Annons

Inredningskunskap: Undvik ”Flowstoppers”

Det är lätt att tänka snett när man ska rita ett kök, inte minst eftersom det är så otroligt många delar som ska falla på plats – samtidigt. Jag rekommenderar alltid att man tar hjälp av proffs och yrkeskunniga, men den som vill börja skissa själv (eller som står i färd med att köpa bostad och vill ha tips på en viktig detalj att hålla utkik efter) kan ha glädje av att känna till det som inredare brukar kalla för ”Flowstoppers”. Hinder som blockerar flödet.

Exempelvis en felhängd kylskåpsdörr som stoppar upp trafiken i köket eller gör dörrbladet till ett jobbigt hinder man måste runda för att komma till arbetsytan. Det kan också vara en diskmaskinslucka som lägger krokben och ger onda blåmärken i höften om man inte är uppmärksam på vad den andra gör när man är flera i köket samtidigt. Flowstoppers alltså. Värt att ha i åtanke. Inte minst i kök eftersom det där ofta handlar om väggfasta lösningar som kan vara kostsamma att justera i efterhand.

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Å, har vi inte alla mött de där stopparna. Kylskåpsdörren är hög igenkänning på. Det blir bara en massa extra moment.
  Tack Frida för påminnelsen????????

 • Emma skriver:

  Personligen har jag även svårt för när kylskåp/frys placeras så man måste runda bänkar/köksöar/bord för att hämta nåt, blir så väldigt många extra steg…

 • Kim skriver:

  Hej!
  Håller som bäst på att planera nytt kök. Funderar på det här med hängningen av kylskåpsdörren. Om jag kommer från ex vänster, ska man då se till att öppna dörren mot höger, dvs så öppningen kommer mot mig (vänster)? Tack för all fin läsning här!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.