Annons

Riktmått för olika böcker i bokhyllan

Trots att vi successivt blir allt mer digitala i vår konsumtion av information så har bokhyllan som möbel återigen blivit populär i svenska hem. Hur stor plats man behöver beräkna för böckerna beror lite på vilken typ av litteratur man vill kunna förvara i dem. Det kan nämligen skilja en hel del både på bokryggarnas höjd och djup mellan olika format. Här är några bra riktmått att ha med sig innan man slår till på ett nytt hyllsystem eller skissar upp en platsbyggd modell. Glöm inte att det behövs några centimeters luft mellan hyllplanen och böckernas överkant också. 

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.