Annons

Bokmässa och medgång i motvind

Innehåller reklam för egen verksamhet / adlinks till inköpsställen

Imorgon öppnar bokmässan i Göteborg och jag ska för första gången dit i egenskap av författare. Det känns stort. Inte minst eftersom den egna branschen verkar ge min bok kalla handen. En (!) enda inredningstidning har uppmärksammat att Handbok i inredning och styling kommer översättas till 25 språk. De andra har valt att ignorera nyheten. Jag har inte varit med i teve och jag har inte gjort någon rikstäckande radio. Trots att boken redan efter sex månader är en av vår tids mest sålda inredningsböcker och ingen annan svensk inredningstitel har fått så stor internationell spridning tidigare. Visst är det fascinerande? Framgången är helt och hållet buren av er som köpt boken, och som rekommenderar den vidare. Tack.

Idag på dagen fyller Handbok i inredning och styling ett halvår och vi är uppe i åtta omtryckningar (så pass många att omslagsklotet tagit slut hos leverantören!). Nu är alla butiker påfyllda igen så passa på att köpa dig ett ex eller ta med den du redan har och kom förbi bokmässan på lördag så lovar jag att signera den åt dig!

Du hittar mig på Kaféscenen (E05:30) kl 12-12.20 nu på lördag!


Foto: Frida Ramstedt. Trendenser.se

Boken finns bland annat hos:
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln (klicka för att se lagerstatus på din ort)

och kan köpas i dessa inredningsbutiker:
ArtillerietÅhlénsDesigntorgetNorrgavel, NK, IEMS och ett 60-tal andra design och inredningsbutiker runtom i landet. Klicka här för att hitta din närmsta återförsäljare.

Boken finns dessutom att låna på 83 kommunala bibliotek (men på ett bibliotek här i Göteborg är det 155 personer som står i lånekö!…) samt som talbok via Myndigheten för tillgängliga medier.

Kommentarer

 • Linda skriver:

  Eller så är det så att framgången är buren av dig? Vi som följt dig länge vet ju att du är kunnig, smart, har bra smak (tänk vad gillar jag och mitt hem, stället för trendfixering) och ett hållbarhetstänk. Vem vill inte köpa boken? Kan va svårt att bli profet i sin egen hemstad men bevisligen är vi ju många som gillar det du gjort och gör. Heja dig Frida!

  • Sofia skriver:

   Hej,
   Nu kan jag inte jätte mycket om inredningsbranchen men har fått för mig att den är rätt så kvinnodominerad. Och som vanligt när kvinnor ska stötta kvinnor i framgång så är vi hårda mot varandra och det dröjer längre tid att ge samma erkännande som män får på studs.

   Med det sagt så förtjänar du verkligen att bli omnämnd i dessa medier för din framgång.

   Men även om den uteblir så är inte framgången mindre för det. Sträck på dig, var stolt! Detta är stort.

   Och grattis!

   • Lina skriver:

    Nej det köper jag inte alls.
    Ta bara Klimatklubbens bok ”Gör skillnad” som Emma Sundh, Maria Soxbo och Johanna Nilsson författat. Tre kvinnor med övervägande kvinnlig bloggpublik som skriver om ett ämne som tilltalar kvinnor i större utsträckning än män. Och ändå har de fått komma och prata i TV rutan.

    Jag instämmer med Karins analys.
    I call BS

   • Karin skriver:

    Nja den där förklaringen låter som typiskt patriarkalt BS tyvärr, á la ”flickor kan inte leka fler än två och två”. Det ligger nog något annat bakom.

  • Frida skriver:

   Tack Linda. Menade inte att förminska mig själv eller förlaget men det är väldigt ovanligt att en bok hamnar på topplistorna utan publicitet i den egna branschen eftersom det är där den primära målgruppen finns. Får man vara med i Nyhetsmorgon är det också mer regel än undantag att man hamnar högt upp på Bokus försäljningslista dagen efter. Så att min bok har legat kvar så länge där beror inte på extern PR utan på att ni som köpt och läst den har hjälpt mig sprida ordet vidare. Det är jag väldigt tacksam för ????

