Annons

Lyssningstips – Inredningspodden med Nirvan Richter

Förra veckan var jag med i Inredningspodden (avsnittet kan du lyssna på här) och fick då önska en gäst inför kommande program. Jag valde Nirvan Richter, grundare av inredningsföretaget Norrgavel. Här hittar du hans avsnitt. Jag tycker mycket om Norrgavels existensiella värdegrund och Nirvans ifrågasättande av den konsumistiska kultur vi lever i. Och att han gör det utifrån fler aspekter än enbart materialval och ekologisk korrekthet. Vad är egentligen viktigt i livet. På riktigt? Vad gör vi av vår tid? Behöver vi verkligen mer prylar? Eller mer inspiration och information från andra? En inspelning som bjöd på lite tuggmotstånd och tankemotion. Inte minst för den som famlar i frågan om inredning kan vara viktigt när världen ser ut som den gör.

Lite tillspetsat skulle man kunna säga att västerlandets materialistiska livssyn föder oss i uppfattningen att vi är vår personlighet. Ungefär ”jag är det jag gör/äger”. Ett existentiellt förhållningssätt vänder på begreppen. ”Jag gör/äger det jag är”.

Att köpa möbler för att bli lycklig är ingen smart idé. Men om man är lycklig i betydelsen att man förstår att verkligen leva, så blir det naturligt att man bara vill omge sig med sådant som känns riktigt bra.” 

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

  • Lisa skriver:

    Det vill jag verkligen anamma och leva utifrån. Synd att priset för ekologiskt o hållbart gör att en kan tvingas till mindre hållbara val som leder till en ond cirkel av konsumtion och stress över att inte kunna leva som man vill lära.

  • Theres skriver:

    Spännande lyssning! Vad bra ni är, både du och Nirvan. Var hittar man den andra ljudinspelningen med honom som du nämner i ditt inslag?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.