Annons

Lookalikes: Mogensen stol

Stolen J39 från Fredericia furniture är formgavs av dansken Børge Mogensen redan 1947. Det enkla formspråket och snabba popularitet gav den smeknamnet ”The People´s Chair”. J39 går att få i oilka träslag och färg på sitsen som är handvävd med naturligt pappersgarn med en ram tillverkad i bok eller ek med obehandlad, såpbehandlad eller klarlackad finish. Vad säger ni om Åhléns senaste stolsnyhet Alma? Är inte de här lika som bär? 
Bild 1: Stolen J39 från Frederica furniture pris från 5100 kr
Bild 2: Stol Alma från Åhléns, pris 1499 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Sofie skriver:

  Jag har väl dålig koll men mina stolar här hemma lik ar de där men de heter Öresund…

 • RJA skriver:

  Tycker att det är mindre problematiskt när det handlar om nästan åttio år gamla produkter där upphovspersonen sedan länge är avliden. Värre när man kopierar nya produkter.

 • Anna skriver:

  Äh fy vad dåligt av Åhléns att kopiera en sån klassiker som ändå fått vara ifred så länge.. Pinsamt!

 • stanfe skriver:

  så stora skillnader, kan inte räknas som kopia.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej, nej det tror inte jag heller – för isåfall vore det olagligt att sälja den och sådant ägnar sig inte ett företag som Åhléns åt. Men det är ganska tydligt var inspirationen kommer från tycker jag.

   • stanfe skriver:

    tänker själv vänta ut kampanjpris på ett par nya j39. Begagnade är uteslutet då sitthöjden har ökats med 2 cm, för att passa den längre nutidsmänniskan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.