   • Essa skriver:

    Jag är egentligen otroligt ointresserad av inredning men älskar din bok för den är grundlig och saklig utan en massa tyckande och flams. Kanske därför den inte höjs till skyarna av din egen krets? Den krossar ju liksom allt romantiskt tjafs och säger hur man de facto bör göra – att de andra tycker det är livsfarligt är inte orimligt. Du har startat en trend. Folk kommer att följa efter. Boken kommer att bli (och är redan) legendarisk. Du är ingen dagslända. Du är här för att stanna. Låt det ta tid. Du är alltför farlig för att någon annan skall vilja lyfta dig. Det är min tro iaf.

 • Anna skriver:

  Tack för en bra bok! Och ett extra tack för att du påminner om att den finns på bibliotek och hos MTM också – tillgänglighet är viktigt (i dubbel bemärkelse). Stort grattis till din välförtjänta framgång!

 • Madeleine skriver:

  Brukar oftast låna böcker, eftersom jag inte vill slita på jordens resurser. Jag har nu ställt mig i kö för att läsa den.

 • Emma Thun skriver:

  Heja dig!
  Hoppas på besöka bokmässan på lördag!

  • Therese skriver:

   Boken är fenomenal och förtjänar all framgång. Kul att den ska översättas!

 • Christian Gärdebring skriver:

  Hej Frida,
  Har lånat din bok på vårt bibliotek i Höör, var ingen kö. Väldigt bra och inspirerande läsning.
  155 personer i kö, som var får ha den i 3 veckor (det är vår lånetid) blir ju 465 veckor. sjukt imponerad om någon orkar köa i nästan 9 år för att låna din bok, hoppas att de har mer än ett ex 🙂
  // Christian

 • Pernilla Johansson skriver:

  Du har skrivit en fantastisk bok och har en underbar blogg och är vad jag upplever ödmjuk och har en ärlig framtoning, underbar kombo.
  Du är värd all kred du kan få för din bok, vi använder den som hjälp hemma, helt perfekt och fått många pusselbitar på plats i vårt gemensamma hus.
  Att boken kommer översättas till 25 språk säger allt, inredningsvärlden kan omöjligtvis missat det, ibland får man låta tystnaden tala för sig själv, ta tystnaden som ett erkännande och sträck på dig????
  Lycka till på bokmässan.

 • Erica skriver:

  Jag är så glad för min bok, älskar den, och älskar att kunna plocka fram den som ordentlig hjälp när det behövs, guld värt. Tack för att du skrev den! ✨

 • Viktoria skriver:

  Jag vill också tacka för en helt fantastisk bra bok som varit till stor hjälp. Vi flyttade till hus för ett år sen och sakta gör vi ordning rum för rum. Du och din bok har hjälpt oss med allt ifrån gardiner, belysning och storlek på mattor. Med hur vi kan få till helheten. Var så säker att den kommer bläddras igenom åtskilliga gånger till. Så stort tack!

 • Sofie Svedström skriver:

  Heeelt fantastiskt!
  Jag tänkte önska mig boken i julklapp men vet inte om jag vågar vänta…
  Stort grattis till framgången Frida!

 • Inredningshjälpen /Anette skriver:

  Frida!
  Så himla imponerad av ditt arbete med boken och den välförtjänta framgången med densamma!!
  Branschen är föränderlig och inte alls den samma med den sammanhållningen och ”goda vilja” som fanns tidigare, tycker jag personligen…
  Tror mig veta att du klarar dig galant utan stöd från inredningsmagasinen, det har du nämligen alltid gjort, och gått i täten!!

