Annons

Veckans inredningsnyheter v 14/2019

Söndag och dags att knyta ihop nyhetsveckan som gått. Här kommer en snabb summering av aktuella pressreleaser och snackisar från vecka 14.
Massproductions har lanserat sin, till yttermåttet sett, största nyhet någonsin – Colossus. På grekiska betyder Colossus jättestaty och i sitt minsta utförande, som mäter 1,8 meter i diameter, ryms 12 personer runt bordet.
Granit är aktuella med en ny kollektion i rotting
Grandpa är aktuella med ett samarbete tillsammans med Hobo hotell. De har öppnat en Grandpa kiosk där man kan köpa med sig ett urval av deras produkter. 
Snart kickar Milamomässan igång och danska Skagerak visas både hos Rossana Orlandi och i Wallpapers* utställning Handmade. Tyska formgivaren Gesa Hansen har skapat två unika objekt som kommer säljas via deras butik i Köoenhamn efter mässan.
Wingårdhs medarbetare David Regestam har formgivit en ny stol Viva för Gärsnäs som visas under Swedish Design Moves utställning HEMMA gone wild i Milano.
Superfront är aktuella med ett nytt beslag. Kolla in fler bilder på Swell här. 
Ilse Crawford har formgivit en vattenkanna i mässing för Skultuna. I serien Nurture ingår också krukor. Läs mer här.  

 

 
Notiser
– IKEA börjar hyra ut möbler nästa år
– Johan Junehed lämnar som VD för Cervera
– Sagaform instiftar designpris 
– Swedese öppnar webbutik och säljer signerade exemplar
– Inredningstidningen Apartamento har gjort kollektion med ARKET. I butik från 4 april!
– Och Oscar Properties har varit i hetluften i veckan, både pga nyheten om att de slopar sina utbetalningar till aktieägarna och för deras eldhärjade bygge.
 
Inredningsbloggaren Krickelin har startat en egen Youtube-kanal (börja prenumerera här så missar du inget avsnitt), Hatten av för ett härligt och inspirerande format som klipps och redigeras av hennes son. Så impad! Avslutar med att tipsa om nyheten att String furniture lanserat en galvaniserad serie som tål att sitta utomhus. Perfekt hyllsystem till uteplatsen, orangeriet, förrådet eller garaget? 
Foto: Massproductions, Granit, Grandpa, Wingårds, Skagerak, Superfront, Skultuna, Kristin Lagerqvist/Youtube ,String

Kommentarer

  • Lovisa skriver:

    Dina summeringar är verkligen guld värda! Gillade rotting-serien från Granit ?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.