Slipa då i träets riktning tills fläcken är borta. Ytbehandla därefter området som du har slipat (mer detaljerade skötselråd om hur du ska gå tillväga hittar du på vår hemsida – norrgavel.se). Underhållsprodukter såsom såpflingor, olja och vitolja hittar du i alla våra butiker samt i vår e-handel.

   Vi använder oss framförallt av öppna ytbehandlingar (såpa, olja, vitolja) som gör att träet fortsätter att ”leva”. Sådana ytor kräver ett visst underhåll men följer du våra skötselråd kommer din möbel att åldras vackert och hålla i generationer.

   Tanken med våra möbler är just att de ska tåla att användas varje dag, i flera årtionden. Och att enkelt kunna återfå i det närmaste nyskick genom regelbundet underhåll. Vackert, funktionellt & hållbart!

   Tack för din kommentar och önskar dig en fin dag!
   Varma hälsningar från oss på Norrgavel

 • Lovisa skriver:

  Så mycket fint. Blir lugn bara av att titta på bilderna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.