Annons

Inredningskunskap: Kranar och handfat

Just nu är vi många som tvättar händerna oftare än någonsin. Var vi än befinner oss. Har ni också tänkt på hur många konstiga kombinationer av handfat och kranar man stöter på? Vår generations badrum men även offentliga toaletter på kontor, restauranger och köpcentrum är ofta supersnygga – men inte alltid superpraktiska. Hur kommer det sig?

Det är ju inte bara utseendet som är viktigt när man väljer blandare till ett handfat. Här är tre begrepp och viktiga faktorer som kan vara bra att känna till för att slutresultatet ska bli både fint och funktionellt.

Piputsprång
Har kranen tillräckligt lång pip så att vattnet kommer ut en bit i handfatet och dina händer får plats under vattenstrålen? Är pipen för lång kanske du istället riskerar att slå i pannan när du vill tvätta ansiktet.

Utloppshöjd
Är kranen tillräckligt hög (eller för hög?) i förhållande till tvättstället? Extra viktigt för fristående handfat med sarg (och för vinklat porslin med stor stänkrisk).

Strålvinkel
Hur faller vattnet från blandaren och var landar strålen? Kontrollera alltid avståndet mellan blandarens utlopp och tvättställets form. Annars finns det risk att vattnet kommer skvätta ner dig och dina gäster.

Kategorier:

Kommentarer

 • Minna skriver:

  Så briljant!!
  Tack för denna kunskap ????????
  Den kom otroligt lägligt.

 • Maria Lindelöf skriver:

  Du är en stjärna. Tack att du delar med dig ❤️

 • Maria Li skriver:

  Du är en stjärna. Tack att du delar med dig ❤️

 • Emma Thun skriver:

  Snyggt som är opraktiskt blir ju aldrig bra. Vi valde en kökskran i vårt badrum – funkar utmärkt!

  https://emmassamling.wordpress.com/2016/01/30/badrum-3/

 • Lovisa skriver:

  Jättebra info ????????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.