  Kram Anette

 • Camilla skriver:

  Köpte din bok precis när den kom och har haft mycket glädje av den. Den sätter fingret på saker som skavt när man planerat inredning hemma som inte blivit hundra eller vad det är som känns ”fel” när man är hos andra.
  Jag är ingenjör och upplever att din bok passar en praktisk människa som mig. Rakt på och inget flum, tror det kan vara just det ingenjörsmässiga och handfasta som skrämmer folk i branschen.
  Plötsligt börjar folk reflektera över sina Buster and punch lampor som bländar, soffbord i material och med höjder som är helt hopplösa, planering av kök där yta går före funktion etc. Listan är lång, ta en titt på Hemnet så ser man mängder av saker som jobbar ”mot människans ergonomi”.
  Märkligt ändå, finns fullt av skrifter om ergonomi och arbetsplatsens utformning (från Arbetsmiljöverket) men när det kommer till våra hem då går vi på känsla helt plötsligt. Då är piedestaler, obehandlad marmor, spegelbord mm plötsligt perfekt.

  Tack för en bra bok!

 • Annika skriver:

  Ja, precis så!

 • Lovisa skriver:

  Så märkligt! Lägger min gissning på avundsjuka! Du är grym och har verkligen lyckats på egen hand. Bra jobbat. Önskar att jag kunde gå på bokmässan.

 • Linda skriver:

  Din bok är fantastiskt! Bästa inredningsbibeln! Lycka till på bokmässan Frida!

 • Agnes skriver:

  Tycker mycket om både din blogg och din bok. Tror att Essa är något på spåren avseende att nästan inga inredningstidningar uppmärksammar boken. Där tidningarna lever på att vi ständigt ska följa trender och byta ut saker så inspirerar din bok till raka motsatsen. Dvs att tänka till när vi inreder och välja sådant som passar rummet och de som ska leva där. Jag köpte din bok när den kom ut och har köpt ytterst få inredningstidningar sedan dess.

 • Elin skriver:

  Ville nog bra säga att du inspirerar mig på många sätt genom vad du gör, går din egen väg, byter väg, olika spår, kvalitetsbok (som jag uppskattar mycket, tack) etc. Är i en annan helt annan bransch men även vi behöver tänka igenom vad och hur vi ger av oss själva för att skapa hållbarhet i eget liv. Där har dina tips på företagslitteratur hjälpt mig att skapa en egen plattform i mitt liv. Precis som jag tycker din bok handlar om, skapa ett hållbart hem. Viktiga frågor där jag ännu i många fall tycker omvärlden behöver innovation för att ta oss vidare. Absolut inte skam och katastrofscenario som låser oss fast i det gamla. Är nyfiken på vad du hittar på näst 😉 och tack för det!

 • Ann Merete skriver:

  Hei Frida! Kommer boken til å oversettes til norsk? 🙂

 • Emma skriver:

  Jag hade inte insett att boken inte tagits upp av inredningsmagasinen, det är…konstigt är fel ord; sorgligt! Fortsätt följ din magkänsla, då blir det alltid bäst! Bevisligen är det många som tycker du på rätt spår.

 • Maria skriver:

  Du är fantastisk Frida! Vilken skillnad du gjort i mångt och mycket, en föregångare som med oförtutet arbete i många år vänt vindarna till grönare toner. Och du fortsätter den resan på ett föredömligt sätt. Följer med och lär hela tiden, så tack för alla välarbetade och kunniga blogginlägg genom åren. Trist att inte din egna bransch uppmärksammat boken dock, det var ytterst märkligt! Jag ska definitivt köpa ett exemplar. Vore kul få den signerad vid tillfälle – kanske har du fler signeringar i höst/vinter i Göteborg med omnejd? /Maria

 • Lilly skriver:

  Fint att du lyfter tillgänglighet till boken via MTM och biblioteken också! Om jag ska gissa varför branschen är försiktig, så är det kanske för att boken inte uppmanar/stimulerar till mer konsumtion? Utan läser man den klarar man sig bra på egen hand och med det man redan har hemma.

 • Vilma skriver:

  Stort grattis och bra jobbat! Skulle vilja påstå att du skapat en ”Vår kokbok” för inredningsvärlden. En tidlös klassiker med en given plats i allas hem, men som inte lyfts upp i trendiga matprogram var och varannan dag. För det är just vad den är – tidlös, inte trendig. Well done!

