Annons

Stylingtips: Julstjärnor och tredjedelstänket

Fick en fråga om hur man kan tänka kring hängning av julstjärnor. Det finns naturligtvis inga regler för detta, det är verkligen en fråga om tycke och smak, liksom proportionerna mot just din fönstertyp. Men ett stylingtips som kanske kan vara till lite hjälp om du kört fast är att använda Gyllene snittets fördelning. Istället för att centrera stjärnan, dela fönstret i tre delar och centrera stjärnan i det övre blocket.

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Jag får inte till på vår övervåning där vi har tre fönster på rad. De har spröjs med fyra rutor. Hur tänker man med lampor överlag när man har tre fönster? Fönstren är mindre och fönsterbrädan är i brösthöjd.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Maria, maila mig gärna en bild så ska jag se om jag kan hjälpa dig. Fönster överlag verkar vara något många har problem med så förbereder ett inlägg på det temat och tar gärna med ditt i det arbetet.

   • Sofie skriver:

    Hej! Jag har ett burspråk med ett stort fönster i mitten och ett mindre på varje sida som jag tycker är svårt att inreda, både med belysning och dekoration då det är så stor fönsterbänk, vore roligt att höra dina tankar om det i inlägget. 🙂

 • Louise skriver:

  Hej! Skulle gärna ta emot tips på hur en ska tänka inför första julgranen. Har ingenting till den, så jag behöver införskaffa allt nytt eller begagnat. Hur klär jag granen tidlöst så att jag kan ha samma pynt, fot och ljus kommande jular?

  • Johanna skriver:

   Hej! Vet inte ifall det är till någon hjälp eller ens svar på din fråga, men vi ska ha vår första julgran i år med och gick till närmaste Erikshjälpen där vi hittade stort utbud av julgransfötter, belysning och pynt. Alltihop för ca hundralappen dessutom 🙂

  • Eva skriver:

   Hej
   Vad som hänger i granen är en smaksak. Satsa på en eller två färger. Min första gran bestod av rött och guld. Så är det fortfarande 30 år senare men den har utökats med kulor och pynt som jag köper på semestern. Bara de är i guld eller röd och att det syns vilket land eller stad de kommer ifrån.
   Ett tema kan du ju också ha. tex bara halmpynt.
   Nytt eller gammalt, blandat tycker jag.

 • Susanne Hansen skriver:

  Hej!
  Vilket bra inlägg!
  Vi har helfönster i vårt vardagsrum som är 75 cm breda. Jag tänkte köpa Snöblomman till några av dem – hade du kört 44 eller 68 cm?:)
  Tack på förhand!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.