Annons

Inredningsnyheter v.20 / 2019

Söndag igen och dags att summera veckans branschsnackisar. Här kommer ett svep med nyheter och värt-att-veta från vecka 20. Hoppas du hittar något du gillar!

Svenskt Tenn har haft pressvisning för sin haussade lansering av samarbetet med konstnären Luke Edward Hall. 

Tiger of Sweden och Gärsnäs samarbetar i en nylansering av Peter Celcins och Erik Karlströms ikoniska clubfåtölj.

Den unga designnduon Ahm & Lund har tagit fram en ny lampa för Fritz Hansen. Kolla in musselformade Clam lamp. 

På tal om nya lampor så skickade Iittala ut pressbilder i veckan på deras nya räfflade glaslampa Virva av Matti Klenell. 

Danska Reform kitchens lanserar inte mindre än tre nya kök med Note Design Studio, Muller van Severen och Studio David Thulstrup.

Lisa Bengtsson är aktuell med en ny tapetkollektion som går i riktigt mörka, dova och bruna toner. Anar vi en kulörtrend? 

Rörstrand lanserar den svenska servisklassikern Ostindia (som röstats fram till århundradets servis av svenska folket) med ett svart mönster istället för blått. 

Finlayson övergår från plast i förpackningarna för lakan och påslakanset till kartong. Det är första gången i hela världen som en tillverkare av hemtextilier med betydande marknadsandel väljer bort plastförpackningar för sängtextilier.

Normann Copenhagen släpper en konstkollektion som kommer att säljas i deras butiker världen över från och med maj månad. Under vecka 23 premiärvisas verken i Köpenhamn i deras flagshipstore på Østerbrogade 70.

Notiser

– Ica har sålt sina andelar i Hemtex

– Kasthall är nominerad i 2019 NYCxDESIGN Awards

– Högtalartillverkaren Marshall har fått klimatkritik av DI

– Sofia Wood börjar blogga för Elle

– Och Malin flyttar till egen bloggplattform

Klong har lanserat glasinsatser till sina ljusstakar Gloria och Constella så att du kan använda dem som vaser vid behov. Veckans mest uppsnackade bostad? Inte ett objekt som är till salu (redan sålt) men en halv miljon visningar på Bianca Ingrossos nyköpta lägenhet och beskrivning av hennes renoveringsplaner slår det mesta. Köket på bild ska rivas ut. Badrum, golv och väggar likaså… Se hela vloggen HÄR.  

Foto: Svenskt tenn, Gärsnäs, Fritz Hansen, Iittala, Reform, Finnlayson, Rörstrand, Normann Copenhagen, Klong, skärmdump Youtube.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.