Annons

DIY: Fint för fåglarna

Följer ni arkitekten Gert Wingårdhinstagram? Jag har oerhörd respekt för hans yrkeskunnande. Så pass att jag faktiskt fegade ur ett förslag på gemensam boksignering / författarevent (för att jag är lite rädd för honom och hans eventuella åsikter om min bok). Nåväl. Om vi sätter den bekännelsen åt sidan för en stund så ville jag visa er Gerts fru Karins fågelholksprojekt som dök upp på instagram nyligen. Karin har monterat upp och målat in flera olika holkar i fasaden – för fåglar, humlor, fjärilar och andra flygfän. Så oerhört fint! Funkar ju oavsett färg på huset. Kanske en DIY-idé att inspireras av om du har en vägg över och vill husera några extra hyresgäster?


Foto: Gert Wingårdh @gertwingardh

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Fint, men kanske inte helt schysst mot fåglarna. Revirhävdande arter vill ha mera space mellan bona.

 • Anna-Maria skriver:

  Älskar småfåglar (inte så förtjust i kråkfåglar ????) och har gjort ett antal i olika kulörer. Alltid lika roligt att se vilken holk de väljer. Snyggt att måla i samma färg som väggen!

 • Tuula skriver:

  Viktigt också att tänka på läget. Sätt gärna en fågelholk så att den får morgonsol och värmer de små ungarna men inte i sydväst då sommarsolen gärna steker. Det måste finnas både sol och skugga alltså för att det inte ska bli för varmt/kallt.

 • Anna skriver:

  Snyggt! Även om det kanske inte är 100% funktionellt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.