Annons

Läsarfråga: Mina kläder

Innehåller adlinks/reklamlänkar till inköpsställen

Jag har fått många läsarfrågor om de kläder jag burit i TV och på föreläsningar den senaste tiden så för att göra det enkelt har jag gjort ett nytt uppsamlingsheat där jag samlar svaren på de vanligaste frågorna i ett eget inlägg där jag länkar direkt till inköpsstället med en adlink. Observera att detta inte är några sponsrade samarbeten med respektive företag som omnämns. Precis som sist när jag tipsade om mina kläder så är det här plagg jag har köpt och valt helt privat.


Stövlarna har jag köpt på Arket. Du hittar den här. Jag har storlek 37 (och de är helt normala i storleken).


Mitt armband är Célines Flat Knot. Jag har köpt det second hand på Vestiaire Collective. En superbra app för andrahandsförsäljning av märkeskläder.

Skjortklänningen jag hade på mig i Helsingborg har jag köpt nyligen på COS. Du hittar den här. Jag är 157 cm och har storlek 34.


Den här blusen hade jag på mig i TV nyligen och fick massor med frågor. Det är Filippa K’s pull on silk blouse. Du hittar den här. Jag har storlek XS.


Jag gillar Carin Wester för Åhléns och har den här blusen i både vitt och vinrött. Gillar verkligen Carins tidlösa snitt och hade gärna betalat mer om Åhlens tillverkade dem i ett mer hållbart material. Hint hint.

* Inlägget innehåller adlinks till inköpsställe

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Hej Frida,
  Fina val, sparar mig till att köpa stövlarna. Håller helt med om Carin Wester, ofta ofta blir det inget köp pga kvaliteten. Hoppas de kan uppgradera, jag skulle också betala mer. Tack för att du nämnde för det har jag tänkt för mig själv länge..

 • Anne-Louise skriver:

  Hej, hur tänker du kring att köpa kläder som kräver kemtvätt? Tex många av Filippa K, s kläder har tvättråd som kräver kemtvätt. Ofta den typ av plagg som det inte alltid räcker med att bara vädra. Jag slås ofta av det och är förvånad att så många företag fortsätter producera den typen av material.

  • Mikaela skriver:

   Siden går utmärkt att tvätta i vanlig maskin. Jag kör på ulltvätt programmet och använder schampoo istället för tvättmedel. Eller så sköljer jag upp plaggen i handfatet när det är dags för tvätt.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Jag använder en handsteamer och då behövs inte kemtvätt. Funkar superbra på många knepiga material!

   • Ylva skriver:

    Det här tycker jag var intressant! Kan du inte berätta mer hur du gör när du handsteamar istället för kemtvätt? Vilken har du? Har funderat på att köpa en men verkar som många tycker att de inte fungerar så bra.

    • Frida skriver:

     Inga konstigheter. Jag har en enkel modell från Philips inköpt på Clas Ohlsson för typ 600 kr Steamar plaggen mellan användningarna. Funkar hur bra som helst! Använder inte silke eller siden annat än när jag jobbar så har aldrig fläckar som på andra kläder man bär när man leker med barnen osv. så mina skjortor och blusar behöver bara ångas upp ordentligt och vädras istället för att tvättas. Har aldrig behövt lämna något på kemtvätt. Men beror kanske på hur man använder dem eller om man råkar spilla något på sig själv. Jag har aldrig så här ”fina” kläder på mig hemma så det är mer ”arbetsdagsgarderob”.

 • Maria skriver:

  Är verkligen polyester så miljöovänligt jämförelsevis? Bomull kräver ju kopiösa mängder vatten t ex.

  • Johanna skriver:

   Jag är långt ifrån expert, det enda jag vet är att polyester är en typ av plast som görs av petroleumprodukter, tex olja och naturgas. Både utvinning av råprodukt och som själva produktionen av polyester är väldigt energikrävande. Jag har läst att det behövs tre gånger mer energi för att producera fibrer av polyester än av bomull. Men sen finns det ju polyester av återvunnet material och det finns vanlig (icke-ekologisk) bomull som framställs på ett belastande sätt för miljön, så enkla jämförelser är sällan helt enkla. Jag försöker dock undvika polyester för att det känns som en (ganska) enkel sak att beakta vid klädköp.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.