Annons

Inredningskunskap: Sittställning och soffbord

Passar det här soffbordet till min inredningsstil? Det är lätt att stirra sig blind på utseende och design när man ska välja soffbord – men glöm inte att tänka på det som inte syns lika tydligt (speciellt inte när du sitter ner) nämligen dina egna ben och fötter! Ju mer tillbakalutad soffa man har – desto mer plats behöver man räkna in för fötterna framför möbeln.


Hur påverkar det valet av soffbord? Jo. Om du inte har obegränsat med golvyta i ditt vardagsrum kommer en tillbakalutad sittställning kräva att soffbordet har lagom höjd, storlek och hålrum under bordsskivan för att du ska rymmas. Annars finns det risk att möblemanget behöver styras fram att så det äter upp en allt för stor del av golvytan och (viktigt!) att du kanske inte kan sitta i soffan och ställa ifrån dig din kaffekopp på bordet utan att behöva resa dig upp varje gång. Av den anledningen är massiva soffbord, spegelkuber och ottomaner ofta svårplacerade i praktiken.

Värt att ta med i beräkningen om du vill möblera så att det inte bara ser utan också är skönt att slå sig ner i din soffgrupp. 

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.