Annons

Inredningsnyheter v 43/2019

Näst sista veckan i oktober. Hösten springer ifrån oss och spurtar mot jul. Här kommer en summering av nyheterna från vecka 43 – 2019.


Pella Hedeby har slutat hos Lotta Agaton och driver eget igen. Ett av hennes senaste jobb i egen regi är för Bricmate. Se mer här.


Svenskt tenn fyller 95 år och firar med tre nya produkter i tenn.


Mouche Collective:s har haft pressvisning för sin nya destination Valvet i Göteborg.


Formgivren Ingo Maurer har gått ur tiden 87 år gammal. Känd skapare till många klassiska designlampor, bland annat Zettlel’z.


The Ode To har släppt kollektionen Female Form som hyllar kvinnokroppen i olika handgjorda konstverk och vi gör detta med en pop-up på NK som pågår 25 okt – 3 nov.


Vatt & Veke har släppt årets julstjärnor. Vill du haffa en snöblomma gäller det att vara ute i tid. Slutsåld varenda år. Finns här.


Emma von Brömssen har inlett samarbete med Docksta sko, från mina hemtrakter. Så fint med hennes mönster på deras klassiker.

Notiser
– Anrika Boråstapeter har bytt till en ny logotyp av Gbg-byrån Paradigm
– Wang & Söderström gör Greenhouseområdet på StoFurnFair2020

– COS har släppt sin Bauhaus collection
– Åhlens utökar
outletkonceptet
– Regeringen tillsätter utredning om
producentansvar för mode / hemtextil

Ett blogghem kom ut till salu i veckan, vilket snabbt blev en snackis – men att gotta sig i det känns som att strö salt i någons sår – så jag avstår. Visar istället ett av Sveriges äldsta hus som är till salu på Gotland via Bertwig. Magiskt!


Foto: Bricmate, Docksta, Bertwig mfl

Kommentarer

 • Som alltid, bra och tydlig sammanfattning! Uppskattar att du avstod att visa blogghemmet, alldeles för många har gottat sig i det utan att ha verkat bry sig det minsta om vad som pågått i kulisserna (och då är ju det ingen hemlighet). Jag förknippar Trendenser med äkthet, ansvar och omsorg, fint att det syns även i denna lilla gest!

 • Lovisa skriver:

  Vilket häftigt hus! 800 år, tänk vad spännande.

 • Emma skriver:

  Fast om du verkligen ville avstå från att ge uppmärksamhet till bloggarens hem- varför nämner du det ens??? Kan inte för min värld förstå. Det blir ju jättemärkligt…

  • Frida Ramstedt skriver:

   Därför att jag känner mig nödgad att förklara varför jag inte tar upp den största snackisen den här veckan när mitt jobb är att rapportera det som blivit mest omskrivet.

   • Emma skriver:

    Känns som en dålig bortförklaring och ärligt talat aningen falskt. Du väljer väl ändå själv vad du lyfter fram och inte. Ingen tvingar dig väl? Och jag tänker att ditt sätt att lyfta det inte var minsta bättre än om du också visat bilder. Nästan sämre iom att du på något sätt ville påvisa att du gjorde det av respekt. Njae, köper inte det.

    • Frida Ramstedt skriver:

     Du behöver inte köpa det. Men så resonerade jag. Hemmet har florerat i flera bloggar och på instagram och vore det självklara valet att lyfta. Om du inte vill tro mig är det kanske du som har falska tankar om andra? Jag hade ingen annan baktanke än att förklara varför jag gjorde ett så stort avsteg. Hejhej.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.