Annons

Intervju hos Boktugg

Vad menar jag med begreppet ”Visualismen” och varför är jag så kritisk till dagens inredningsinspiration? Nu kan du hitta en färsk intervju med mig hos Boktugg som bevakar bokbranschen, förlagsvärlden samt utgivning av faktaböcker och skönlitteratur.

Läs hela intervjun här!

Faksimil från Boktugg: Porträtt/pressbild: Lisa Thanner

Kategorier:

Kommentarer

 • Camilla Gyllestrand skriver:

  Hej Frida,
  jag ville bara skriva några rader för att ge lite extra pepp och beröm så här en grå novembermåndag. Jag har följt dig i många år och sett hur du tagit din egen väg bland alla influencers med inredningsfokus.

  Jag är själv arkitekt och känner därför igen mig i alla de råd och instruktiva illustrationer du visar på din blogg. För mig må det kännas som självklarheter men i när man kikar på stylade mäklarannonser och leverantörernas pressbilder nås man av en helt annan ”verklighet”. Dessa bilder är skapade med ett mål i sikte – bilderna skall sälja. Där är jakten på den mest välkomponerade vyn A och O; – den som får oss att drömma och som väcker vårt habegär. Inget konstigt i det, så funkar all reklam men någonstans på vägen har vi tappat den insikten när även inredningstidningar visar upp samma slags bilder.

  Förstå mig nu rätt, jag har verkligen inget emot vackra bilder. De är tvärt om nödvändiga arbetsredskap för mig i mitt yrke. De väcker min inspiration och underlättar för mig, ex. via en moodboard, att förklara min vision. Skillnaden är dock att jag, via min utbildning och erfarenhet, kan genomskåda felplacerade stolar och obekväma soffor och skapa funktionella miljöer som håller kvar samma känsla som i de fina bilderna.

  Ditt arbete med att undervisa och klargöra hur en inredning och ett rum skall utformas för att funka i vardagen är superviktigt och mycket uppskattat. När du höjer kunskapsläget i Sverige underlättar du dock inte bara för alla de inredningsintresserade lekmän som finns därute utan även för oss som har rumsskapande som yrke. Med kunniga och kravställande kunder blir vårt jobb roligare, diskussionerna under processen mer givande och slutresultatet bättre. Därför – STORT tack Frida! Stå på dig och fortsätt ditt fantastiska arbetet vad gäller inredning OCH hållbarhet!

  varma hälsningar från Camilla
  (Arkitekt SAR/MSA sedan snart 20 år)

  • Frida Ramstedt skriver:

   Tack snälla Camilla.
   Det här var den finaste läsarkommentar jag fått på länge.
   Du anar inte hur glad jag blev av dina ord.
   Tack!

   • Ceciliq skriver:

    Hej Frida,

    undrar om rättigheterna till din bok även är sålda till ngt förlag i Finland? Många här i Finland kan läsa boken på svenska men kan tänka mig att den kunde intressera även de finskspråkiga läsarna.

    • Frida Ramstedt skriver:

     Hej Cecilia
     Tammi har köpt rättigheterna så den kommer att ges ut på Finska nästa år (med blått omslag 🙂

     • cecilia skriver:

      Hej, vad kul! Kanske vi kan hoppas på ett besök till Helsingfors?

      Cecilia

 • Anna Wahlstam skriver:

  Tack för att du delade artikeln!
  Mycket intressant 🙂

 • Lovisa skriver:

  Tål att upprepas – SÅ imponerad av dig! 25 länder! Wow! Din bok är fantastiskt bra, så uppfriskande med konkreta användbara tips.

 • Josefin skriver:

  ”Sprang på” inlägget ”VÅRENS INREDNINGSPROJEKT” från 2017 när jag googlade säng i naturmaterial. Hur gick det med sängvalet för er? Skulle vara kul med ett inlägg. Och har du fått ordning på uterummet? 🙂

  Påmindes även om ett inlägg du skrev om ett vitrinskåp du skulle styla och ev. måla om. Hur blev resultatet? Vore kul att få se!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.