Annons

DIY: Hacka en IKEA bänk

En medlem i Trendensers Facebookgrupp delade ett så fint IKEA Hack idag som uppföljning på gårdagens inlägg och jag har fått lov att posta bilderna vidare även här. Se så fint @bythun har gjort om IKEA’s bänk Skogsta i acaciaträ med färg och bomullsgarn.

 1. Slipa bänken med sandpapper för att få bort det yttersta lagret
 2. Måla sedan med valfri färg. Den här bänken på bild är målad med färg från “Craig & Rose” i färgen “jet black” med gloss finish.
 3. @bythun skruvade isär sittdelen i två delar, tejpade fast ena änden av repet och surrade det runt brädan tills det täckte båda ändarna. Limmade sedan fast ändarna när jag sett att jag blev nöjd med hur repet surrats. 
 4. Hon skruvade sedan fast sittdelen igen (OBS man kan behöva extra långa skruvar då det i början blir väldigt spänt av repet, men när man väl fått ned sittbrädan så går det att skruva fast den med originalskruvarna igen) och sen är det klart! 

På bilden är bänken lindad med ett 3 mm bomullsrep/garn, det gick åt ca 400 m för den här typen av bänk (Skogsta bänk från Ikea). 

Foto: @bythun

Kategorier:

Kommentarer

 • Lovisa skriver:

  Riktigt fint! ☺️

 • Minna skriver:

  Så snyggt!!!

 • Lina skriver:

  Så snyggt!! Synd inte den finns kvar i sortimentet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.