Annons

Inredningsnyheter v 2/2020

Söndag och dags att summera veckans nyheter och branschsnackisar. Det drar ihop sig inför mässornas högsäsong (nästa vecka är det Formex i Stockholm, Maison objet i Paris och IMM Cologne i Köln) och det märks på antalet lanseringar och inbjudningar i inboxen. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!


“- Vi kommer att se tillbaka på vår tid och se den som en exceptionell lyxtillvaro, en livsstil som kommer vara lika otänkbar som att röka i bilen bredvid barnen.”
Kristina Östman, Naturskyddsföreningen.

Här finns fler kloka citat från Formex, Klimatklubben och Arkdes paneldebatt om framtidens konsumtion som gick av stapeln tidigare i veckan.


Granit har lanserat en ny kollektion handdukar av mjuk Öko-Tex® certifierad bomull.


Kristina Krogh har lanserat en serie tavlor med tredimensionella mönster.


Kristina Dam har släppt sin vårkollektion. Rundade former i pulverlackad plåt.


Asplund har publicerat nya pressbilder på byrån Snö i färgen Dark Sand.


Pella Hedeby har stylat Duka Kitchen Lifes nya katalog för 2020 som släpptes i veckan.


Designtorget är aktuella med en ny serie lokalproducerade korgar i keramik av Göteborgsformgivaren Emelie Grönvall. Korgarna passar till exempel som ytterkrukor till växter. Säljs i utvalda Designtorgetbutiker våren 2020.


Midnatt, som gör ekologiska sängkläder, har publicerat ett nytt hemma-hos-reportage i veckan. Den här gången gjorde de ett nedslag hos modeprofilen Emma Elwin som driver sajten MakeItLast. Fint!

Bukowskis senaste grepp är att låta profiler kurera temaauktioner utifrån deras smak och stil. Så smart. Först ut är Dusty decos grundare och en serie objekt för den som vill inspireras av deras hem.

Notiser
– IKEA köper Londongalleria
– Egmont Publishing ny storägare i norsk ehandel för garn och sticktillbehör

– Svenssons inleder samarbete med Mediacom
– Hästens lanserar ready-to-sleep kollektion på Harrods
– Kommer Elledecoration att slopa sin årliga gala i februari, eller åtminstone utmärkelsen Årets Influencer? Märkligt tyst om detta. Någon som vet?


Till sist. Såg ni premiären av Äkta Billgrens i torsdags? Man får följa inredningsprofilen Elsa Billgren och hennes två konstnärsföräldrar Ernst och Helene i en serie om sex avsnitt. Väldigt fint format. Ta Aftonbladet-recensentens epitet ”slow-tv” som en komplimang. Det är exakt därför man gillar konceptet och ändå blir man både rörd och berörd. Det är tydligt att Elsa är stolt över sina föräldrar, som ju betraktas som modern tids Carl och Karin Larsson, men efter att ha sträcktittat på flera avsnitt (kunde inte hålla mig när alla låg uppe på SVT Play) känner jag att hon har all anledning att vara stolt över sig själv. Så omtänksam, handlingskraftig och modig. Jag hoppas på en uppföljare!

Kommentarer

 • Annika skriver:

  Jag hoppas också på en uppföljare! Så härligt att få följa Billgrens och så härligt med slow-tv! Tack Frida, för dina alltid så intressanta veckosummeringar!

 • Emma Thun skriver:

  Jag som på ett år ser i snitt kanske tio timmar tv (något på spåret och något av de där när det byggs hus och Gert wingård är med) blev nyfiken och OJ! vad jag gillade det! Var tvungen att se ett till i morse…

  Trevlig kväll!

 • elsa billgren skriver:

  Tack snälla Frida!! Känner mig nästan omtumlad av kärlek! Ha en supermysig vecka. ♥️

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.