Annons

Bygg ett Svanenmärkt hus med Movehome

Inlägget presenteras i ett reklamsamarbete med Movehome

Brukar du leta efter Svanenmärket när du handlar? Nu kan du äntligen göra ett bra miljöval när du ska göra livets viktigaste affär. Som enda aktör i landet är Movehome stolta över att kunna erbjuda dig ett hållbart hem. På riktigt. Alla deras husmodeller är nämligen Svanenmärkta. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har noga granskats för att leva upp till Svanens krav.

För ett par veckor sedan kunde ni följa med mig på ett studiebesök vid ett husbygge av Movehome där man även fick kika in i ett nybyggt hus, hos en familj som nyligen flyttat in. Missade du inläggen då har jag sparat husvisningen i en egen flik som du hittar på mitt instagramkonto @trendenser


Oavsett vilken hustyp du väljer kan du leva i en sund boendemiljö, fri från hälsofarliga kemikalier. Ditt nya hus från Movehome är helt enkelt ett garanterat grönt val. Svanen är en Nordisk Miljömärkning och har en kontrollant på plats under bygget. När du flyttar in får du sedan beviset på Svanenmärkningen i en liten loggbok.På movehome.se hittar du deras smarta verktyg ”Bygg online” där du formar ditt hus på bara några minuter och ser priset direkt. Movehome tar ansvar för hela byggnationen genom totalentreprenad.


Läs mer här om hur du kan bygga en Svanenmärkt villa från en etablerad tillverkare i kategorin stycketillverkade trähus!

Kommentarer

 • Rebecca skriver:

  Vad har movehome gjort för förändringar i sin produktion för att uppnå svanenmärkningen?
  Dvs har de alltid uppnått det men numera betalar för märkningen eller är det någon skillnad gentemot deras tidigare produktionsförfarande?

  • Jennie Blom skriver:

   Hej Rebecca! Svanenmärkta hus är värderade utifrån ett livscykelperspektiv. Det innebär att kraven ska uppfyllas från byggnationen och hela husets livslängd. Utöver låg energianvändning
   uppfylls höga miljö- och hälsokrav på byggprodukter, material och kemiska produkter – vilket ger en sund innemiljö, fri från hälsofarliga kemikalier. 41 obligatoriska krav ställs och alla måste 41 uppfyllas. Utöver detta ställs 42 stycken poängkrav, där 16 poäng måste uppfyllas. Movehome uppfyller dessutom Svanens senaste kravnivå för småhus, version 3.0. För att uppfylla Svanens kriterier har en rad olika åtgärder gjorts. Det handlar t ex om att tryckimpregnerat virke bytts till organowood, rätt sorts lim och färg överallt, adderad styrning av utebelysning med hänsyn till dygnsrytm med mera. Kontrollfrekvensen är generellt högre genom hela byggnationen och Nordisk Miljömärkning har en kontrollant på plats under bygget. Vänliga hälsningar Jennie på Movehome

 • Anna skriver:

  Inte för att jag vill vara sån, men på Bonava bygger vi också Svanenmärkta småhus och flerfamiljshus. Så Movehome är inte ensamma om det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.