Annons

Min loppislista 2019

Inför sommaren (som är loppisbesökens högsäsong för mig) brukar jag skriva ner saker jag vill passa på att hålla utkik efter – så att jag ska komma ihåg dem när tillfälle ges. Här kan du hitta min loppisletarlista inför 2018 och här hittar du min loppisletarlista inför 2017. Här är årets noteringar.

1. Gamla vackra örngott. Jag ärvde några av mamma nyligen. Äldre örngott har så skön kvalité att sova på och jag har fått mersmak för hur fint det är att blanda in udda kuddar i en bäddning.
2. Vackra galgar. Tänker inte främst retrogalgar med tryck utan ser en snirlig sak i rotting framför mig – som man kan hänga en fin kimono eller morgonrock på.
3. Kokböcker. Förr letade jag konst och inredningsböcker men den sista tiden har jag börjat snegla mot matlagningshyllan. Ofta kan man hitta riktiga klassiker till en spottstyver.
4. Scarves. En kombination av rådande mode och Weronicas vrålfynd på sistone har förmodligen påverkat mig till detta men i år ska jag röra mig mot en avdelning jag tidigare aldrig har besökt. Accessoarhyllan.
5. Krukor och växtkärl. Förstås en utopi att springa på Signe Persson Melins Barca men jag är nyfiken på att kolla in krukorna. Tänker allt från handgjorda unikat i keramik till vackert patinerade Gränsfors-krukor i terracotta.
6. Vintageglas. Sist men inte minst letar jag efter vackra vinglas och selterglas. Förmodligen inte den enda i år men tänker att det ändå finns hyfsat goda fyndchanser och att man får mer för pengarna att köpa begagnat än nytt i just den genren.

Vad letar du efter i år? Dela gärna dina tips!

Kategorier:

Kommentarer

 • Mikaela skriver:

  Åh, fina tips! Jag letar efter gamla trädgårdsböcker, gamla oljemålningar med natur- och blomstermotiv, bonader, keramik i alla de slag, små möbler för att blanda upp allt från Ikea hemma… Underbart att botanisera bland allt gammalt hantverk.

 • Elin skriver:

  Letar efter ett fint tårtfat på fot!

 • Nina skriver:

  En kaffekvarn!

 • Linda skriver:

  Jag älskar idén med örngotten. Håller fullständigt med dig om att det är fint att blanda, det blir sån känsla!

 • Inga-Maj Bjurbäck skriver:

  Rottinggalgar var populärt när jag flyttade till egen lägenhet 1981,har fortfarande kvar några stycken i en låda i förrådet.Är du intresserad så får du dem. Ska åka från Holmsund till Mölndal,Billdal och Varberg mitten av augusti,så då kan jag ta med dem.Har förresten följt dig på blogg sedan Husmusen och jag var ”dagmamma” i Holmsund.

 • Susanna skriver:

  Sen Johanna Bradford skrev ett inlägg om att hon köpt servetthållaren från HAY (att förvara kaffefilter i), har jag velat göra likadant, tyckte det var en så fin idé! Förstå att jag blev glad när jag sprang på en lika fin servetthållare fast på loppis för en ynka femma!! Den var dock i väldigt oxiderat silver men efter att ha putsat den är den SÅ fin! Så man kan säga att min loppislycka redan är gjord 🙂

 • Louise skriver:

  Bra lista, en stor sommarönskan är en lista på just besökvärda loppisar och auktioner längs Halland/Västkusten!

 • Hanna skriver:

  Igår budade jag in 68 kristallglas från Åfors glasbruk i olika storlekar på en loppisauktion. Vin, selter, snaps, madeira mm. och minst 10st av varje. Mitt vinnande bud för allt ihop var 100kr. Så ja, det går att fynda fantastiska glas! 😀

 • Sanna skriver:

  Jag letar efter en brun träram till en affisch köpt på en bloppis. Håller tummarna för att springa på en i rätt mått.

 • Suzanne skriver:

  Jag letar efter bestick med bakelitskaft för att komplettera i stugan. Tycker också mycket om broderade örngott och lakan, och fina hemvävda kökshanddukar. Allt som går att plantera blommor i är även det i intressant.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.