Annons

Min vecka i tre bilder

Inlägget innehåller reklam/information om egen verksamhet.

Jag räknade ut att jag har besökt Formexmässan 17 gånger, men aldrig haft en egen monter eller utställning. Förrän i år. Nu gör jag både och och förberedelserna inför det har präglat min första arbetsvecka efter semestern. Formex är ju en fackmässa för branschfolk, så inte öppen för allmänheten, men är det några av er som kommer dit med jobbet?
Jag kommer både att ha en monter där jag säljer min bok till inredningsbutiker som vill vara återförsäljare av Handbok i inredning & styling, men jag har också satt ihop en ifrågasättande utställning som utmanar de visuella normer vi matas med dagligen. Det senaste halvåret har jag analyserat bilder i hundratals magasin, lagt pannan i djupa veck och granskat mitt eget flöde med självkritisk blick. Vad är det vi tittar på och hur påverkar det våra beslut? Det här är upptakten till en ambullerande utställning som jag kommer kunna ta med mig ut i landet på föreläsningar.
Jag har också samlat in mängder med materialprover. The real deal vs. ”maximum flash for minimum cash”. De ska användas till sensoriska stationer, som utmanar sinnet. Ofta kan man lura ögat, men inte handen. Jag är övertygad om att vi skulle konsumera helt annorlunda om vi tog fler köpbeslut med kroppen.
Sist men inte minst har jag testkört ett nytt begrepp i veckan #inredningsmeditation. Kom förbi montern så ska du få ett första smakprov. Mer om detta även på bloggen senare i höst!

Packningen står redo i hallen, tågbiljetterna är bokade och på söndag kväll åker vi! Jag hoppas få träffa några av er i B 17:10

Kommentarer

 • Josefin skriver:

  Wow vilken fin blus!!!
  Vart har du inhandlat den mån tro?? 🙂

 • Eva skriver:

  Så intressant med dina tankar kring The real deal vs. ”maximum flash for minimum cash”.

 • Jessica skriver:

  Låter klokt och lockande, ser fram emot att höra mer! Mitt bästa är att gå in på Norrgavels butiker – för doften och för att låta handen känna på deras produkter. Ljuvligt!

 • I.S skriver:

  Det här är så spännande ur många perspektiv. Hoppas jag får chans att ta del av det någon gång.

 • Pernilla skriver:

  Mkt intressanta tankar och funderingar, stort lycka till på Formexmässan.

 • Jenny Jakobson skriver:

  Jag ser verkligen fram emot att besöka din monter och ta del av dina kloka tankar.
  Hälsn. Jenny på JL inredning

 • Karin skriver:

  Så spännande det låter med dina projekt. Blir alltid imponerad av personer som går emot strömmen, vågar ifrågasätta och vara självkritiska.

 • Charlotte Bladh skriver:

  Vi ses i veckan! Kommer förbi och säger hej!

 • Josefin skriver:

  Åh så spännande, ska inte på Formex själv men blev väldigt nyfiken på dina tankar så hoppas få ta del av det via nätet, heja!

 • Hildur skriver:

  Så spännande med alla dina projekt! Skall definitivt försöka hinna förbi montern i veckan. Lycka till och kör hårt!

 • Rebecka D skriver:

  Men wow!
  Du imponerar gång på gång genom att bryta normer och få oss läsare att tänka en gång extra över saker som vi ibland tar förgivet. Nu har jag dessvärre inte möjlighet att uppleva Formex på plats men önskar dig all lycka till!

 • Nini skriver:

  Formex borde göra som Möbelmässan, ha en dag för allmänheten så att vi som r intresserade men inte jobbar i branschen också fick en chans att komma och titta och inspireras.

 • Emma Thun skriver:

  Det tror jag med! Alltså att man kan lura ögat men inte känseln… Köper därför aldrig i webshop om jag inte sett det jag skall köpa på riktigt, så jag fått känna och klämma… Lite förvånad därför att det såpass mycket försäljning ändå sker i webshoppar.

  Ses nog på fredag, om det är du som finns i montern 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.