Annons

Loppisfynd före och efter

Jag har haft en fin tårtspade och osthyvel på min loppislista under många år, men aldrig riktigt hittat det jag sökt. Förrän i somras. Då sprang jag på dessa fina inom loppet av en timme. Visade stolt upp dem på instagram stories och fick genast ett läsartips om silverputs.

Vill man putsa matsilver utan rengöringsmedel kan man lägga besticken i ett kärl med kokande vatten, ett ark aluminiumfolie och lite bakpulver. Läs mer här!


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • vita_margarita skriver:

  Så fina!

 • Emilia Abrahamsson skriver:

  Vilka vackra verktyg du hittat. Jag har själv liknande men dessvärre ligger osthyvlarna endast i lådan då de inte fungerar. Antingen får man krulliga ostskivor eller så är osthyveln girig och man får för tjocka skivor, vilket i och för sig är gott. Hemma hos oss används bara de fula med svart plasthandtag från Ica och Ikea men de fungerar åtminstone. Men visst är det störigt när man i övrigt dukat fint och behöva välja osthyvel för funktion snarare än form.

  Hur fungerar din osthyvel?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Den funkar super! Det är just därför jag varit så kinkig med tidigare osthyvlar jag sprungit på – men denna är vass och har rätt vinkel så hyvlar bra.

   Fick tipset att man kan vässa dem försiktigt med en knivslip. Oklart hur det funkar på just silver men på osthyvlar med träskaft och stål torde det ju gå om du har tröga sådana hemma (den modellen är ju också lite roligare än dem i plast.

   • Emilia Abrahamsson skriver:

    Vad trevligt – heja bra grejer.
    Knivslip, vilket bra tips. Jag vågar ge mig på det försöket.

  • Jessica skriver:

   Du kanske redan har testat detta, men det brukar gå att böja själva planet på hyveln. Vinkeln bestämmer hur tjocka skivorna blir 🙂 Hoppas det dunkar även för dig!

 • Li skriver:

  Vilken förvandling, wow!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.