Annons

Inredningskunskap: Välj rätt färg på ljuskällan

Det är viktigt att tänka på vilken styrka man vill ha på ljuset när man köper ljuskällor, men också på vilken färg du vill ha på skenet från dina lampor. Vill du kunna variera dig är ett tips att köpa sådana som kan justeras med en fjärrkontroll, så att du får rätt färgtemperatur efter just det behov och den stämning du är ute efter. Tänk också på att ljuskällans färg kan påverka upplevelsen av kulörerna i ditt rum. Både väggfärger och kulörta textilier. Här är några bra tips att tänka på!

Kategorier:

Kommentarer

  • Tina skriver:

    Hur väljer man färg på ljuskällan? Jag tycker att alla moderna LED-lampor har ganska kallt ljus – kallare än de gamla glödlamporna – trots att de sägs ha varmvitt ljus. Jag vet att färgtemperaturen mäts i enheten Kelvin, men har inte hittat lampor med ”glödlamps-varmt” ljus. Tips mottages gärna!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.