Annons

Efterlysning!


När jag arrangerade Växtbytardagen på Spinneriet för två år sedan fick jag ett paket hemskickat från en läsare. Hon hade packat en liten, liten stickling i ett vadderat kuvert och beskrev att det var en växtbebis från en moderplanta som hennes nyligen avlidna farmor och farfar hade haft sedan deras bröllopsdag (!). Jag har verkligen inte gröna fingrar men har vårdat denna lilla planta som en liten skatt och se så stor och stark den blivit. Från några små blad till en reslig, stadig vän.

Tyvärr har det fina brevet som kom med plantan försvunnit (misstänker pedantisk make). Så jag gör en liten efterlysning och hoppas att du som skickade växten till mig, eller kanske någon kompis till dig ser detta – så att du kan få mitt allra varmaste tack. Näst efter mormors novemberkaktus som jag ärvde efter mamma är detta min allra käraste växt och den gör mig så glad, varje dag.

Kategorier:

Kommentarer

 • Erica skriver:

  Åh vilket mysigt litet inlägg. Hoppas den personen ser det 🙂

 • Annelie skriver:

  Vad heter växten?

 • Anna skriver:

  Det skulle vara kul med en rundtur (alltså utan att du visar hemmet som sådant) i ditt hem med fokus på växter. Vilka växter får bo hemma hos dig?

 • Eva skriver:

  Jag tror att det är en sorts porslinsblomma Hoya.

 • Maria skriver:

  Underbar historia och vilken fin porslinsblomma (Hoya). Finns så många roliga sorter med porslinsblommor.

 • Lovisa skriver:

  Så fint. I dubbel bemärkelse! ????

 • Sara skriver:

  Jag tror också att det är en porslinsblomma/hoya. Hemma hos mig bor en hoya carnosa som ursprungligen är från min farmors mor. Den är lätt att sköta och lätt att ta sticklingar från. Grattis till en fin växt och en rar läsare som skickade den till dig.

 • Minna skriver:

  Så himla söt historia! Älskar växter med historia.
  Hoppas du får tag på denna snälla läsare <3

 • Linda skriver:

  Hej,
  Du tipsade nyligen om en fin Björklund osthyvel med trähandtag, men nu kan jag inte hitta inlägget. Skulle du kunna vara snäll och länka igen?

 • charlotte skriver:

  hej
  söt historia!
  har du inte silverrankan längre?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Jodå men den har blivit så stor att den fått flytta till vardagsrummet 🙂

 • Josefine skriver:

  Vad heter de andra blommorna bredvid porslinsblomman? Är det någon form av pelargoner som funkar inne året runt?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.