Annons

Inredningsnyheter v.23 / 2019

Ännu en kortvecka till ända. Dags att summera inredningsnyheterna och branschsnackisarna från de senaste dagarna. Här hittar du dem i ett snabbt svep!

Vi börjar på IKEA Democratic Design Days där IKEA premiärvisade sina produktnyheter inför 2020. De kommer bland annat att; 

– Enbart använda återvunnen polyester från och med 2020

– Satsa på ett nytt textilt material tillverkat av trä/pulpmassa.

– Lansera en liten krantillsats som reducerar vattenåtgången i hemmet med 90%!

– Göra köttbullen grönare med deras nya No meat protein meatball.

– Satsa på mer hållbar och hälsosam mat i restaurangerna tillsammans med Claus Meyer (kocken bakom restaurangsuccén Noma).

– Lansera BYGGLEK i samarbete med Lego.– Utveckla dofter för hemmet i samarbete med Byredo.

– Släppa ett nytt högtalarsystem integrerade i lampor, i samarbete med Sonos.

– Satsa på träning i hemmet i samarbete med Adidas.  

IKEA presenterade också initiativet ‘Better Air Now’ – ett globalt miljöarbete med fokus på luftkvalité. Men de lanserar inte enbart luftrenande produkter (exempelvis nya smarta gardiner som renar inomhusluften från skadliga ämnen) utan tar också tag i problemen – där de uppstår. Visste du att risbönderna idag bränner upp restprodukterna efter sin odling mellan skördarna? Det skapar enorma problem med dålig luftkvalité. 

Genom att IKEA börjar tillverka produkter av restmaterialen bidrar de till att skapa ett nytt användningsområde, ett nytt värde och en anledning att ta vara på det istället och på så vis skapas bättre luft för dem som bor och lever i dessa områden.

Och man premiärvisade äntligen den omtalade ROGNAN. En revolutionerande robotmöbel som förvandlar en liten yta från sovrum till vardagsrum, garderob osv.  

Annars då? Det skandinaviska järnhandel- och heminredningsföretaget F&H of Scandinavia har från 1 juli 2019 köpt varumärket Rosti och äger alla rättigheter för försäljning och produktion av Margrethe-skålen. 

Grundaren Hans Karlsson har överlåtit sina aktier i svenska möbelföretaget Hans K till barnen Helena Karlsson och Henrik Karlsson samt kusinbarnet Markus Johansson (formgivare), som nu tar över som nya ägare till bolaget!

 Svedbergs är aktuella med nyheterna RISTA och SOT.

Konstfack och Rörstrand lanserar fyra grafiska tekoppar för att hylla Marianne Westman och hennes betydelsefulla karriär som illustratör och formgivare.

Superfront lanserar nya grundare sideboards och vidareutvecklar sin add-on-serie till att även inkludera IKEA’s 20 cm djupa Bestå-stomme.

Fritz Hansen relanserar Paul McCobbs  PM02-table lamp.  

Notiser

– Ägarna bakom konkursade Gallerix har startat nytt företag– Rusta lanserar fristående mattföretaget Ciqola Carpets

– Erica Jacobsson släpper ny tapetkollektion för Photowall. 

– Här är alla nominerade till Formex Nova 2019 Veckans mest omtalade hem på nätet? Ni har väl inte missat att Johanna Bradford lanserat en egen Youtube-kanal där vi får följa hennes renovering/restaurering av detta vackra 20-talshus i Borås. 

https://youtu.be/Yl5iAgWvqtM

Foto: IKEA, Rosti Mepal, Superfront, Swedese, Fritz Hansen

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.