Annons

Stylingknep: Tavlor på tapet

Efter det här inlägget fick jag frågor om hur man kan tänka när man ska hänga tavlor på tapetserade väggar. Här är några tips från min bok att testa om du har kört fast!
  • Motsatser tenderar att förhöja varandra när man parar ihop dem. På en småmönstrad och detaljrik tapet brukar det därför bli bäst med tydliga motiv som tar för sig på håll – och vice versa. 

  • Förstärk gärna tavlornas ytterkanter med tydliga ramar. De kan vara till hjälp om du har svårt att få motivet att ”poppa” mot tapeten. 

  • Använd passepartout om du vill få ännu lite mer distans mellan tapetmönstret och tavelmotivet. Den behöver inte vara vit. Det finns också svarta, grå och infärgade som kan ge en fin kontrast beroende på tapetens kulörbotten.

  • Skär ett kryss i tapeten med en vass kniv och vik upp kanterna innan du slår in en spik eller skruvar i väggen. På så vis gör du inte hål i tapetmönstret utan kan enkelt vika tillbaka tapetflikarna igen om du ångrar dig eller vill flytta på tavlan. 
Foto: lånad av Krickelin.se Tapet: Nocturne, Sence of Silence från Boråstapeter

Kategorier:

Kommentarer

  • Sanna Ek skriver:

    Om man har vit/beige rangliga tapete(breda ränder) vad bör man tänka på då? 🙂

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.