Annons

DIY: Hacka ett IKEA IVAR skåp

IKEA’s serie IVAR i massiv furu är en populär bas för dem som gillar att göra egna DIY’s. Med tillåtelse av Monica KarlsteinHemmafixbloggen (som har skrivit en bok med 99 hacks och DIY-idéer som kan göra massproducerade möbler mer personliga) har jag fått lov att dela med mig av hennes fina idé som ger IVAR flätade skåpsluckor.


Man måttar helt enkelt ut hur bred ram man vill ha, med blyerts på skåpsluckan. Sen borrar man ett hål och lånar en sticksåg och sågar upp skåpsluckan så den ser ut som en stor fotoram.

Utgå från en vanlig IVAR-skåpstomme för 650 kr, med valfria ben.
Sen måttar man materialet man vill fläta med. Monica har använt fanér. Jag tänker mig det kanske kan funka även med näver eller sadelgjord?Sen flätar man och fäster ändarna med häftpistol tills hela ytan är täckt. Då är det bara att skruva på gångjärnen så är dörrarna klara! Fler inspirerande idéer att greja med på höstlovet hittar du i boken 99 hacks!


Foto: Monica Karlstein, Hemmafixbloggen / ur boken 99 hacks

Kategorier:

Kommentarer

 • Josefin skriver:

  Jag tänker skinn ????

 • Fanny skriver:

  Vart får man tag i faner ? Har letat som en galning, säljs det på rulle eller ark? 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.