 • Britta skriver:

  Stort grattis till framgången med boken!!! Gedigen och unik. Att den säljs slut och översätts säger ju allt. Att den inte är uppmärksammad i svenska inredningsmagasin tror jag bara är svensk ankdammsmentalitet. Man kan inte hantera bok som inte följer norm med glossiga, stenhårt stajlade bilder i en smal trendfålla. Med egen plattform är du också utanför den lilla inredningstidningscirkeln, som känns rätt ängslig och likriktad, och jag tror det skapar osäkerhet. Kanske en tjugofemöresanalys, men det är min bild av saken. Heja dig som sprider kunskap och har ett budskap bortom trender och konsumtion! ❤

 • Emm skriver:

  Jag har också tänkt på det, att den inte synts i inredningsmagasinen.

  Men på samma gång tänkte jag att det är ju inte så konstigt, för vad vill magasinen? Jo sälja annonsplatser till företag som vill att vi ska köpa mer och nytt, om och om igen. Och din bok säger ju tvärtemot det, tänk efter, tänk långsiktigt, skapa ett funktionellt hem för sig och din vardag, inte för att visa upp.

 • M skriver:

  För att travestera en av mina kloka vänner: ”det säger mer om dem än om dig”.
  Mycket märkligt, med tanke på innehållet i många av inredningstidningarna är ganska osubstantiella omgjorda pressreleaser, känns det som ibland. Typ när man gör misstaget att läsa Sköna Hem och Hus & Hem och Allt Om Mat samtidigt, inser man att det är samma källor de öser ur. Borde vara betydligt trevligare att skriva om något nytt och äkta!

 • Amanda skriver:

  Mycket bra bok som förtjänar sin plats!
  Inredningstidningar är väl bloggares konkurrenter? Lite så. Blev väl spänt när de tappade prenumeranter och du bemötte pikar osv. Heja dig!

 • Charlotte Bladh skriver:

  Inte mycket nytt under solen alltså … Tog länge innan det blev ok med bloggar också. Jag ”säljer” dock din bok så ofta jag kan och har den framme på skrivbordet på kontoret. Heja Frida!

 • SaraF skriver:

  Hej Frida,

  Jag arbetar i Pr branschen (och är stolt ägare av din bok) och tänker spontant att Pressmeddelanden och annat kanske råkat gå ut lite sent för att komma med i magasinen? De har ju pressläggning som ibland sträcker sig över 3-4 månader och fortfarande går print före publicering online. Med det sagt tycker jag verkligen boken förtjänar uppmärksamhet och att det är en total miss av journalisterna att inte lyfta den.

  Jag tror inte det finns massa möjligheter att synas i mer traditionell media nu när boken de facto är en succé – om du vill (både magasin och tv). Dock ska du nog mest av allt vara stolt över hur framgången burit utan traditionell pr och de otroliga möjligheter det för med sig (antagligen ännu fler än om du gått den vanliga vägen).

  Igen, gratis till en superbok!

  • Frida skriver:

   Hej Sara och tack för pepp! Pressreleaser har gått ut i flera omgångar sedan feb/mars och jag stod själv på scenen under pressfrukosten på Formex i början på augusti och berättade om boken inför 180 inredningsjournalister så jag förstår tanken om pressläggningstiderna men det kan inte vara enda problemet här.

 • Hedvig skriver:

  Låter märkligt och intressant för mig som inte känner inredningsbranschen! Kan det vara så att inredningsmagasinen utgår från sig själva (att de kan det här) men har glömt läsarna? Ingen bra väg att gå i såfall. Lite nyfikna tycker man ju i alla fall de borde vara då det gått så bra för boken. Jag är i alla fall glad att jag fick höra dig på bokmässan och fick ett signerat ex. hem till Finland!

 • Catarina skriver:

  Grattis till en lyckad och framgångsrik bok. Mycket tråkigt att din bransch inte backar dig, men i ärlighetens namn behöver du dem inte.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.