Annons

3 x sevärda sommardokumentärer

Om du har en stund över i sommar kan jag tipsa om tre sevärda dokumentärer på SVT Play för dig som är inredningsintresserad. Underhållande och allmänbildande;

Ingegerd Råman, Framtid i varje andetag
Ett fint intervjuporträtt med Ingegerd Råman. Kan ses på Svtplay.se t o m 22 januari så hinner du inte med den på semestern finns tid längre fram i höst.

Dieter Rams, Designpionjär
Du har garanterat sett hans kaffebryggare, rakapparat, stereo, miniräknare, högtalare eller väckarklocka. Men trots att Dieter formgivit så många kända saker handlar hans livsfilosofi om att bli av med ett överflöd av prylar och bara leva med det du absolut behöver. 

Programserie Hemma hos arkitekten
I sex avsnitt får vi följa med hem till tongivande svenska arkitekter som bl a Gert Wingårdh. De öppnar ytterdörren och bjuder in oss till sina hem där de berättar om hur de bor och vad som inspirerar dem. Superintressanta intervjuer och tankar att ta del av.

Kategorier:

Kommentarer

 • Andrea Zerat skriver:

  Tack för tips! På min ”att se” lista har jag också SVTs dokumentär Funkiskungen om Eric Sigfrid Persson och hans dotter Signe Persson Melin. Har hört att den ska vara bra.

 • Anna skriver:

  Tack för tipsen! Ska kolla alla!!!

 • Lovisa skriver:

  Tack för superbra tips, måste ses! ☺️

 • Klara skriver:

  Åh, så trevligt med tips! Tack!

 • annchristine skriver:

  Ett till på samma tema jag hittat på UR Play: Arkitektens hem. En norsk variant av Hemma hos arkitekten, just nu finns 2 avsnitt, fler kommer antar jag. Den något yngre generationen än den svenska versionen, rekommenderas!

 • Linnea skriver:

  Gillade hemma hos arkitekten, men jag klämde typ alla avsnitt samtidigt och då blev det lustigt med arkitektuniformen svart-vitt. Varför hatar arkitekter kläder med lite färg?

 • Benedicte Sandrup skriver:

  Tusen takk for tips, har akkurat sett filmen om Ingegerd Råman som jeg fant veldig interessant og vakker. Hvilken inspirerende kunstner hun er! Anbefales !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.